به گزارش ایرنا " میر سید احمد محیط طباطبایی " روز شنبه در نشست با موزهداران استان بوشهر درباره اهمیّت آموزش و پژوهش در موزهها که شعار سال جهانی موزهها است،اظهار کرد: آموزش برای حفظ محیط زیست، پایداری، کنترل تغییرات اقلیمی و همچنین آموزشی که نتایج آن منجر به صلح و ارتقای حقوق انسانی میشود باید در موزهها انجام شود.
وی با اشاره به آزادسازی دانش و گشایش بخشهای مخفی موزهها، افزود: موزهها در درون خود مفاهیم و دانشهایی دارند که مخاطب، ارتباطی با آنها ندارند و موزهها باید آنها را در معرض دید و دسترس عموم قرار دهند.
زییس کمیته ملی موزه های ایران یادآور شد: در این سیستم، منظور از آموزش، رایگان و عمومی شدن اطلاعات مدنظر است چون موزهها مکان آموزش غیر رسمی و عمومی در جامعه هستند.
محیط طباطبایی تصریح کرد: موزه برای جامعه به مثابه مادر است و همانطور که مادر به انتقال فرهنگ به نسل بعد نقش ایفا میکند، موزهها نیز باید انتقال فرهنگ نسبت به جامعه را بر عهده بگیرند .
وی ادامه داد: مهمترین مخاطب موزهها کودکان هستند زیرا نسل بعد هر جامعهای همین کودکان هستند و موزهای که نتواند با کودک ارتباط برقرار کند در کارکردش ناتوان شده است.
رییس کمیته ملی موزههای ایران (ایکوم ایران) اضافه کرد: یکی دیگر از کارکردهای موزهها مشارکت آزاد اطلاعات است و کارهای مشارکتی بین موزهها از ارزش بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه تعلیم مشارکت باید از درون موزهها شروع و به جامعه تعمیم داده شود گفت: باید موزهها از پژوهشها و نوآوریهای علمی و صنعتی حمایت کنند.
محیط طباطبایی افزود: حمایتها نباید کلاسیک و آکادمیک باشد بلکه باید موزهها در راستای آزادسازی اطلاعات و مشارکت آن با جامعه گام بردارند.
مدیر موزه تاریخ پزشکی خلیجفارس نیز گفت: نشست موزهداران استان بوشهر با حضور افراد برجسته ملی و بینالمللی میتواند در پیشرفت هر چه بیشتر این نهادهای فرهنگی نقش موثری ایفا کند.
" میلاد آزموده " اضافه کرد: موزه تاریخ پزشکی خلیجفارس تنها موزه تخصصی استان بوشهر است که در کنار ایفای نقش فرهنگی خود در راستای معرفی داشتههای تاریخ پزشکی خلیجفارس و کشور، تمام تلاش خود برای ارتقای سطح کیفی و کمی خدمات آموزشی و پژوهشی در حوزه موزهداری را به کار خواهد گرفت.
نظر شما