دانش فنی احیای انواع کنتورهای گازوئیل و مازوت بومی‌سازی شد

تهران- ایرنا- مدیر طرح توسعه فناوری تجهیزات اندازه‌گیری در حوزه تولید در پژوهشگاه نیرو گفت: دانش فنی احیای انواع کنتورهای گازوئیل و مازوت (اعم از جابه‌جایی مثبت، توربینی و بیضی‌گون (oval)) کسب شد.

به گزارش ایرنا از پژوهشگاه نیرو، تعداد پنج عدد از کنتورهای قدیمی گازوئیل مصرفی نوع جابه‌جایی مثبت در واحدهای گازی نیروگاه «شهید رجایی» قزوین در همکاری مشترک میان پژوهشگاه نیرو، نیروگاه شهید رجایی، شرکت مادرتخصصی برق حرارتی و یک شرکت دانش‌بنیان از شرکت‌های مستقر در مرکز رشد پژوهشگاه نیرو به‌سازی شد.

«وحید حمیتی واقف» مدیر پروژه بازسازی و ارتقای این کنتورها و معاون مرکز رشد پژوهشگاه نیرو در این باره افزود: این پروژه ابتدا بر روی یک کنتور انجام شد و بعد از موفقیت حاصل شده، طی قراردادی دیگر برای چهار کنتور گازوئیل قدیمی و تمام مکانیکی واحدهای گازی نیروگاه شهید رجایی تکرار شد.

وی ادامه‌داد: در این پروژه کنتور تمام مکانیکی مدل Brooks آمریکا، ضمن بازسازی، ارتقا یافته و حدود یک‌هشتم هزینه خرید نمونه خارجی برای آن صرف شده است.

مدیر این پروژه خاطرنشان‌کرد: قیمت نمونه خارجی این محصول حدود ۶۰۰ میلیون تومان است، در حالی‌که قرارداد این پروژه با قیمتی در حدود ۷۵ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ آغاز شده و توسط محققان داخل کشور اجرا شده و ضمن بازسازی کامل کنتورهای اصلی، آنها را به فلومتر نیز تبدیل کرده است.

حمیتی واقف با تأکید بر اینکه این محصول ایرانی، دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی است که آن را نسبت به نمونه‌های خارجی متمایز می‌کند، گفت: یکی از ویژگی‌های مهم این تجهیز بازسازی شده ایرانی، «اندازه‌گیری فلو» است. نمونه اصلی که بازسازی بر روی آن انجام شد، فقط قادر به اندازه‌گیری کل مصرف بود و جریان لحظه‌ای (فلو) را نمی‌توانست اندازه‌گیری کند درصورتی‌که تجهیز بازسازی شده ایرانی به‌خوبی و دقت عالی این مهم را نیز انجام می‌دهد.

وی، مجزا بودن کامل بخش الکترونیکی از بخش مکانیکی را از دیگر ویژگی‌های این محصول دانست و خاطرنشان کرد: چنانچه هر زمان لازم باشد، بخش الکترونیکی بدون نیاز به هیچ نوع توقف در سیستم اصلی و جریان سوخت، به‌سهولت باز شده و دوباره نصب می‌شود.

معاون مرکز رشد پژوهشگاه نیرو با اشاره به قابلیت ارسال خروجی‌های پالس و جریان ۴ تا ۲۰ میلی‌آمپر به‌عنوان دیگر ویژگی این محصول بهسازی شده، ادامه داد: این محصول که با همکاری پژوهشگاه نیرو و شرکت دانش‌بنیان الکترونیک آگاهان نواندیش مستقر در مرکز رشد و حسن اعتماد مدیریت نیروگاه شهید رجایی ساخته شده است، امکان قرائت مصرف و نیز فلو را به طور لحظه‌ای فراهم ساخته و امکان ارسال آن را به مرکز مدیریت شبکه مهیا می‌سازد.

حمیتی واقف افزود: کسب دانش فنی احیای انواع کنتورهای گازوئیل و مازوت (اعم از جابه‌جایی مثبت، توربینی، بیضی‌گون (oval) و...) نیز از جمله مهم‌ترین مزیت اجرای این پروژه است.

وی گفت: این تجهیز بازسازی شده ایرانی، به دلیل قابلیت‌های الکترونیکی، امکان اعمال ضریب فلو (K فاکتور)، تغییر واحد اندازه‌گیری و تغییر بازه اعمال جریان چهار تا ۲۰ میلی‌آمپر را دارد. این محصول همچنین دارای رمز عبور است که می‌توان اطلاعات آن را ملاحظه کرد، اما اعمال تغییر در آن فقط با وارد کردن رمز عبور میسر است.

این مسوول اظهار داشت: این تجهیزات که به سفارش نیروگاه شهید رجایی تولید شده است، برخلاف نمونه‌های خارجی، دارای نمایشگر ویژه‌ای است که از فاصله دور نیز امکان قرائت را میسر می‌کند.

معاون مرکز رشد پژوهشگاه نیرو با اشاره به محدودیت تحریم‌های فعلی و عدم امکان حضور کارشناسان خارجی برای تعمیر تجهیزات، خاطرنشان‌کرد: باتوجه‌به دانش‌بنیان بودن و کاملاً ساخت داخل بودن این تجهیز، در صورت بروز هر نوع ایراد، تیم ایرانی سازنده به‌سرعت در محل حضور یافته و مشکل را برطرف می‌کنند که یک نقطه متمایز مهم با نمونه محصولات خارجی تحریمی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha