به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید محمود نقیزاده در یکم مرداد سال ۱۳۴۲ در خانوادهای مذهبی چشم به جهان گشود. پس از گرفتن دیپلم برای تامین معاش خانواده به کمک پدرش شتافت.
شهید نقیزاده پس از گذراندن آموزش و دورههای لازم برای فرماندهی سپاه میامی انتخاب شد. وی در این عرصه چهار سال به آموزش بسیجیان پرداخت.
وی پس از شهادت برادرش احمد در سال ۱۳۶۱ به جبهههای حق علیه باطل اعزام شد. به عنوان معاون گروهان در تیپ ۲۱ گردان کربلا تا زمان شهادتش فعالیت داشت.
شهید نقیزاده به مدت ۱۴ ماه و ۲۷ روز در جبهههای جنگ تحمیلی حضور داشت. وی در سن ۲۲ سالگی، ۲۶ بهمن سال ۱۳۶۴ طی عملیات والفجر هشت در شلمچه جزیره بوارین به شهادت رسید.
این شهید والامقام متاهل بود و پسرش سه ماه بعد از شهادت وی به دنیا آمد. پیکر پاک و مطهرش پس از انتقال به زادگاهش شاهرود در جوار برادر شهیدش در گلزار شهدای این شهر خاکسپاری شد.
شهید نقیزاده در بخشی از وصیتنامهای که ۱۰ روز قبل از شهادتش نوشته، آورده است: «خداوند تبارک و تعالی نسبت به بعضی از بندگانش لطف و عنایت خاصی دارد و در همه پرتگاهها آن بنده را از پرت شدن نجات میدهد و دست مرحمت و رأفت خود را مدام بر سر آن بنده دارد و آن بنده هم فقط نظر به او دارد و جز به رضای او قدم بر نمیدارد و بر بلایی که از جانب خدا بر او نازل میشود، صبر کرده و هیچ گونه اعتراضی به دستگاه با عظمت الهی نمینماید.»
«خدایا تو را به حق فاطمه زهرا(س) قسم میدهم این بنده حقیر و فقیر را در پیشگاه رسول خدا(ص)، ائمه اطهار(ع)، حضرت فاطمه زهرا(س) و زینب کبری(س) خجل و شرمسار مگردان.»
«خدایا در حالی این بنده عاصی از تو درخواست شهادت میکند که من را ببخشی و بیامرزی و گرنه اگر بر فرض اینکه به طور ظاهر در راه تو کشته شوم یا شهید شوم اما گناهانم را خط بطلان نکشی، این بنده عصیانگر با چه رویی به سوی تو آید. خدایا ما را از بندگان خاص درگاهت قرارده.»
پیش از اینکه مرگ به سراغ ما آید، ما سراغ مرگ برویم
«برادران و خواهران گرامی این بنده حقیر عاجزانه و ملتمسانه حلالیت از شما میطلبد، چون امکان دارد در مورد بعضی از شماها غیبت یا تهمتی از سوی بنده صورت گرفته باشد که امیدوارم مرا عفو کرده و ببخشید و برایم دعا نمایید. میدانم که بنده به وظیفهام در مورد تقدیر و تشکر از برادران و خواهران مسلمان عمل نکردهام و از این بابت عذرخواهی میکنم. خدایا این بنده شرمنده را در مقابل شهدا و صالحین شرمسار مکن.»
شهید والامقام نقیزاده به برادران و خواهران وصیت کرده است: « این را بدانید که مرگ در هر جا باشید به سراغتان خواهد آمد و در آن لحظه خداوند کوچکترین فرصتی به کسی نخواهد داد، پس باید فکری اندیشید و عزم را جذب نمود و جای شهدا را پر نمود. جای همان شهیدانی که جان عزیز خود را در راه خداوند دادند و ما چند روزی بیشتر زندگی کردیم. پیش از اینکه مرگ به سراغ ما آید باید ما سراغ مرگ برویم از خدا بخواهید آن هوشیاری که در قبر برای انسان پدید میآید، اکنون عنایت نماید.»
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
نظر شما