سید معصوم افضلی روز شنبه در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار افزود: این طرح های تغذیه مصنوعی بر روی آبراهه ها و دهانه های ورودی به دشت امامزاده جعفر از جمله ناصر آباد در سال ۱۳۷۵ اجرا و در چند سال گذشته
اقدامات جدید از جمله ساخت کانال بتنی در سرریز اصلی در بند خاکی و تکمیل کانال انتقال آب و حوضچه آرامش و تغذیه مصنوعی ، میزان آبگیری و راندمان طرح افزایش یافته است.
وی بیان کرد: در بارش های اخیر در حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزارمترمکعب رواناب ورودی به این دشت مهار و به حوضچههای تغذیه مصنوعی انتقال داده شد.
افضلی ابراز کرد: این میزان آب در طرح های تغذیه مصنوعی ناصرآباد، گرگدا و شیخ خواجه ذخیره و آبگیری شده است.
وی تصریح کرد: هدف از ساخت این سد تقویت آب های زیر زمینی، مهار سیلاب های فصلی و جلوگیری از فرسایش خاک است که وجود این مخزن آبی در آب و هوای منطقه نیز تاثیر مطلوبی دارد.
افضلی از ساکنان حاشیه طرح ها و سد های خاکی و مردم خواست تا برای امنیت بیشتر از نزدیک شدن به حاشیه رودخانه ها و سد خاکی امامزاده جعفر خودداری کرده و هشدارهای ایمنی را رعایت کنند.
وی افزود: بارش های شدید در شهرستان گچساران و منطقه بالادست سد خاکی امامزاده جعفر سبب افزایش و بالا آمدن آب اطراف این سد و نیز افزایش آب پشت سد شده است.
در طرح های تغذیه مصنوعی،در مناطقی که سیلاب قابلیت نفوذ به سفره های آب زیر زمینی را دارد ، دریچه سرریز ها بسته می شود و در نتیجه آب جمع شده و ذخیره و استفاده در تابستان برای نفوذ در زمین رها سازی می شود.
با کاهش سرعت جریان سیلاب و افزایش مدت زمان ماند، آب به این سفره ها ی زیر زمینی نفوذ کرده و باعث تقویت آن شود.
میانگین بارندگی چند روز گذشته در امامزاده جعفر بیش از۱۱۷ میلی متر بوده است.
نظر شما