گروه جامعه ایرنا - روزهای نخستین سال جدید یا به تعبیر بهتر تعطیلات نوروزی به آیین و آداب ایرانی گره خورده که بخشی از آن به سفرهای نوروزی باز می گردد؛ اغلب هموطنان بخصوص در شهرهای بزرگ و کلانشهرها با استفاده از تعطیلات این روز بار سفر می بندند تا یا به شهر و دیار مادری خود سری بزنند و با اقوام و آشنایان دیداری تازه کنند و یا برای گشت و گذار در طبیعت بکر ایران یکی از مقاصد گردشگری را انتخاب می کنند.
از آنجا که همچنان سفرهای جادهای بیشترین سهم را در جابجایی مسافران نوروزی در مقایسه با صنعت هوایی و ریلی دارد، و همچنین بسیاری ترجیح می دهند که با خودروی شخصی دل به جاده بزنند، در نوروز شاهد افزایش تصادفات و تلفات جادهای هم هستیم. تصادفات و تلفاتی که شیرینی آغاز سفر را به پایانی تلخ تبدیل میکند و زخمهایی را به یادگار می گذارد که شاید هیچگاه التیام نیابد.
در نوروز ۱۴۰۲ متاسفانه ۱۲۱۷ نفر در پی تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند که نسبت به سال گذشته افزایش ۶ درصدی داشت و همین آمار در روند روبه رشد هر ساله زخم نوروزی را به بار میآورد که عمده آن ناشی از بیاحتیاطی و فقدان رعایت پایهایترین اصول رانندگی است.
این بی احتیاطی ها در رانندگی در شرایطی رخ می دهد که پلیس هر ساله به هموطنان هشدارهای لازم را می دهد؛ اینکه با سرعت مطمئنه برانند که توان کنترل وسیله نقلیه را در بدترین شرایط داشته باشند، در هنگام خستگی و خواب آلودگی از ادامه راه بپرهیزند و اینکه پیش از سفر ایمنی خودرو را بررسی کرده باشند.
رئیس پلیس راه راهور فراجا در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا بر رعایت دقیق قوانین رانندگی در برای سفر ایمن نوروزی تاکید کرد و خواستار توجه مردم و مسافران به توصیه های پلیس و دیگر دستگاههای خدماتی و امدادی شد.
سهم ۸۲ درصدی چهار عامل اصلی در تصادفات نوروزی
سردار حسن مومنی در این گفتوگو با اشاره به اینکه بیشترین علت تصادف در چهار عامل خلاصه شده است، افزود: تمامی این عوامل ریشه در خطای انسانی دارد و متاسفانه ناشی از بیتوجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی و قواعد استفاده از وسائل نقلیه است.
وی این چهار عامل را شامل سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو و خستگی و خوابآلودگی عنوان کرد و گفت: دو عامل خستگی و عدم توجه به جلو مربوط به استانداردهای رانندگی می شود که ریشه در فرهنگ ترافیکی دارد.
رئیس پلیس راه کشور همچنین تاکید کرد: با وجود اینکه سرعت و سبقت را می توان با سامانه های هوشمند کنترل و نظارت کرد، اما عامل خستگی و عدم توجه به جلو باید توسط شخص راننده به عنوان اصل اساسی در رانندگی مورد توجه قرار گیرد.
کمربند ایمنی فقط برای راننده نیست
سردار مومنی کمربندهای ایمنی را بخش اساسی در رانندگی ایمن عنوان کرد و گفت: باید رانندگان پیش از اینکه شروع به رانندگی کنند، کمربند ایمنی را بسته و مطمئن شوند همه سرنشینان حاضر در خودرو نیز این کار را انجام دادهاند.
وی این تصور را که بستن کمربند ایمنی فقط برای راننده است را کاملاً غلط دانست و افزود: ۶۸ درصد از مصدومیتهای تصادفات جادهای به دلیل نبستن کمربند ایمنی از سوی سرنشینان در خودروها رخ داده یا تشدید شده است. بستن کمربند ایمنی برای تمامی سرنشینان خودروها در جاده ها الزامی است.
راننده جایگزین داشته باشید و برای رسیدن عجله نکنید
رئیس پلیس راه کشور یکی دیگر از عوامل ایجاد تصادف را تعجیل در رسیدن به مقصد عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه در ایام نوروز به دلیل ترافیک سنگین تردد و بی حوصلگی، شاهد تعجیل در رسیدن هستیم که همین مسئله احتمال تصادف را به شدت افزایش می دهد.
سردار مومنی تنظیم مناسب زمان سفر(چه رفت و چه بازگشت) برای جلوگیری از گرفتار شدن در ترافیک را یکی از روشهای مناسب در ایمنی سفر دانست و گفت: توجه به هشدارهای و اطلاعیه های پلیس جهت برنامه ریزی درست سفر کمک کننده خواهد بود.
