خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در راستای فراهم کردن فرصت برابر برای نامزدهای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان لرستان و همچنین کمک به شناساندن بهتر نامزدها و برنامه هایشان به مردم، اقدام به مصاحبه با داوطلبان این دوره از انتخابات و پرسش از آنان در خصوص موضوع های استانی و کشوری کرده است.
در انتصابات دخالت می کنید؟
انتصابات را از طریق فراخوان نخبگان انجام می دهم
مهدی حسنوند که کاندیدای حوزه انتخابیه سلسله و دلفان است در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: انتخاب افراد باید باعث تقویت وحدت در جامعه شود، در انتصابات با در نظر گرفتن عدم دخالت، براساس استحقاق، برنامه، شایستگی و توانمندی و از طریق فراخوان عمل خواهم نمود تا چنانچه افرادی ارتباطات سیاسی ندارند اما شایستگی دارند پست و مسوولیت ها را برعهده گیرند.
وی با بیان اینکه مردم نسبت به مناطق، نگاهی مطالبه گرانه دارند افزود: این انتظارات بحق است اما باید با توجه به ظرفیت ها و زیرساخت ها و فرصت هایی که در منطقه وجود دارد طرح ارایه داد.
راهکار کاهش آسیب های اجتماعی لرستان چیست؟
حسنوند در خصوص چگونگی رفع آسیب های اجتماعی استان گفت: ما آسیب را نمی توانیم حذف کنیم و در تمامی کشورها حتی پیشرفته ترین آنها آسیب های اجتماعی وجود دارد اما می توانیم آنها را کنترل و جهت دهی کنیم چراکه آسیب از دل فرهنگ ایجاد می شود و چنانچه مسوول جامعه اسلامی به اخلاق اسلامی آراسته و یکرنگ با مردم باشد خودبهخود این فرهنگ در جامعه تسری می یابد و آسیب های اجتماعی نیز کاهش خواهد یافت.
چه ظرفیت هایی را برای توسعه لرستان در اولویت برنامه ریزی قرار می دهید؟
حسنوند اظهار کرد: کارهای اکتشافی شیل های گازی جنوب استان انجام شده و ظرفیت های توسعه در بخش نفت و گاز در این استان وجود دارد.
وی افزود: پتروشیمی خرم آباد براساس وجود خط انتقال اتیلن یک هزار و ۲۰۰ کیلومتری عسلویه به کردستان شکل گرفته است که در اطراف آن می توان پارک های شیمیایی با محوریت محصولات تولیدی استان همچون کودهای شیمیایی و صنایع لاستیکی را توسعه و بخشی از مشکل بیکاری جوانان را رفع کرد.
بخشی از درآمدهای نفتی صرف توسعه مناطق محروم شود
حسنوند ادامه داد: لرستان منطقه ای خوش آب و هوا، کوهپایه ای و دارای جاذبه های گردشگری بوده و اقتصادی بر پایه کشاورزی و آب دارد بنابراین محور اصلی توسعه در این استان باید بر پایه کشاورزی باشد چرا که این حوزه بسیار اشتغالزا است و چنانچه سرمایه گذاری مناسبی در این بخش صورت گیرد می توانیم به اشتغالی چند برابری دست یابیم.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه سلسله و دلفان افزود: توسعه بخش کشاورزی نیاز به تامین مالی دارد و از آنجایی که کشور ایران اقتصاد نفتی دارد و در قانون نیز مصوب شده ۲ و نیم درصد از درآمدهای نفتی صرف توسعه مناطق نفت خیز و محروم شود باید از این ظرفیت های قانونی به خوبی استفاده کرد.
حسنوند ادامه داد: از طریق شرکت های دانش بنیان می توان حوزه مکانیزاسیون کشاورزی را در منطقه توسعه داد و همچنین از ظرفیت های تبصره ۱۸ برای اشتغال مناطق محروم و جوانان در قالب تسهیلات خوداشتغالی بهره برد.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه سلسله و دلفان با اشاره به مجموعه قوانینی همچون جهش ملی مسکن، جوانی جمعیت و اعتبارات ۲ و نیم درصدی منابع نفتی عنوان کرد: این قول را می دهم که از ظرفیت نظارتی برای جذب و تخصیص منابع موجود استفاده کرده و اولویت های خود را بر پایه توسعه کشاورزی و گردشگری استان قرار دهم چرا که اگر جذب گردشگر انجام و اقتصاد کشور به کشاورزی و گردشگری استان متصل گردد خود به خود مساله بیکاری و ازدواج جوانان نیز رفع شود.
مسایل سطح کلان کشور را چگونه ارزیابی می کنید؟ برنامه شما برای حوزه انرژی چیست؟
لزوم کنترل مصرف حامل های انرژی در کشور
حسنوند عنوان کرد: برنامه ششم توسعه با تاکید بر روی رشد هشت درصد آغاز شد در حالی که در انتهای برنامه با وجودی که نقدینگی کشور چندبرابر شد اما کمتر از یک درصد رشد اقتصادی داشته ایم.
