به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نشست انتخاباتی سید محمد بطحایی وزیر اسبق آموزش و پرورش و اسماعیل دوستی رئیس ستاد صدای ملت امروز سه شنبه هشتم اسفند در خبرگزاری جمهوری اسلامی برگزار شد.
بطحایی: رئوس برنامههای صدای ملت در هشت محور دستهبندی شده است
وزیر پیشین آموزش و پرورش در این نشست گفت: پیشبینی میکنم در تهران و برخی شهرهای بزرگ، انتخابات به دور دوم کشیده شود.
بطحایی با اشاره به اینکه لیست صدای ملت در روزهای پایانی بسته شد و مطهری لیست صدای ملت را چید، افزود: با بنده مصاحبه ای در این خصوص نشده است.
وی نامزد نمایندگی مجلس شورای اسلامی در این نشست به رئوس برنامه های صدای ملت اشاره کرد و گفت: رئوس برنامه های صدای ملت در هشت محور دسته بندی شده است که تمام این محورها ناظر برکاهش نارضایتی مردم و به عبارتی افزایش رضایت مردم از شرایط زندگی و اجتماعی است.
وی دیدن واقعیت های زندگی مردم در شرایط مختلف را اصلی ترین محور برنامه های صدای ملت ذکر کرد و افزود: تشکیل فراکسیون در مجلس آینده و کاهش فساد ادرای از دیگر برنامه های مهم است. البته اوج این برنامه ها پرهیز از افراط و تفریط در سیاست خارجی و برقراری توازن در ارتباط با کشورها با محوریت صیانت و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران است.
عضو حزب صدای ملت گفت: هر کشوری اصلی ترین رکن تصمیم گیری آن منافع ملی است.
وی افزود: فهرست صدای ملت در ماه های آخر انتخابات بسته شده است و آقای مطهری با توجه به نامزدهایی که اعلام آمادگی کردند پس از مشورت و بررسی های لازم شخصا این فهرست را تهیه و تدوین کرد اما با بنده مصاحبه نشده است.
بطحایی ادامه داد: صرفا بر تخصص و تعهد و اینکه نامزد آینده مجلس میانه رو باشد، تصمیم گیری شد. هرچند برخی از جناح های مختلف سیاسی از فهرست صدای ملت حمایت کردند اما به هیچ عنوان اینگونه نبوده که تعدادی از سهمیه را به فلان گروه سیاسی اختصاص دهند اساس فهرستی که در برابر آقای مطهری بود با توجه به سوابق نامزدها و پیشینه ای که داشتند این فهرست را تهیه کردند.
دوستی: دنبال تشکیل اقلیت اثرگذار در مجلس هستیم
رئیس ستاد صدای ملت هم در این نشست گفت: مطهری با هیچ کس مصاحبه نکرد بر اساس رزومه انتخاب کرد، ما با این رزومه ها نیاز به مصاحبه نداریم.
دوستی ادامه داد: مطهری و اعضای لیست صدای ملت ایثار کردند. مطهری انتخابات تهران را دو قطبی کرد.
وی بیان داشت: برنامه حزب صدای ملت در مجلس آینده، دفاع از حقوق ملت است و برنامه تدوین شده را ارائه خواهیم داد. همچنین لیست صدای ملت تلطیفی از اصلاح طلبان معتدل و اصولگرایان معتدل ومستقل است که تجربه و رزمه بسیار قوی دارند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر افزود: آنچه برای ما مهم است، حضور و مشارکت مردم و انتخابات مردمی است.
دوستی بیان داشت: تصمیمم برای حضور در انتخابات فردی و برای دفاع از انقلاب و خدمت به جمهوری اسلامی است و نمی خواهم نسبت به نظام ناسپاس باشم.
وی با تاکید بر اینکه صدای اعتراض مردم را باید شنید اما بهترین راه برای تغییر و اصلاح شرایط شرکت در انتخابات و مسیر صندوق رای است، گفت: صدر درصد مخالف پدر خواندگی در صحنه سیاسی هستم، مطهری پدرخوانده نیست؛ یکی از سهام داران بزرگ نظام است.
