ساماندهی ۴۱۱ ابرپروژه برزمین مانده محیط زیستی در دولت سیزدهم

تهران- ایرنا- رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برای چهارمین بار با حضور در محل مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری به طور مستقیم به پرسش‌های شهروندان در موضوعات مختلف مرتبط با حوزه کاری خود پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، علی سلاجقه امروز سه‌شنبه – ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۲ - در جریان چهارمین برنامه پاسخگویی برخط سازمان حفاظت از محیط زیست به تماس‌های تلفنی شهروندان در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری حضور یافت و پاسخگوی طرح، نظرات، ایده‌ها، شکایت‌ها و درخواست‌های مردم در حوزه مأموریتی خود در سازمان حفاظت از محیط زیست شد.

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین «احمد صالحی» رئیس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری با اعلام اینکه به مناسب روز نمادین درختکاری در خدمت علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست هستیم تاکید کرد: تلاش رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در استیفای حق زندگی و طبیعت سالم برای مردم عزیز کشورمان هستند، شایسته تقدیر است.

علی سلاجقه با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار حقابه دریاچه ارومیه تامین شد، گفت: با رهاسازی آب ۲ سد در دریاچه ارومیه میزان آب این دریاچه به ۱.۵ میلیارد مترمکعب رسید و انشالله تا پایان سال رهاسازی بقیه سدها نیز انجام خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه محیط زیست برای حمایت و پشتیبانی از نیروی انسانی سازمان حفاظت محیط زیست که از ارکان اصلی تحقق اهداف این سازمان هستند، گفت: امسال ۱۰۰۰ نفر نیروی متخصص در بدنه سازمان حفاظت از محیط زیست تزریق می‌شود.

سلاجقه افزود: در حوزه محیط بانی دولت توجه ویژه به سازمان حفاظت محیط زیست دارد و محیط بانان از نظر دریافتی و شرایط زندگی در شرایط مطلوبی قرار دارند.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست تاکید کرد: علی رغم اینکه کشور در بدترین شرایط سیاسی اقتصادی و اقلیمی قرار دارد، دولت سیزدهم توجه ویژه به محیط زیست داشته و دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه محیط زیست قابل مقایسه با دولت‌های پیشین نیست.

ساماندهی ۴۱۱ ابرپروژه برزمین مانده محیط زیستی در دولت سیزدهم

علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه برخی مسایل محیط زیستی سال‌ها بود که تبدیل به استخوان لای زخم‌ شده‌ بودند، تاکید کرد: ۴۱۱ ابر پروژه در حوزه محیط زیست از سال ۱۳۷۲ بر زمین مانده بود و به دستور رییس جمهوری، سازمان محیط زیست وارد کار شد و این پروژه‌ها در حال غربالگری است و به‌تدریج تعیین تکلیف می‌شوند.وی افزود: در حال حاضر پروژه‌های میانکاله و خلیج گرگان تعیین تکلیف شد؛ با اقدامات انجام شده طی چهار هفته ۳۰۰۰ هکتار به وسعت خلیج گرگان افزوده شد و پروژه پتروشیمی میانکاله نیز کم‌لن‌یکن تلقی شده و اراضی آن به محیط زیست بازگشت.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست تصریح کرد: مجله ساینس که از معتبرترین نشریات علمی جهان به شمار می‌رود، احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله را یکی از بزرگترین پروژه‌های محیط زیستی معرفی کرده که این مهم دولت سیزدهم‌ محقق شده است.

قانونمندشدن آفرودسواری تا اردیبهشت ۱۴۰۳

سلاجقه در پاسخ به سوال شهروندی اعلام کرد: دولت سیزدهم اولین دولتی بود که با آفرود سواران جلسه گذاشت و اولین آیین نامه نحوه ورود آفرود سواران به طبیعت در حال تدوین و اجرایی شدن است؛ این آیین‌نامه موضوع آفرود سواری را به سمت و سویی خواهد برد که انشالله این افراد به عنوان حامیان و محافظان محیط زیست و همچنین اشاعه دهندگان اخلاق عمل کنند.

وی تاکید کرد: آیین‌نامه آفرودسواری در طبیعت با همکاری وزارت میراث فرهنگی، کمیته ملی طبیعت‌گردی تدوین و تا اردیبهشت ماه جاری ابلاغ و اجرایی می‌شود.

فقط استفاده از ۲ نوع مالچ دوستدار محیط زیست مجاز است

سلاجقه در پاسخ به حسین آقاخانی استاد دانشگاه و فعال محیط زیست و انتقادی که نسبت به مالچ پاشی در غرب کرخه داشت، گفت: سازمان حفاظت از محیط زیست مخالفت صریح خود با مالچ پاشی در منطقه غرب کرخه را اعلام کرده است و در این راستا اقدامات عملی و مناسبی را پیگیری کرده است.

به گفته رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، این سازمان با فراخوانی سراسری و شناسایی ۱۰۰ شرکت تولیدکننده مالچ دوستدار محیط زیست اقدام به شناسایی ۲ نوع مالچ که هیچگونه ضرری برای محیط زیست ندارند کرده است.