وی با تاکید بر اینکه مساله اصلی و مهم کشور، اقتصاد است افزود: در حوزه اقتصاد وجوه مختلفی همچون ناترازی ها، تورم مزمن، کسری بودجه، ساختار متورم دولت، بیکاری، عدم سرمایه گذاری و تحریم مطرح است.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه سلسله و دلفان درخصوص ناترازی های انرژی یادآور شد: در اوایل انقلاب اسلامی سه برابر مصرف، نفت و گاز خود را صادر می کردیم که این نسبت اکنون به ۷۰ درصد رسیده است و چنانچه رشد مصرف انرژی کشور به همین شیوه ادامه یابد تا پنج سال آینده به یک کشور وارد کننده در حوزه انرژی تبدیل خواهیم شد.
حسنوند ادامه داد: ناترازی انرژی کشور در بخش سوخت و گاز نیز بسیار مشهود است، حدود ۱۰ میلیون لیتر در روز واردات بنزین داریم در حالی که کشور صادرکننده نفت هستیم و دلیل این امر توسعه نیافتن حوزه پالایش کشور است.
وی ادامه داد: در حوزه گاز نیز به دلیل تمرکز بر روی تولید انرژی از این منبع دچار ناترازی شده ایم، در تابستان گاز صنایع را قطع می کنیم تا مصرف نیروگاه ها را تامین کنیم و در زمستان نیز چنانچه با سردی بسیار زیاد هوا مواجه شویم ممکن است با تعطیلی چند هفته ای کشور برای تامین گاز بخش خانگی مواجه شویم.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه سلسله و دلفان تصریح کرد: کشور ایران حدود ۹۰ میلیارد مترمکعب مصرف آب دارد در حالی که بواسطه توسعه اقتصادی و رشد جمعیت تا سال های آتی این ناترازی تشدید خواهد شد.
حسنوند ادامه داد: در حال حاضر به مصرف منابع زیرزمینی آب مشغول هستیم که این امر باعث خالی شدن بسترها و آبخوان ها شده و لازم است که طرح هایی در حوزه آبخیزداری و آبخوان داری ارایه داد.
راهکار شما برای جبران کسری بودجه چیست؟
کسری بودجه نتیجه نوع حکمرانی در اقتصاد است
حسنوند مهمترین دلیل ناترازی ها را کسری بودجه و نوع حکمرانی در اقتصاد دانست و افزود: تا زمانی که دولت را به صورت متورم نگهداری کنیم و عمده بودجه کشور صرف امور جاری شود سرمایه گذاری تضعیف شده و این ناترازی ها همچنان تشدید خواهد شد.
وی تورم مزمن را از نتایج عدم حکمرانی مناسب در حوزه اقتصاد دانست و عنوان کرد: در یک اقتصاد سالم تورم ۲ رقمی بیشتر از سه سال پذیرفته نیست در حالی که ایران پنج سال با تورم بالای ۴۰ درصد مواجه است.
حسنوند بیان کرد: حدود ۱۲ سال است که بواسطه تحریم ها دچار مشکل هستیم و فکر عاجلی برای کسری بودجه کشور نشده است، مقام معظم رهبری کسری بودجه را ام الفساد اقتصاد ایران می دانند هرچند مجلس اخیر طرح های خوبی در سایر حوزه ها داشت اما در بخش کسری بودجه خوب عمل نکرد.
"مهدی حسنوند" کاندیدای جوان حوزه انتخابیه سلسله و دلفان زاده شهرستان سلسله و متولد سال ۱۳۶۶ در یک خانواده مذهبی و با وضعیت اقتصادی متوسط رشد یافته است.
وی تحصیل خود را در دبیرستان تیزهوشان(سمپاد) خرم آباد گذرانده و با کسب رتبه ۷۲۴ کنکور در دانشگاه صنعت نفت کشور به صورت بورسیه به کسب علم در مقطع کارشناسی پرداخته، سپس مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای خود را بدون توقف با کسب رتبه ۲۴ ارشد و چهار دکترای مهندسی شیمی به صورت همزمان در دانشگاه صنعت نفت و علم و صنعت پشت سر نهاده است.
وی عضو بنیاد ملی نخبگان بوده و از طرح جذب و نگهداشت نخبگان در سال های ۹۷ و ۱۴۰۲ در دستگاه های اجرایی استفاده کرده و به مدت ۲ سال نیز در یک شرکت کشور هلند در حوزه فناوری اطلاعات مشغول به کار بوده است.
حسنوند از سال ۹۲ عضو هیات علمی پژوهشگاه صنعت نفت بوده و دارای ۲۱ مقاله در وبگاه "گوگل اسکولار" و سایر وبگاه ها می باشد، بیش از ۲۰ پروژه صنعتی را در حوزه پژوهش و فناوری صنعت نفت مدیریت کرده و ۲ سال مسوول میز انرژی اندیشکده کوثر است و در حوزه حکمرانی و ناترازی انرژی صاحب ایده و نظر می باشد.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفندماه امسال برگزار میشود که لرستان با هفت حوزه انتخابیه ۹ نماینده در بهارستان و ۲ نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد و در حال حاضر ۳۵۰ کاندیدا در این رقابت حضور دارند و سهم سلسله و دلفان از خانه ملت یک نماینده است.
نظر شما