بطحایی: لیست صدای ملت سهمیهای نیست
نامزد نمایندگی مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: برخلاف لیستهایی که چندین ماه روی آن کار شده، لیست صدای ملت در روزها و ماههای آخر بسته شد و آقای مطهری با توجه به افرادی که اعلام آمادگی کردند بررسی ها و مشورت هایی انجام داد و در نهایت خودش لیست را تنظیم کرد.
بطحایی در پاسخ به اینکه آیا مطهری برای تدوین این لیست با افراد مصاحبه کرده و اساسا این لیست بر چه مبنایی بسته شده است، گفت: تخصص، تعهد، افراد امتحان پس داده، میانه رو در تصمیم گیری و رزومهای که حکایت از حداقل خطا در کارنامه فرد داشته باشد، ملاک انتخاب در لیست صدای ملت بوده است.
این داوطلب انتخابات مجلس تأکید کرد: هرچند برخی جناحها از لیست حمایت کردند، اما اینگونه نیست که سهمیهای به افراد و جناحهای خاص اختصاص داده شده باشد.
بطحایی رکن اصلی در تصمیمات فراکسیون صدای ملت در مجلس آینده را تصمیماتی از جنس عقلانی عنوان کرد و گفت: باید توجه و نگاه در تمام تصمیم گیری ها به منافع ملی مردم باشد.
وی اضافه کرد: نباید هیجانی تصمیم گرفت چراکه این شرایط زندگی مردم را سخت تر می کند و این مغایر با تصمیمات عقلانی است.
وزیر اسبق آموزش و پرورش درباره برنامه های فراکسیون صدای ملت در مجلس دوازدهم گفت: این فراکسیون به شدت در برابر هر عاملی که شرایط اقتصاد و معیشت مردم را سخت کند، می ایستد. ما معتقدیم خیلی از نمایندگانی که در مجلس کنونی هستند از دوستان ما به شمار می روند اگر با آنها بحث و گفت و گو کنید و استدلال منطقی در بیان مسائل مطرح کنید به طور قطع قانع می شوند بنابراین روش عقلانی در حل مسائل گره گشاست.
دوستی: صدای ملت انتخابات را دوقطبی کرده تا مشارکت افزایش یابد
دوستی با بیان اینکه انتخابات مجلس دوازدهم با سایر انتخابها متفاوت است، تصریح کرد: در انتخابات گذشته همیشه اصلاح طلبها مقابل اصولگریان در کشور بودند و این دو جریان قوی در کشور با یکدیگر رقابت میکردند. اما تفاوت انتخابات پیش رو این است که اصلاح طلبها به دلایلی در انتخابات شرکت نکردند و تنها لیستی که در تهران رجزخوانی میکند، لیست اصولگرایان است که البته آنها هم اختلاف دارند و ما علاقه ای به اختلاف بین آنها نداریم و علاقه مند بودیم اصولگریان برای مشارکت خود تلاش کنند نه اینکه تلاش آنها برای حضور خودشان باشد.
وی با بیان اینکه جریانی در اصولگراها وجود دارد که موافق مشارکت حداکثری در کشور نیست، تصریح کرد: این جریان میخواهد که مشارکت در کشور پایین باشد تا آنها رای بیاورند. این دیدگاه، ملی، کشوری و به نفع انقلاب نیست. بلکه این دیدگاه به نفع یک عده خاص است که اکنون در تهران رجزخوانی میکنند که ناجی کشور هستند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس از حزب صدای ملت تاکید کرد: فردی ناجی کشور است که پشتوانه ملی و مردمی داشته و منافع ملی، اسلام، انقلاب و مردم را به جای منافع خود در اولویت قرار دهد.
دوستی با بیان اینکه علی مطهری لیست نهایی صدای ملت را طبق رزومه نامزدها تنظیم کرده است، یادآور شد: عباسپور یا خوش چهره که معروف هستند نیاز به مصاحبه ندارند. ولی لیست آقای مطهری بر اساس رزومه و تجربه بوده است و افرادی در این فهرست هستند که سال ها استاندار، وزیر و معاون وزیر بودند و اساتید معتبر دانشگاه های تهران، شریف و امیرکبیر هستند و این افراد نیاز به مصاحبه ندارند.
