به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روزنامه گاردین، نتایج یک نظرسنجی در برخی کشورهای اتحادیه اروپا نشان میدهد که اگرچه حمایت از اوکراین در میان مردم این بلوک همچنان گسترده است، اما با گذشت نزدیک به دوسال از جنگ، فقط کمتر از ۱۰ درصد اروپاییها باور دارند که کییف می تواند مسکو را شکست دهد.
مطابق این نظرسنجی، بیشتر اروپایی ها مانند سال گذشته دیگر اعتقادی به بازپس گیری مناطق اشغالی اوکراین ندارند و از سیاستمداران می خواهند که رویکردی «واقع بینانه» با تمرکز بر صلح داشته باشد.
مارک لئونارد از اعضای شورای روابط خارجی اروپا (ECFR) که در انجام این نظرسنجی دخیل بوده، گفت: رهبران اتحادیه اروپا باید با هدف تداوم حمایت از اوکراین، نحوه گفتمان خود در مورد جنگ را تغییر دهند.
وی اضافه کرد: اکثر اروپاییها به دنبال ممانعت از پیروزی روسیه هستند، اما در عین حال باور ندارند که کییف بتواند از نظر نظامی پیروز شود.
این نظرسنجی که در ماه ژانویه و از میان شهروندان ۱۲ کشور عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه، آلمان، مجارستان، ایتالیا، هلند، لهستان، اسپانیا و سوئد انجام شد، نشان می دهد که ضدحمله متوقف شده اوکراین، ترس از تغییر سیاست ایالات متحده در قبال کییف را بیشتر کرده، ضمن آنکه چشم انداز پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، بدبینی نسبت به نتیجه جنگ را افزایش داده است.
براساس این نظرسنجی، از هر ۱۰ اروپایی در ۱۲ کشور مورد بررسی، تنها یک نفر معتقد است که اوکراین در میدان نبرد پیروز خواهد شد، در حالی که در مقابل ۲۰ درصد معتقد به برنده شدن روسیه هستند.
مطابق نظرسنجی یادشده، همچنین ۳۳ درصد از اروپاییها به گونهای فزاینده نگران تاثیر مستقیم جنگ روسیه و اوکراین بر کشور خود هستند.
اما بازگشت احتمالی ترامپ به کاخ سفید، بدترین خبر از نقطه نظر شرکت کنندگان در این نظرسنجی تلقی شده، به گونه ای که ۵۶ درصد از پاسخدهندگان اعلام کردند که در صورت انتخاب مجدد ترامپ، نسبت به نتیجه این جنگ به نفع اوکراین بسیار یا نسبتا ناامید خواهند شد.
در آستانه دومین سالگرد تهاجم روسیه به اوکراین، نتایج این نظرسنجی حاکی است اروپاییها نه تنها منتظر پیروزی کییف در برابر مسکو، بلکه نسبت به ادامه جنگ هم خوشبین نیستند، هرچند در عین حال بر تعهد اروپایی ها برای جلوگیری از پیروزی روسیه تاکید دارند.
گاردین در ادامه با اشاره به انتخابات پیشرو در آمریکا و اتحادیه اروپا، تلاش برای تعریف صلح را یک موضوع مهم ارزیابی کرده و تاکید دارد که رهبران غربی باید براساس تغییر نگرش جامعه خود نسبت به نتیجه جنگ جاری صحبت کنند.
ایوان کراستف از اعضای اندیشکده لیبرال استراتژی مستقر در بلغارستان و از دست اندرکاران تهیه این نظرسنجی در همین زمینه گفت: بزرگترین خطر کنونی این است که ترامپ و ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه که به تازگی بر آمادگی برای مذاکرات تاکید داشته، اوکراین و حامیان آن را جنگ طلب به تصویر کشند.
وی سپس اضافه کرد: اگر بهای پایان این جنگ، تبدیل اوکراین به سرزمینی برای غیر باشد، این نه تنها برای اوکراین که برای کل اروپا و امنیت آن شکست خواهد بود.
نظر شما