"محمدمهدی حیدری" امروز (سه شنبه) در جریان بازدید از بیست و چهارمین نمایشگاه رسانههای ایران و بازدید از غرفه ایرنا در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: در موضوع ارتقای تاب آوری با خطر بالای زلزله، بر اساس قانون مدیریت بحران وظیفهای بر عهده این مرکز قرار داده شده است.
وی گفت: اکنون مطالعات حریم گسل در ۶ شهر مشهد، کرمان، تهران، کرج، ساری و تبریز انجام شده است و باید مبنای طرح تفصیلی شهرها قرار بگیرد.
این مقام مسول خاطرنشان کرد: اکنون ضوابط ساخت و ساز در حریم گسل نیز تهیه شده و بحث بازنگری آن که دستورالعمل مربوطه در اواخر سال ۹۹ ابلاغ شده بود، در دستور کار است.
وی اظهارداشت: همچنین مطالعات تطبیق حریم گسل در بیش از ۳۲ شهر کشور در حال انجام است که برخی از آنها به پایان رسیده و در مراحل نهایی شورای عالی شهرسازی است.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن در شهرسازی در پاسخ به پرسش ایرنا در خصوص ساخت و سازهایی که در حریم گسلها در تهران انجام شده است، گفت: عمده این ساخت و سازها پیش از مطالعه حریم گسل اتفاق افتاده است که باید ارتقای تاب آوری و مقاوم سازی آنها انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: اکنون موضوع ارزیابی ساختمانهای بلندمرتبه، حساس و مهم با اولویت کلان شهرها و در تهران با محوریت مرکز تحقیقات سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران در حال انجام است.
حیدری گفت: از یک سال گذشته در ۲۲ منطقه تهران اکیپهایی به ارزیابی کمی و عینی ساختمانها پرداختهاند و خروجی مشاهدات و تحقیقات خود را به دستگاههای ذیربط ارائه میدهند تا با اعلام به شهرداریها بر اساس مقررات به تخریب یا مقاومسازی ساختمانها اقدام شود.
پدیده فرونشست
وی همچنین با اشاره به بروز فرونشستها در شهرهای مختلف، این مساله را ناشی از برداشتهای بیرویه از آبهای زیرزمینی عنوان کرد و گفت: در این زمینه مقررات مربوطه با همکاری سازمان ملی زمین و مسکن در دست تهیه است تا سازمانهای مختلف را درگیر این مساله و تاب آوری هرچه بیشتر ساختمانها کنیم.
این مقام مسوول معتقد است: با ضوابط، مقررات و الزاماتی میتوان در برخی پهنههای فرونشستی به ساخت و ساز نیز پرداخت.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان داشت: در موضوع نهضت ملی مسکن، زمینهایی که قرار است به این طرح الحاق شود و ساخت و ساز در آنها اتفاق بیفتد را با حساسیت بیشتری از نظر فرونشست بررسی و در خصوص آنها اظهار نظر خواهیم کرد.
نظر شما