وی با بیان اینکه در این عرصه که انتخابات سرد است، مطهری و افراد حاضر در لیست صدای ملت ایثار کردند، افزود: صدای ملت دارد انتخابات را دوقطبی میکند تا مشارکت افزایش یابد. چرا که عدهای میگفتند که انتخابات نباید دوقطبی شود تا همین نمایندگان فعلی ابقا شوند. اما نامزدهای صدای ملت فعلی توانستند در تهران یک رقابت دوقطبی ایجاد کنند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس تصریح کرد: باید انتخاب برای مردم باز شود تا مردم بتوانند انتخاب کنند. اما اینکه فقط اصولگرایان با یکدیگر رقابت کنند، انتخابات درستی نخواهد بود.
بطحایی: حضور در انتخابات تقویت ملی را به دنبال دارد
وزیر اسبق آموزش و پرورش در دولت دوازدهم در بخش دیگری از این نشست گفت: بسیاری از بزرگان جبهه اصلاحات در پیام های اخیر خود بر حضور مردم در انتخابات تاکید کردند. همانطور که مقام معظم رهبری در بیانات و سخنرانی های سه ماه اخیر بر حضور در انتخابات در راستای تقویت منافع ملی تاکید داشتند و توضیحات جامعی را در این عرصه بیان کردند. بنابراین اگر افرادی بنابر دلایل و استدلال ها و تحلیل های شخصی اعلام می کنند که در انتخابات شرکت نخواهند کرد به نظر نباید منتسب به یک جریان سیاسی کرد.
بطحایی که خود را وابسته به هیچ کدام از جریان های سیاسی نمی داند، گفت: اما نباید آن را به همه جناح ها و جریان های سیاسی تسری داد. چهارسال پیش همین دوستان با همین استدلال اعلام کردند که در انتخابات شرکت نمی کنند و نکردند.
وی با طرح سوالی از این افراد که در انتخابات شرکت نکردند، گفت: آیا شرایط امروز از شرایط چهارسال پیش بهتر شده است؟ یکی از مشکلات جدی ما این است که ساختار تصمیم گیری و تصمیم سازی بتدریج در چهل و اندی سال بعد از پیروزی انقلاب به صورت یکپارچه طراحی نشده است و یکی از اقدامات جدی که باید درمجلس دوازدهم دنبال شود این است که ساختار به صورت درهمتنیده و یکپارچه مورد بازمهندسی قرار گیرد.
بطحایی تصریح کرد: اگر اکنون از شرایط موجود انتقاد میکنم به این معنا نیست که معتقد باشم قبلا همه چیز گل و بلبل و درست بوده است، چهار سال پیش هم شرایط نامناسبی داشتیم، اما شرایط مثل امروز نبود.
وی با اشاره به اینکه چهار سال پیش وقتی قرار بود تصمیمی گرفته شود تأثیراتش در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گرفت، افزود: به عنوان مثال اینگونه نبود که یکباره تصمیم به تعدیل مالیات گرفته شود، چرا که تغییر مالیات تأثیرات بسیار زیادی بر حوزههای اقتصادی، تولیدی و معیشت دارد.
نامزد صدای ملت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: چهار سال پیش اینگونه نبود که مالیات بر ارزش افزوده با این استدلال که یک درصد را به معادل سازی حقوق بازنشستگان اختصاص بدهیم به طور ناگهانی به ۱۰ درصد افزایش پیدا کند، چرا که اگر یک درصد مالیات بر ارزش افزوده را بالا ببریم، به معنی آن است که هزینه تمام شده مصرفکننده ۵ درصد افزایش پیدا میکند.
وزیر اسبق آموزش و پروش در ادامه گفت: شرایطی که امروز در کوچه و خیابان حاکم است، حکایت از این دارد که به جای برخوردهای چکشی باید به سمت اصلاح فرآیندها برویم. درواقع اینگونه نیست آنچه در کوچه و خیابان میگذرد جدا از حیطه اقتصاد باشد.
وی با طرح این پرسشها که آیا اقتصاد بر فرهنگ تأثیر نمی گذارد، و تعداد ازدواجها را کاهش نمیدهد، و کاهش ازدواج بر مسائل فرهنگی تأثیر نمیگذارد؟، مسائل مختلف جامعه را مانند تسبیحی توصیف کرد که با تکان دادن دادنهها آن تسبیح بقیه دانهها هم تحت تأثیر قرار میگیرند.
دوستی: هنوز نقدینگی را کنترل نکردهاند، نقدینگی در کشور غوغا میکند
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس از لیست صدای ملت بیان کرد: واقعیت این است که ما در سراسر کشور بیش از ۸۰ نفر نامزد نداریم و هنوز که انتخابات برگزار نشده یک اقلیت هستیم.
دوستی افزود: اگر فرض کنیم ۵۰ درصد این ۸۰ نفر رای بیاورند، ۴۰ نفر میشود، این ۴۰ نفر میتواند اقلیتی باشد اما توان اینکه بتواند بر قانونگذاری و رای در مجلس اثرگذار باشد ممکن است اثر آن مانند مجلس پنجم که من در مجلس بودم، نباشد.
وی ادامه داد: ما آن زمان ۶۰ نفر بودیم اما فراکسیون ما فراکسیون قوی بود و میتوانستیم جریانی را که در آنجا حاکم بود را قدری کنترل کنیم. امروز هم نیت ما همین است که اگر به مجلس رفتیم اقلیت اثرگذار باشیم. ما برای تفریح به مجلس نمیرویم بلکه میخواهیم به مجلس برویم که آنجا اثرگذار باشیم.
دوستی در ارتباط با مسائل اقتصادی گفت: شما خودتان میدانید که اوضاع اقتصادی کشور چگونه است. ما آیتالله رئیسی را خیلی دوست داریم و خدا وی را حفظ کند، سید سلیمالنفسی است اما وی دلار ۲۵ هزار تومان را از آقای روحانی تحویل گرفت الان قیمت دلار به ۵۷ هزار تومان رسیده است.
وی عنوان کرد: من تورمی را که میگویند ۴۰ درصد است را قبول ندارم تورم الان بالای ۵۰ درصد است، باید سفره مردم و سبد خانوارها را نگاه کنیم. اینکه اوضاع اقتصادی کشور حال خوب و خوشی ندارد را همه میدانند، هم طرفداران آقای رئیسی این را میدانند، هم ما میدانیم و هم همه مردم میدانند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس از لیست صدای ملت با ذکر مثالی گفت: اخیرا آمدند و سود سپرده را از ۲۳ درصد، ۳۰ درصد کردند و با این کار بازار پولی کشور را به هم ریختند، سود پول اکنون در بازار ۴۵ درصد است، این کار را با این نیت انجام دادند که پول را از بازار جمع کنند و مثلا به تولید برسند اما یک ریال از بازار جمع نشد.
دوستی خاطرنشان کرد: همان کسانی که سپرده داشتند با یک تلفن سپردههای ۲۳ و ۲۴ درصدیشان را ۳۰ درصد کردند. یعنی با شعبه بانکها تماس گرفتند و گفتند سپرده آنها را ۳۰ درصد کنند و ضمن اینکه هیچ اتفاقی نیفتاد خود این موضوع باعث افزایش تورم شد.
وی تصریح کرد: همین مجلسی که ما اکنون داریم هر روز به مالیات برای مردم گیر داده است و یک ریال که اضافه میکند تورم بالا میرود، هنوز نقدینگی را کنترل نکردهاند، نقدینگی در کشور غوغا میکند.
نامزد دوازده دوره انتخابات مجلس از لیست صدای ملت اظهار کرد: ما معتقدیم اگر به مجلس برویم یک تیم اقتصادی تشکیل میدهیم آقای خوشچهره خودش اصولگرا است اما الان انتقاد جدی به اقتصاد کشور دارد، آقای عباسپور که استاد دانشگاه شریف است به اوضاع و احوال حاکم در دولت انتقاد جدی دارد.