وی افزود: به تمام سازمان‌ها و ارگان‌های منطقه‌ای ابلاغ شده و این مجموعه‌ها تنها مجاز به استفاده از این ۲ نوع مالچ تایید شده سازمان حفاظت از محیط زیست هستند.

ابتکار دولت سیزدهم در تصویب قطعنامه محیط زیستی در سازمان ملل

سلاجقه با اشاره به تصویب قطعنامه پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران در مجمع محیط زیست سازمان ملل متحد، گفت: در نشست نایروبی بیش از ۱۸۰ کشور حضور داشتند و برای اولین بار قطعنامه جمهوری اسلامی ایران که توسط دولت سیزدهم ارایه و به ثمر نشست، همه کشورهای هدف ملزم به رعایت استانداردهای کاهش گرد و غبار شدند.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ابراز امیدواری کرد که با اجرای این قطعنامه، مرارت‌های ملت ایران در زمینه گردوغبار کاهش پیدا کند و این مهم را هدیه حداقلی دولت سیزدهم به ملت ایران عنوان کرد.وی با تقدیر از اقدامات رئیس جمهور در پیگیری به ثمر نشستن این قطعنامه گفت: امروز شاهد اجرای مصوبات تهران در قالب قطعنامه سازمان ملل بودیم.


سلاجقه در مورد علت تداوم آلودگی هوای تهران و دستگاه‌های کم‌کار در این زمینه اظهارکرد: کاهش آلودگی هوای تهران و سایر کلانشهرها یکی از دغدغه‌های ماست. سال ۹۶ سیاهه انتشار آلودگی تهران منتشر شد اما در حال حاضر داده‌های آن قدیمی است بنابراین بروزرسانی این سیاهه را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

وی تاکید کرد: مشکلات محیط زیستی مشکلاتی نیست که ظرف یک، دو یا پنج سال گذشته ایجاد شده باشد لذا در بازه زمانی کوتاه نیز قابل حل نیست، متاسفانه توسعه شهر تهران منطبق با قوانین حاکم بر طبیعت نبوده است اما این دردی است که ایجاد شده و اکنون باید به فکر درمان آن باشیم. وی افزود: در دولت سیزدهم فقط شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع غذایی اجازه استقرار در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران و سایر شعاع‌های مربوطه در کلان شهرهای کشور را دارند و این موضوع کاملا شناسنامه‌دار شده است.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به ورود دولت سیزدهم در مباحثی همچون صنایع حاشیه‌ای شهر تهران، صنایع متحرک و برقی‌سازی خودروها و اتوبوس‌ها در شهر تهران، تصریح کرد: نماینده شهرداری تهران در پکن مستقر است و در حال انجام کارهای ورود ۲۵۰۰ اتوبوس برقی به شهر تهران است. همچنین ۷۰۰ واگن به متروی تهران افزوده می‌شود.

وی اذعان داشت: ما میراث‌دار مقصرانی هستیم که بدون توجه به قوانین محیط زیست وضعیت آلودگی شهر تهران را به این نقطه رسانده‌اند و دولت سیزدهم همه تلاش خود را برای کاهش قصورات و جبران این موضوع برای مردم به کار گرفته است.

سلاجقه همچنین در پاسخ به پرسشی در زمینه زمان برگزاری شورای عالی محیط زیست به منظور بررسی درخواست‌های صدور مجوز قرق‌های اختصاصی اظهار کرد: دولت تلاش کرده تا اصل ۵۹ قانون اساسی عمل کند بنابراین حفاظت مشارکتی را در دستور کار خود قرار داده است. صدور مجوز قرق‌های اختصاصی نیز حتما در دستور کار شورای عالی محیط زیست قرار می‌گیرد.

در پایان جلسه پاسخگویی برخط رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری، علی سلاجقه با همراهی رئیس مرکز ارتباطات مردمی اقدام به کاشت دو غرس نهال در حیاط این مرکز کردند.

به گزارش ایرنا، مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری، بر مبنای رسالت تعریف شده خود به منظور ایجاد پل ارتباطی میان مردم و اعضای کابینه دولت سیزدهم و در راستای تأکیدات مصرح رئیس‌جمهور مبنی بر ارتباط بی‌واسطه مردم با مسئولان، سلسه‌نشست‌های پاسخگویی تلفنی و برخط مقامات دولت سیزدهم به تماس‌های مردمی را ترتیب داده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین «احمد صالحی» رئیس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری فلسفه برگزاری این نشست‌ها را ایجاد ارتباطی بی‌واسطه میان مردم و اعضای هیأت دولت اعلام و تصریح کرد که با توجه به حساسیت آیت‌الله رئیسی در پاسخگویی به مردم و پیگیری‌هایی که در این زمینه انجام می‌شود، اعضای کابینه مطمئن باشند مسئولی که پاسخگوی مردم نباشد از این دولت نخواهد بود و خط قرمز این دولت پاسخگویی و پای کار آمدن است.

ادامه دارد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha