به گزارش ایرنا، انتخابات ۱۱ اسفند سال ۱۴۰۲ با معرفی منتخبان بهارستان به ایستگاه پایانی رسید و گلستانیها بار دیگر، حماسهساز گرمترین روز سیاسی زمستان ۱۴۰۲ شدند.
در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، استان گلستان علاوهبر شروع فرایند انتخابات، در امر مشارکت مردمی نیز در بین استانهای کشور پیشتاز شد و برآوردها نشان از مشارکت ۵۴ درصدی مردم این خطه شمالی در این آزمون سیاسی و سرنوشتساز دارد.
استان گلستان ۱۴ شهرستان در قالب ۶ حوزه انتخابیه با هفت نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد که حوزه انتخابیه گرگان و آققلا ۲ نماینده و حوزههای کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان، علیآبادکتول، رامیان و آزادشهر، گنبدکاووس و نیز حوزه انتخابیه مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوهتپه هر کدام یک نماینده دارند.
پس از اتمام فرایند رایریزی و شمارش آرای ماخوذه، تکلیف ۶ کرسی نمایندگی مجلس در گلستان مشخص و انتخاب یک نماینده برای حوزه انتخابیه گنبدکاووس به دور دوم کشیده شد.
گلستانیهای ولایتمدار ۱۱ اسفند با بصیرت پای کار آمدند و حضور پرشورشان نویدبخش آن است که امید به آینده پررنگتر از مشکلات موجود است، حال مردم گلستان انتظار دارند منتخبان مجلس صادقالوعد باشند و پس از تکیه بر کرسی بهارستان، قول و وعدههای خود را فراموش نکنند.
با توجه به اعلام رسمی اسامی منتخبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری جمهوری اسلامی در گلستان اقدام به معرفی مهمانان جدید بهارستان کرده است.
حوزه انتخابیه گرگان و آققلا
گرگان و آققلا ۲ نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.
«رمضانعلی سنگدوینی» و «عبدالغفور امانزاده» با کسب حداکثر آرا، به عنوان نماینده منتخب مردم گرگان و آققلا راهی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شدند.
رمضانعلی سنگدوینی متولد دهه ۴۰ در گرگان و از چهرههای اصولگرا است که در دور یازدهم هم توانست به عنوان منتخب نخست مردم به کرسی بهارستان برسد.
وی مدیرعامل پیشین شرکت گاز گلستان است که در این دوره از انتخابات همچون دوره گذشته به صورت مستقل پا به عرصه انتخابات نهاد.
سنگدوینی عضویت در کمیسیون انرژی مجلس و کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی و رییس کمیته گاز و پتروشیمی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی را در کارنامه سوابق اجرایی و مدیریتی خود دارد.
پیگیری پروژههایی مثل پتروشیمی و منطقه آزاد موضوعات ساخت بیمارستان و مشکلات حوزه آب باعث شده که مردم بار دیگر به او اعتماد کنند، وی در این دوره از انتخابات از ۲۲۰ هزار و ۳۵۰ آرای ماخوذه، ۵۴ هزار و ۸۴۳ رای را به خود اختصاص داده و با انتخاب مردم برای یک دوره دیگر هم در خانه ملت ماند.
عبدالغفور امانزاده منتخب دیگر مردم گرگان و آققلا است. وی متولد سال ۱۳۳۵ و از اهلسنت شهر آققلا است که در این دوره به صورت مستقل پا به عرصه سیاسی گذاشته است.
او کارشناسی ارشد علوم سیاسی دارد و در انتخابات مجلس دهم در همین حوزه به مرحله دوم راه یافته بود، اما در دور دوم از ورود به مجلس شورای اسلامی باز ماند.
عبدالغفور امانزاده در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با ۵۱ هزار و ۵۸۲ رای منتخب مردم در حوزه گرگان و آققلا شد.
حوزه انتخابیه کردکوی، بندرگز، بندرترکمن، گمیشان
عبدالجلال ایری متولد سال ۱۳۴۸ در شهرستان بندرترکمن است که در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هم موفق به کسب کرسی نمایندگی کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان شده است.