بطحایی: فهرست صدای ملت برخلاف سایر فهرستها تعارضی بین نامزدها وجود ندارد
نامزد نمایندگی مجلس از فهرست صدای ملت به اینکه برای نخستین بار با آقای اسماعیل دوستی از دیگر نامزدهای فهرست صدای ملت در این نشست شرکت کردم، اشاره کرد و گفت: در سه جلسه ای که با فهرست ۳۰ نفره صدای ملت داشتیم، برخلاف لیست های قبلی هیچ تعارضی بین اعضا وجود نداشته است.
بطحایی این را هم گفت هر چند در این فهرست افراد دارای خطوط سیاسی هستنداما رکن اصلی آن منافع ملی است. اگر آقای خوش چهره به عنوان یک اقتصاد دان در این فهرست دعوت شده است یا من به عنوان یک چهره فرهنگی به نظر مهمترین موضوع این است که آقای مطهری تلاش کرده که این افراد در صدای ملت تعارضی بین آنها وجود نداشته باشد چرا که باعث متلاشی شدن می شود.
وی گفت: امیدوار هستیم گرفتار این معضل نشویم و با همین روحیه، فهرست صدای ملت بعد از ورود به مجلس این همدلی و دوستی و نزدیکی برای حل مسائل مردم منافع ملی بر منافع شخص افراد رحجان یابد.
بطحایی در این نشست تأکید کرد در انتخاب اعضای لیست صدای ملت مشارکتی نداشته است.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد تهمت تکنوکرات به او زده نشود، چرا که فحوای این مفهوم حکایت از نسبت نداشتن با ارزش ها و آموزه ها دارد و این تلقی را تداعی میکند که چنین افرادی می خواهند سکان مجلس را در اختیار بگیرند، از اینرو از این مفهوم اعلام برائت کرد.
نامزد صدای ملت در ادامه تصریح کرد: اصلیترین محور این لیست کارآمدی افراد بود، نه اینکه صرفا خوب حرف بزنند و هیجانی شوند، بلکه آنهایی که از روی عقلانیت و منافع ملی تصمیم میگیرند.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا هیچ فرد روحانی در لیست صدای ملت نیست، اظهار داشت: اینگونه نیست که این لیست ضد روحانیت باشد، اتفاقا اغلب افرادی که در لیست هستند نسبتی با روحانیون دارند، از جمله اینکه فرزند خود من روحانی است و آقای مطهری خودش فرزند روحانی است، برای تدوین لیست سراغ افراد روحانی هم رفتهاند ولی کاندیداهایی که انتخاب شدند شروط آقای مطهری را نپذیرفتند.
دوستی: علی مطهری پدرخوانده صدای ملت نیست بلکه سهامدار انقلاب است
دوستی با بیان اینکه خودش برای حضور در انتخابات به صورت فردی تصمیم گرفته نه حزبی، افزود: زمانی عضو شورای مرکزی اعتماد ملی بودم ولی دیگر عضو شورای مرکزی نیستیم و برای انقلاب و نظام تصمیم به حضور در انتخابات گرفتم و اگر بتوانم هزار رای به سبد رای کشور اضافه کنم، به جمهوری اسلامی خدمت کردم و نمیخواهم به این نظام ناشکر باشم.
وی با بیان اینکه هم نباید از ارزش های انقلاب عبور کرد و هم اینکه خواسته مردم را به جا آورد، گفت: اعتراض مردم را باید قبول کنیم و رای ما هم یک رای اعتراضی است و از مردم می خواهیم به پای صندوق رای بیایند. چرا که یک گزینه پیش رو خانه نشینی مردم است که گزینه خوبی نیست وگزینه دوم اعتراض در خیابان است که بدترین گزینه است. اما بهترین گزینه برای تغییر در کشور، رای دادن و قهر نکردن با صندوق رای است.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حتی مردم میتوانند به نامزدهای مستقلی که رزومه بسیار قوی دارند رای دهند. البته لیست صدای ملت بسیار قوی است و مورد استقبال مردم تهران قرار خواهد گرفت.
دوستی درباره اینکه آیا جایگاه علی مطهری در لیست صدای ملت پدرخواندگی است، یادآور شد: آقای علی مطهری صاحب انقلاب است. چرا که پدر ایشان شهید شدند و خانواده ایشان بزرگ است و آقای مطهری سهامدار این نظام است.
وی ادامه داد: صدای ملت، حزب نیست و علی مطهری حزب ندارد ولی می تواند در عرصههای مختلف حاضر شود و زمانی که در لیست اصلاحات در مجلس دهم نفر بیست و ششم بود مردم تهران به عنوان نفر دوم به وی رای دادند.
دوستی: مجلس هفتم تا یازدهم به دلیل یکدستی تحقیر و کوچک شده است
دوستی با بیان اینکه در مجالس گذشته، طیف اصلاح طلب و اصولگرها قوی بودند و مانند زمان فعلی نبود، یادآور شد: آنچه که در قانون اساسی تاکید شده، مجلس باید به دستگاههای اجرایی نظارت داشته باشد و مجمع تشخیص مصلحت نظام یا شورای عالی انقلاب فرهنگی نمیتوانند قانون تصویب کنند.
وی تاکید کرد: اما متاسفانه مجلس کوچک و تحقیر شده و یکی از دلایل آن این است که از مجلس هفتم تا مجلس فعلی، مجلس دست اصولگرها و یک گروه خاص بوده است. این اتفاق برای کشور گوارا نیست. حتی شورای شهر ششم و پنجم که به ترتیب اصولگرا و اصلاح طلب بودند از شورای شهر چهارم ناموفق تر است. چرا که یکدست بودند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه مجلس و شورا به صورت یکدست قابلیت اداره شدن ندارد، گفت: از دوره هفتم تاکنون اصولگرها سبب قوی شدن مجلس نشدند بلکه آن را کوچک کردند و کوچک شدن مجلس سبب شد مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی قانونگذاری میکند.
دوستی افزود: اینکه بگوییم لیست صدای ملت مخالف روحانیت است معنی ندارد زیرا آقای مطهری فرزند روحانیت است.
وی گفت: دو تَن از روحانیونی که به اصطلاح همفکر ما بودند تایید صلاحیت شدند و ما با این نفر رایزنی و مذاکره کردیم اما خودشان بهدلایلی استقبالی نداشتند. یکی از آنها اعتراض داشت که چرا من سرلیست نباشم.
نامزد لیست صدای ملت در انتخابات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: آقای مطهری واقعا ایثار کرده که به صحنه آمده لذا شما باید این لیست را تقویت کنید. اگر آقای مطهری نیامده بود در انتخابات تهران رقابتی وجود نداشت و دوقطبی ایجاد نمیشد. ما دنبال این هستیم که برای جمهوری اسلامی در تهران دوقطبی ایجاد کنیم.
دوستی خاطرنشان کرد: اگر هم رای نیاوردیم، مهم نیست اما باید کاری کنیم که بگویند انتخابات برگزار میشود. فقط اصولگراها نیستند تیم دیگری به عنوان صدای ملت هم هست. اسم آن هم زیباست و واقعا هم صدای ملت خواهیم بود.
وی ادامه داد: اگر ما به مجلس برویم این صدای ملت، صدای ملت واقعی خواهد بود یعنی دفاع از حقوق مردم. ما مخالف روحانیت نیستیم، و به روحانیت ارادت داریم اما چه کنیم که در لیست ما روحانیت وجود ندارد البته اشکالی هم ندارد.
این فعال سیاسی با اشاره به تایید صلاحیت پورمحمدی در مجلس خبرگان اظهار کرد: صدای ملت از لیست جامعه روحانیت حمایت میکند.
دوستی درباره اصولگرای سنتی بودن جامعه روحانیت گفت: در لیست جامعه روحانیت بعد از جلسهای که داشتیم ما در ابتدا تصمیم گرفتیم که از تعداد کمتری حمایت کنیم اما نکته بارز در لیست جامعه روحانیت اینجاست که بیشتر اجرایی هستند و نسبت به مسائل کشور و حتی مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی شناخت دارند زیرا از بدو پیروزی انقلاب تشکیلات معناداری بودند که با زندگی مردم سر و کار داشتند تا جامعه مدرسین.
نظر شما