وی توصیه کرد که رانندگان حتما برای سفرهای نوروزی با توجه به حجم بالای تردد از راننده جایگزین استفاده کرده و در مسافتهای طولانی حتما جابه جایی راننده را داشته باشند.
سرعت مجاز را رعایت کنید
رئیس پلیس راه سرعت غیرمجاز را در سایه تعجیل در سفر از مهم ترین عوامل تصادفات و تلفات جادهای دانست و توضیح داد: این موضوع فقط به قانون مربوط نمیشود بلکه به خاطر ایمنی خود و دیگران است.
سردار مومنی با بیان اینکه اغلب تصادفات بین دو یا چند خودرو است که یکی از آنها مقصر و دیگری بدون تقصیر است افزود: سرعت مجاز و رعایت قوانین رانندگی از آسیب به خود، خانواده و دیگران جلوگیری خواهد کرد.
وی اضافه کرد: سرعتهای بالا باعث میشوند کنترل خودرو سختتر شود و نتوان واکنش مناسب و به موقع برای پیشگیری از تصادف داشته باشیم. محدودیتهای سرعت برای کمک به ایمنی و حفظ جان ما در جادهها اعمال شدهاند.
به گفته او، توجه مستمر به تابلوهای سرعت مجاز در جادهها و معابر و محدودیتهای سرعت می تواند به طور حتم از بیشتر تصادفات جلوگیری کند.
رانندگی طولانی ممنوع
رئیس پلیس راه کشور از مردم خواست تا از رانندگی طولانی پرهیز کنند و تشریح کرد: گذشته از برنامه ریزی و استفاده از رانندگی جایگزین، طبق استاندارهای جهانی مدت رانندگی مستمر نباید بیش از ۲ ساعت باشد.
سردار مومنی از رانندگان خواست تا با رعایت این فاصله زمانی حتما استراحت در حین سفر را رعایت کنند و اضافه کرد: در طرح نوروزی امسال نیز همانند سالهای گذشته استراحتگاههایی در محورهای مواصلاتی و بین شهری در نظر گرفته شده است تا مسافران بتوانند استراحت کنند.
حواص راننده را پرت نکنید
این مقام پلیس راهور فراجا یکی از عوامل دیگر در تصادفات را نیز حواس پرتی راننده و سرگرم شدن با دیگر سرنشینان عنوان کرد و گفت: سرنشینان اصلا نباید در حین رانندگی با راننده شوخی و یا با هر رفتار دیگری حواس او را پرت کنند.
سردار مومنی تاکید کرد: هوانطور که گفته شده عدم توجه به جلو یکی از چهار عامل اصلی تصادفات است که یکی از مهم ترین دلایل آن حواس پرتی و سرگرم شدن با دیگران و یا استفاده از موبایل است.
وی استفاده از موبایل را مهم ترین عامل در حواس پرتی دانست و از رانندگان خواست تا برای مکالمه یا بررسی تلفن همراه خود توقف کنند. همچنین گوش داده به موسیقی با صدای بلند نیز خلاف مقررات رانندگی است.
خودرو را به افراد فاقد گواهینامه نسپارید
رئیس پلیس راه کشور در پایان تاکید کرد که سپردن رانندگی خودرو به افراد فاقد گواهینامه کاملاً غیر قانونی بوده و با چنین خودروهایی برخورد جدی خواهد شد که یکی از آن توقیف خودرو است.
سردار مومنی با بیان اینکه ۱۸ درصد تلفات جاده ای زیر ۱۸ سال هستند افزود: به هیچ عنوان نباید رانندگی خودرو را به افراد فاقد گواهینامه و یا در مسیرهای طولانی به افراد فاقد تجربه مناسب سپرد زیرا این بازی با جان سرنشینان و دیگر است.
این مقام پلیس راهور از رانندگان خواست تا از آغوش گرفتن فرزندان در حین رانندگی خودداری کنند زیرا این تخلف مشهور محسوب شده و به برخورد قانونی را به همراه خواهد داشت.
علاوه بر این سردار مومنی دریافت معاینه فنی و همچنین اطمینان از سلامت خودرو را نیز امری اساسی برای مسافرت به خصوص در مسافت های طولانی دانست و بر رعایت نکات فنی تاکید کرد.
وی ضمن آروزی سفری خوش برای تمامی مردم در سفرهای نوروزی خواستار رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی برای سفر و بازگشتی امن شد تا همه با سلامت پس از سیاحت به خانههای خود بازگردند.
به گزارش ایرنا، در طرح نوروزی امسال که از ۲۴ اسفند آغاز میشود، بالغ بر ۸۷ هزار نفر از دستگاههای مختلف از پلیس راهور گرفته تا راهداری و اورژانس و هلال احمر و امدادخودروها و دیگر دستگاهها در حالت آمادهباش قرار دارند.
اما این آمادهباش تنها نیمی از ایجاد امنیت سفر است زیرا در سوی دیگر مردم هستند که لازم است با رعایت قوانین و مقررات سفر را برای همه امن کنند.
نظر شما