وی نماینده مردم غرب گلستان در دور یازدهم است که عضو کمیسیون عمران بوده و در سالهای دوم، سوم و چهارم مجلس یازدهم به عنوان سخنگوی کمیسیون عمران در مجلس ایفای نقش کرد.
وی در انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی با کسب ۳۱ هزار و ۶۱۶ رای از مجموع ۵۸ هزار و ۹۳۰ آرای ماخوذه در دور دوم انتخابات به بهارستان رفته بود.
ایری که از چهرههای اصولگرا است در انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد حمایت لیست شورای ائتلاف بوده و در این دوره از انتخابات توانست با کسب ۲۶ هزار رای به کرسی بهارستان برسد.
عبدالجلال ایری مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد را از دانشگاه شهید بهشتی در رشته مهندسی شهرسازی گرایش برنامهریزی شهری و منطقهای کسب کرده است.
حوزه انتخابیه شرق گلستان
«سیدنجیب حسینی» متولد سال ۱۳۴۵ در قم نامزد نمایندگی مجلس در حوزه انتخابیه مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوهتپه بود که توانست با کسب ۵۴ هزار و ۳۳۶ رای منتخب مردم شرق در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شود.
وی سابقه نمایندگی دوره ششم (میاندوره) و هشتم مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد.
نماینده مردم شرق گلستان در مجلس دوازدهم سوابق اجرایی همچون مدیرکل امور عشایر استانهای مازندران و گلستان قبل از تفکیک ۲ استان، مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایری کشور، نماینده میان دوره ششم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه مینودشت، گالیکش، کلاله، مراوهتپه(عضو کمیسیون عمران)، معاون فنی و اجرایی سازمان مرکز تعاون روستایی ایران، نماینده دوره هشتم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه مینودشت،گالیکش،کلاله،مراوه تپه(عضو کمیسیون برنامه و بودجه و تلفیق)، مشاور رییس کل دیوان محاسبات کشور و مدیر پشتیبانی و امور اداری دیوان محاسبات را در کارنامه خود دارد.
همچنین معاون اداری ،مالی،حقوقی و امور مجلس و ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، مشاور وزیر و مسوول هماهنگی حوزه وزارتی وزارت کشور، مدیر امور حوزه مدیریت و روابط عمومی بانک شهر از جمله دیگر سوابق اجرایی و شغلی سید نجیب حسینی است.
حوزه انتخابیه علیآبادکتول
مجموع آرای صحیح ماخوذه این حوزه انتخابیه، ۶۸ هزار و ۴۰۵ رای بود که رحمتالله نوروزی با کسب ۳۲ هزار و ۷۸۷ رای منتخب این حوزه انتخابیه شد.
رحمتالله نوروزی سال ۱۳۵۲ در روستای رحمتآباد بخش کمالان علیآبادکتول زاده شد و برادر شهید محمودرضا نوروزی است.
وی که دارای مدرک دکترا در رشته روابط بینالملل است در ابتدا پا در عرصه معلمی گذاشت اما در ادامه وارد سیاست شد. او در ۳۳ سالگی رییس اداره آموزش و پرورش شهرستان علیآباد کتول، در ۳۶ سالگی رییس ادارهکل کار و تعاون و رفاه اجتماعی گلستان و در ۳۹ سالگی نمایندگی مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشته است.
نوروزی که نماینده مردم علیآبادکتول در دوره یازدهم است در دوره نهم نیز نمایندگی کرسی مجلس از این حوزه انتخابیه را تجربه کرده است.
وی در دور دهم با وجود آنکه توانست ۳۴ هزار ۷۰۳ رای از کل آرای مردم شهرستان علیآبادکتول را به خود اختصاص دهد اما نتوانست به مجلس راه یابد و اسدالله قرهخانی منتخب مردم شد.
اما دوره یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی، ورق به نفع رحمتالله نوروزی برگشت و وی توانست با کسب ۳۵ هزار و ۹۰۷ رای به عنوان منتخب مردم شهرستان علیآبادکتول، وارد مجلس شورای اسلامی شود.
وی در دور یازدهم مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی فعالیت میکند.
پیگیری طرح رتبهبندی معلمان، پیگیری مطالبات گندمکاران و توتونکاران، پیگیری بازگشت آب سرچشمههای زرینگل به علی آبادکتول، جذب سرمایهگذار برای تاسیس کارخانجاتی بزرگ همچون ماهوت شمال در این شهرستان، پیگیری جذب اعتبار برای اتمام طرح روگذر ورودی شرقی علیآبادکتول و تجهیز اورژانس بیمارستان بقیهاللهالاعظم و جذب اعتبار برای تعریض محورهای موصلاتی از مهمترین اقدامات وی در این سالها بوده است.
حوزه انتخابیه رامیان و آزادشهر
جمشید قائممقام در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی توانست با کسب ۱۸ هزار و ۶۵۹ رای از حوزه رامیان و آزادشهر به عنوان نماینده این حوزه به مجلس دوازدهم راه یابد.
وی متولد سال ۱۳۵۶ و دارای مدرک دکترای منابع طبیعی است، او پیش از این معاون عمرانی فرمانداری آزادشهر بود و گرایش سیاسی خاصی ندارد.
منتخب جدید مردم شهرستانهای رامیان و آزادشهر به جای غلامعلی کوهساری نماینده فعلی این حوزه بر کرسی بهارستان مینشیند.
حوزه انتخابیه گنبدکاووس
اما انتخابات حوزه انتخابیه شهرستان گنبدکاووس برای تعیین نماینده این شهرستان در مجلس شورای اسلامی پس از بهحدنصاب نرسیدن آرای نامزدها به دور دوم کشیده شد.
با برگزاری انتخابات ۱۱ اسفند، قرهجه طیار و عبدالحکیم آقارکاکلی در مرحله دوم انتخابات برای کسب کرسی نمایندگی شهرستان گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی با یکدیگر رقابت میکنند.
در مرحله اول انتخابات، طیار ۲۱ هزار و ۸۶۱ رای و آقارکاکلی ۲۰ هزار و ۵۵۹ رای کسب کردند.
قرهجه طیار دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم سیاسی، مدیریت و حقوق خصوصی و نماینده دهم مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی است که پس از یک دوره وقفه، دوباره شانس خود را برای حضور دوباره در خانه ملت آزموده است.
وی در سال ۱۳۹۴ در فهرست اصلاحطلبان با ۵۰ هزار و ۸۲۲ رای بر سلیمان عباسی نماینده وقت و هشت رقیب دیگر خود پیروز شد.
طیار پیش از این، رییس بانک تجارت شعبه کلاله بود و شهید اترک طیار نماینده اسبق گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی، عموی وی است.
عبدالحکیم آقارکاکلی نامزد دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در حوزه گنبدکاووس است، وی دارای مدرک تحصیلی کارشناس ارشد قدرت برق از دانشگاه آزاد اسلامی علیآبادکتول است و در زمان انتخابات ریاست جمهوری دولت سیزدهم به عنوان مسوول جامعه مهندسین ستاد مرکزی انتخابات مردمی آیتالله رییسی فعالیت میکرد.
عبدالحکیم آق ارکاکلی متولد سال ۱۳۶۲ در روستای سارجهکر از توابع بخش مرکزی شهرستان گنبدکاووس است.
وی فارغالتحصیل رشته مهندسی برق-قدرت با بیش از ۱۷ سال سابقه فعالیت در بخشهای اجرایی نظارت و مدیریتی در مجموعه بخش صنعت و معدن؛ بهداشت و درمان راه و شهرسازی نفت و گاز سازمان تامین اجتماعی پزشکی قانونی و همچنین صنعت ساختمان و سازمان نظام مهندسی ساختمان بوده و به عنوان یک کارآفرین جوان نیز در حال حاضر رییس هیات مدیره شرکت مهندسی و بازرگانی مهان بنیان قابوس است.
از او به عنوان یکی از فعالان خوشنام عرصههای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی شهرستان گنبدکاووس یاد میشود که همواره در فعالیتهای مردمی و انساندوستانه حضور پررنگ و تاثیرگذاری داشته است.
آقآرکاکلی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه گنبدکاووس نیز جوانترین کاندیدای حاضر در عرصه رقابت بوده است.
نظر شما