عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی: رای ندادن به معنای سپردن سرنوشت خود به دیگران است

همدان - ایرنا- عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بوعلی سینا با بیان اینکه رای دادن مشارکت در تعیین سرنوشت سیاسی خود و جامعه است و از این حق باید استفاده کنیم، گفت: کسانی که رای نمی دهند، سرنوشت خود را به کسانی می سپارند که در انتخابات شرکت کرده اند هر چند که هم نظر آنها نباشند.

حسن رحیمی روشن روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا، افزود: مردم در کشوری که نظام انتخاباتی را پذیرفته اند و با حضور خود آنها این نظام شکل گرفته است، تفاوت عمده ای با دیگر کشورها و حکومت های مادام العمر و پادشاهی که انتخابات برگزاری نمی کنند، خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه اگر از زاویه عقلی و عقیدتی نظام انتخابی و مردم سالار مبتنی بر اسلام را پذیرفته ایم، طبیعی است که باید در انتخابات شرکت کنیم و حق خود را ادا کنیم.

عضو هیات علمی گروه سیاسی دانشگاه بوعلی سینا تاکید کرد: از نگاه دیگر انتخابات مقامات تصمیم گیر و تصمیم ساز را برای آینده کشور و تعیین راهبردها و نحوه رسیدن به آنها را مشخص می کند، امری که در قالب مقامات مسوولان اجرایی و تقنینین تحقق می یابد.

وی با اشاره به تعیین سرنوشت کشور از طریق صندوق آرا ادامه داد: در اغلب کشورهای دنیا انتخابات وجود دارد و گاهی اوقات میزان رای دهندگان پایین و برخی اوقات افزایش می یابد.

رحیمی روشن یادآور شد: معمولا در نظام های سیاسی منتظر کسانی که در انتخابات شرکت نمی کنند نمی مانند بلکه بر اساس تعداد آرایی که به صندوق ها ریخته شده است، نهادهای سیاسی شکل می گیرد.

وی با بیان اینکه اگر در انتخابات شرکت نکنیم خودمان را خلع سلاح کرده ایم، اظهار کرد: در این صورت خودمان را از تاثیر گذاری بر ساختار سیاسی کشور و تصمیماتی که نتیجه آن به خودمان برمی گردد، محروم کرده ایم.

وی ادامه داد: عدم مشارکت در انتخابات، نظام سیاسی را تغییر نداده است و کسانی در انتخابات شرکت می کنند، در ریل گذاری سیاسی کشور حضور فعال و تعیین کننده دارند.

رحیمی روشن تاکید کرد: انتخابات چرخ دنده و موتور محرکه دولت ها و نظام های انتخاباتی هستند به همین دلیل به اندازه یک رای می توان در تصمیم گیریها مشارکت داشت.

وی با اشاره به اینکه اگر از وضع موجود راضی هستیم برای استمرار وضع موجود باید در انتخابات شرکت کنیم،افزود: اگر از وضع موجود نیز ناراضی هستیم برای تغییر وضع موجود نیز باید در انتخابات شرکت کنیم.

عضو هیات علمی گروه سیاسی دانشگاه بوعلی گفت: اگر میزان مشارکت پایین باشد، دشمنان آب و خاک این کشور را امیدوار خواهند شد و ناخواسته خودمان را در کنار کسانی قرار داده ایم که مدام تکرار می کنند در انتخابات شرکت نکنید.

وی با بیان اینکه در کشورهای دیگر که تابع ابرقدرتها بوده و نظام سکولار دارند،انتخابات خیلی از لحاظ فضای خارجی مهم نیست مثلا در انتخابات جمهوری آذربایجان نتیجه انتخابات تاثیر جهانی چندانی ندارد چون در نظام سیاسی جهانی تعریف می شوند و در نهایت هر آنچه که نتیجه انتخابات باشد برای کشورهای غربی نامطلوب نیست.

رحیمی روشن اظهار کرد: ایران و نظام اسلامی آن با دیگر نظام های سیاسی کشورهای تفاوت دارد و حتی نمی توان آن را با کشورهای همسایه مقایسه کرد چرا که ایران یک کشور همواره تاثیرگذار تاریخی و تمدنی در طول تاریخ در جهان بوده و هست.

وی ادامه داد: تفاوت دیگر ایران با سایر کشورها در حمایت از مظلومان جهان و کسانی که مورد ستم واقع شده اند، هست و اینکه با همه مشکلات جمهوری اسلامی توانسته است در ۴۵ سال اخیر قدم های بزرگی در پیشرفت تکنولوژیکی کشور است.

عضو هیات علمی گروه سیاسی دانشگاه بوعلی سینا تصریح کرد: اگر در انتخابات شرکت نکنیم خواسته یا ناخواسته با کسانی همراه می شویم که بر طبل تحریم انتخابات می کوبند و سربلندی ایران را نمی خواهند.

وی افزود: کسانی مردم را به عدم شرکت در انتخابات دعوت می کنند که سلطنت طلب ها ست که وضع آنها مشخص است، دوم سازمان مجاهدین خلق که به منافقین در ادبیات سیاسی مشهورند ، قتل و کشتار آنها را کسی فراموش نکرده است، قاتلان ۱۷ هزار نفر از مردم ایران آنها هستند.

رحیمی روشن یادآور شد: آمریکا ، اروپا و رژیم صهیونیستی مستقیم و غیرمستقیم بر عدم شرکت در انتخابات دعوت می کنند و کسانی که قصد ندارند در انتخابات شرکت کنند باید از خودشان بپرسند، عدم حضور در انتخابات چه نفعی برای دشمنان دارد؟ آیا خواسته و ناخواسته در کنار اسرائیل، آمریکا ، منافقین و تروریست های داعشی خود را قرار نداده ایم.

وی ادامه داد: اگر کسانی در انتخابات شرکت نکنند، فرض کنیم که مخالف وضع موجود هستند اما با شرکت نکردن در انتخابات رای به ادامه وضع موجود داده اند اما که اگر خواهان تغییر هستیم باید نظر خود را در انتخابات اعلام کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha