تطبیق ادبیات داستانی روابط کلامی انسان را تقویت می‌کند

اردبیل - ایرنا - اندیشمندان و استادان دانشگاه در همایش بین‌المللی پژوهش‌های تطبیقی ادبیات داستانی در اردبیل، بر استمرار پژوهش‌های تطبیقی ادبیات داستانی به منظور پایش و گزینش واژگان و اصطلاحات مثبت جهت تقویت ارتباطات فردی و اجتماعی و اثرگذاری بر دیگران تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، حجت‌الاسلام محمدرضا مصلح نیا ، مسئول نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه محقق اردبیلی روز سه‌شنبه در این همایش گفت: داستان زندگی ما انسان‌ها باید به عنوان کتاب‌های ادبیات تطبیقی با هم تطبیق داده شود تا عیوب و کاستی‌های ما معین شود و زیبایی‌ها و گوهر وجودی دیگران را کسب کنیم.

وی اظهار کرد: زندگی ما داستانی است که تکرار نمی‌شود و باید از این فرصت بدون تکرار، به نحو احسن بهره‌برداری کنیم و ادبیات تطبیقی بخصوص در حوزه داستان می‌تواند آموزه‌های خوب زندگی را استخراج و به جامعه ارائه کند.

رئیس همایش و دانشکده زبان و ادبیات فارسی دانشگاه محقق اردبیلی نیز اظهار کرد: داستان‌های بشری اغلب فراموش می‌شوند اما داستان‌های الهی نظیر قصه یوسف (ع) و قصه موسی (ع) هرگز فراموش نمی‌شوند و با وجود تکرار، بلیغ‌تر و رساتر می‌گردند.

وی ادبیات تطبیقی را سنجش معیارها تعریف کرد و گفت: لازم است از تجربه‌ها، اندوخته و معارف گذشتگان برای ایجاد و خلق فضا و تصورات عالی آینده استفاده کنیم ، در هر جهان بینی بشری و الهی سرنوشت انسان با سه عنوان تعیین می‌شود که شامل اندیشه و شناخت، ارتباط و تعامل و زبان است.

رئیس همایش و دانشکده زبان و ادبیات فارسی دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: ما به نسبت میزان شناخت مردم، تعامل خودمان را با دیگران تنظیم و سپس به تناسب آن واژگان و کلمات را انتخاب می‌کنیم و گزینش کلمات و واژگان مثبت، تعاملات ما با دیگران را وزین‌تر و صمیمی‌تر می‌کند.

او هدف از این همایش ادبی و علمی را سنجش انتخاب واژگان و معیارهای آن دانست و افزود: واژه‌هایی که امروز در ادبیات داستانی ما استعمال می‌شود ده‌ها سال قبل وجود نداشته است و زایش واژگان در بستر جامعه نشانگر این امر است که تحول فکری برای حرکت و پویایی انسان و جامعه بشری ضرورت دارد و از ویژگی‌های آن است.

بنا به گفته دبیر علمی نخستین همایش بین‌المللی پژوهش‌های تطبیقی ادبیات داستانی ، ۱۸۹ نفر به تفکیک ۱۰۵ خانم و ۸۴ آقا در سایت این رویداد نام‌نویسی کردند و ۲۰۴ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد.

مهرداد آقایی افزود: از بین مقالات ۱۴۸ مورد به زبان فارسی ، ۱۱ مقاله به زبان عربی و سه مقاله به زبان انگلیسی بود و با نظر داوران ۱۶۲ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.

وی با بیان این که مقالات پذیرفته شده در سایت استنادی جهان اسلام نمایه خواهد شد ، هدف از این همایش را تعامل پژوهشگران داخلی و خارجی زبان و ادبیات فارسی و ارائه دستاوردهای علمی جدید برای همگامی با تحولات بین‌المللی اعلام کرد.

دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی تاسیس شده است ، تعداد رشته‌های مصوب این دانشگاه ۲۸۱ رشته شامل ۶۲ رشته در مقطع دکتری، ۱۳۳ رشته مقطع کارشناسی ارشد، ۷۹ رشته مقطع کارشناسی و هفت رشته مقطع کاردانی است.

این دانشگاه دارای ۹ دانشکده، سه مرکز تحقیقات، سه پژوهشکده، ۱۹ هسته پژوهشی و یک مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناور است و همایش‌های علمی و آموزشی متنوعی در آن با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha