۱۲۷ هزار مسافر از مرز کیله سردشت تردد کردند

مهاباد- ایرنا- مدیر گمرک سردشت گفت: امسال در مجموع ۱۲۷ هزار مسافر داخلی و خارجی از مرز «کیله» این شهرستان تردد کردند.

مجید غلام‌نژاد روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سال گذشته در مجموع ۱۱ هزار مسافر از مرز «کیله» سردشت تردد کرده بودند که آمار امسال در مقایسه با سال گذشته قابل مقایسه نیست.

وی اضافه کرد: قرار است برای نوروز سال ۱۴۰۳ با تمهیدات خاص تردد مسافران از مرز «کیله» شتاب بیشتری به خود بگیرد و مسافران بتوانند از طریق این مرز و با گذرنامه به اقلیم کردستان عراق سفر کنند.

مدیر گمرک سردشت در خصوص صادرات و واردات کالا از مرز «کیله» نیز گفت: روزانه بیش از ۱۸۰ کامیون شامل کالاهای صادراتی از جمله کاشی و سرامیک، تیرآهن، میلگرد، خشکبار، مصنوعات فلزی و پلاستیکی و میوه و تره بار به مقصد اقلیم کردستان عراق وارد بازارچه مرزی «کیله» می‌شوند.

وی افزود: امسال در مجموع ۴۱۴ هزار تُن انواع کالا به ارزش ۱۵۳ میلیون دلار از این مرز به اقلیم کردستان عراق صادر شده که از نظر ارزش ۶۰ درصد در مقایسه با سال قبل افزایش پیدا کرده است.

غلام‌نژاد گفت: امسال همچنین ۱۱۳ هزار تُن انواع کالا از سایر گمرکات کشور از طریق مرز «کیله» سردشت صادر شده که امکان این رویه صادراتی تنها امسال در این مرز وجود داشت.

وی در خصوص واردات کالا از مرز «کیله» نیز اظهار کرد: امسال ۷۳۲ تُن کالا از طریق معاملات پایاپایی مرزی (کولبری) که بیشتر لوازم خانگی بود از این مرز وارد کشور شده است.

به گزارش ایرنا، بازارچه مرزی کیله سردشت از سال ۱۳۸۲ برای تسریع در صادرات کالا و تولیدات داخلی کشور آغاز به کار کرد و این بازارچه مرزی سال گذشته به عنوان یکی از مرزهای رسمی کشور در هیأت دولت به تصویب رسید و روزانه بیش از ۵۰۰ نفر در این بازارچه مرزی امرار معاش می‌کنند.

مرز کیله تا سردشت ۱۸ کیلومتر و تا شهر قلعه‌دیزه عراق ۱۷ کیلومتر مسافت دارد و این فاصله کمترین مسافت بین ۲ شهر مرزی در غرب کشور و از دیگر مزیت‌های این مرز است.

شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفر در جنوب آذربایجان‌غربی و در امتداد مرزهای ایران با شمال عراق قرار گرفته، این شهرستان مرزی دارای ۲ بازارچه مرزی مصوب «کیله» و «اشکان» در طول مرز با اقلیم کردستان عراق است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha