به گزارش خبرنگار ایرنا، فعالیت احزاب در کشور ما بیشتر محدود به ایام انتخابات شده است، از سوی فعالان جریان های سیاسی معتقدند آنطور که باید و شاید کار حزبی در کشور جا نیافتاده و مردم نیز تمایلی در این رابطه از خود نشان نمی دهند که این مساله آسیب هایی را با خود به همراه دارد.
از سوی دیگر کنشگران اجتماعی و برخی صاحبان فکر و اندیشه معتقدند فعالیت فصلی اکثر احزاب فقط در فصل انتخابات و پاسخگو نبودن آنها درباره اقدامات خود از دلایلی به شمار می رود که رویکرد به احزاب در جامعه را کاهش داده است.
این روند موجب شده تا فعالیتهای حزبی ناقص انجام شود و مسیری که برای فعالیت یک نظام حزبی تدارک دیده میشود در بسیاری از مسائل همچون تربیت نیرو برای کمک به اداره کشور و جمع بندی و رصد مشکلات و ارائه راهکار و برنامه ها از سوی آنها لنگ بزند و ناقص باشد و احزاب تنها به موسم انتخابات برای کسب قدرت آن هم بدون پاسخگویی دلخوش کنند.
این وضعیت دلیلی شده تا دولت و مجلس در اصلاح قانون انتخابات به موضوع احزاب تخصصی نگاه کرده و شرایط را برای رشد و تقویت احزاب فراهمتر کنند.
از جمله مشکلات احزاب فعالیت در موسم انتخابات و ورود شبهحزبها و بزرگان و ریش سفیدان به انتخابات و ایفای نقش آنها بوده که همچنان به چشم می خورد.
یک ایراد این بود که در واقع برخی بدون محدودیت های قانونی دور هم جمع شده و لیستی را برای کسب رأی ارائه میدادند که در مواردی همین لیستهای دورهمی نیز صاحب رای هم میشدند و افراد منتخب به جای مردم به آن افراد لیستنویس بدهکار و مدیون میشدند.
با این اوصاف برای این موضوع در قالب قانون با همکاری دولت و مجلس چارهاندیشی شده و در ماده هشت قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی آمده است؛ صرفا احزاب و جبهه ها میتوانند پس از تایید صلاحیت داوطلبان، فهرست انتخاباتی خود را به صورت مجزا برای حوزه های انتخابیه دارای بیش از یک کرسی و تا سقف کرسی های آن حوزه انتخابیه تنظیم و حسب مورد به ستاد انتخابات کشور یا فرمانداری ها اعلام کنند، این امر مانع از حمایت های احزاب و جبهه ها از نامزدها در حوزه های انتخابیه تک کرسی نخواهد بود.
پیش از آغاز مرحله تبلیغات و فرصت تبلیغاتی نامزدهای انتخابات، وزارت کشور فهرست جبهه ها، احزاب و گروه های سیاسی دارای پروانه فعالیت معتبر که طبق زمان مندرج در اساسنامه و نصاب قانونی اقدام به برگزاری مجامع عمومی و تشکیل ارکان حزب کردهاند را در راستای اجرای ماده هشت قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی منتشر کرد که در این فهرست، ۷۴ حزب ملی، ۳۱ حزب استانی به همراه ۲۱ جبهه و ائتلاف سیاسی قرار گرفته است.
اعلام نامزدهای مورد حمایت شورای وحدت در همدان، اعلام لیست شورای ائتلاف بزودی
در استان همدان نیز احزاب و جبهههای اصولگرای قانونی فعالیت خود را برای معرفی داوطلبان به مردم آغاز کرده و برخی از آنها همچون شورای وحدت اصولگرایان با برگزاری نشست خبری مواضع و داوطلبان مورد حمایت خود را در ۲ انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی به رسانه ها اعلام کردند.
آن طور که از اخبار غیر رسمی به گوش می رسد، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان همدان نیز در مورد کانداهای مورد حمایت به وحدت نظر رسیدند اما آنطور که گفته می شود این لیست در اختیار مرکز قرار گرفته است تا در صورت تایید این افراد در شورای مرکزی ، اسامی داوطلبان مورد حمایت را رسانه ای کنند.
اصلاح طلبان در دوراهی
اصلاحطلبان همدان هم هنوز اقدامی برای معرفی داوطلبان مورد حمایت نداشتهاند اما تحرکاتی چون بیانیه ۱۱۰ فعال سیاسی تحت عنوان «روزنهگشایی کنیم» یا اعلام ارائه لیست صدای مردم با حمایت چهارحزب اصلاحطلب، احتمال ارائه لیست از سوی آنها در استان همدان را بالا برده است.
با این وجود باید منتظر خروجی نشست های جبهه اصلاح طلبان در این باره بود.
با همه این اوصاف، زمان میدان داری احزاب در انتخابات فرا رسیده و آنها میتوانند با ورود به انتخابات ضمن اعلام مواضع و داوطلبان مورد حمایت خود بر شور انتخابات افزوده و در تحقق مشارکتی پرشور در انتخابات یازدهم اسفند ماه نقش خود را به درستی و به شکلی قانونی ایفا کنند و از شرایطی که برای افزایش اهمیت احزاب در انتخابات در قانون پیشبینی شده نهایت استفاده را برای حرکت به سمت انتخاباتی حزبی در آینده پیش ببرند، تحقق این مهم اگر با پاسخگویی احزاب در خصوص عملکرد نامزدهای مورد حمایت خود همراه باشد می تواند اتفاقی مبارک باشد.
به گزارش ایرنا، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری یازدهم اسفند ماه جاری برگزار می شود.
نظر شما