خرید تضمینی سیب زمینی اردبیل با قیمت توافقی آغاز شد

اردبیل - ایرنا - مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل از آغاز خرید تضمینی محصول سیب‌زمینی مازاد کشاورزان این استان با قیمت توافقی خبر داد.

ابوالفضل دشتبانی روز سه‌شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: طبق توافق اولیه انجام شده با سازمان تعاون روستایی کشور، خرید مقدار زیادی از سیب‌زمینی که در دست کشاورزان باقی مانده بود، توسط تعاون روستایی در یک مرکز خرید مشخص آغاز شده است.

وی قیمت توافقی هر کیلوگرم سیب‌زمینی رقم آگریا را ۸۰ هزار ریال و سایر ارقام ۶۵ هزار ریال اعلام کرد و افزود: با آغاز روند خرید محصول سیب‌زمینی، نگرانی کشاورزان سیب‌زمینی در خصوص فروش محصولات خود برطرف می‌شود.

مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل اظهار کرد: سقفی برای میزان خرید این محصول در نظر گرفته نشده و روند خرید تا ۲۷ اسفند ماه ادامه خواهد داشت.

وی تعاون روستایی و مصرف‌کنندگان عمده مثل واحدهای صنایع تبدیلی و نیز صادرکنندگان این محصول را سه مرجع طرف خرید محصول سیب‌زمینی عنوان کرد و گفت: از امروز روند خرید در مرکز تعیین شده با حضور کارشناسان تعاون روستایی آغاز شده است.

خرید تضمینی سیب زمینی اردبیل با قیمت توافقی آغاز شد

۷۷۰ هزار تن سیب‌زمینی امسال در استان اردبیل تولید شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل هفته گذشته سطح ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی برای کاشت سیب‌زمینی در این استان را ۲۱ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: امسال ۱۹ هزار از اراضی کشاورزی استان به کشت این محصول اختصاص یافته بود و ۷۷۰ هزار تن محصول از این میزان سطح زیرکشت برداشت شد.

نوبخت اژدری بیان کرد: از این میزان محصول، ۲۰۰ هزار تن نیاز داخلی استان ، حدود ۲۵۰ هزار تن آن نیز خوراک کارخانه‌های صنایع تبدیلی و تکمیلی است و مابقی محصول نیز به صورت مازاد بر نیاز استان باید به استان‌های دیگر و خارج از کشور صادر شود.

وی، نگهداری سیب‌زمینی را مشکل کلیدی تولید این محصول در استان اردبیل دانست و اضافه کرد: نبود انبارها و سردخانه‌های کافی برای نگهداری این محصول در استان اردبیل بسیار مشهود است طوری که سردخانه‌های استان فقط ظرفیت نگهداری ۱۰۰ هزار تن محصول را دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: به منظور جلوگیری از فساد محصولات تولیدی در انبارهای سنتی می‌بایست صنایع تبدیلی و تکمیلی به خصوص سردخانه نگهداری سیب‌زمینی در استان احداث شود و سرمایه‌گذاران برای این امر تشویق شوند.

به گزارش ایرنا، بنا به اعلام حدود ۱.۵ ماه پیش رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط ‌زیست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل خواستار چاره‌اندیشی برای مازاد تولید سیب‌زمینی کشور شد.

عیسی شاهی زارع در آیین تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی استان اردبیل با اشاره به کشت حدود سه هزار هکتار کمتر از سهمیه تعیین شده برای محصول سیب‌زمینی در استان اردبیل در سال جاری گفت: تولیدکنندگان کشاورزی در حالی مقصر افت قیمت معرفی می‌شوند که این وضعیت به علت نابسامانی در حوزه مدیریت بازار به وجود آمده که در حیطه اختیارات دولت است.

وی رفع تعلیق کارت‌های بازرگانی برای صادرات محصول سیب‌زمینی را راه‌حلی موقت برای حل مشکل تولیدکنندگان دانست و بیان کرد: علاوه بر تعلیق کارت‌های بازرگانی صادرکنندگان سیب‌زمینی، پیمان سپاری ارزی و توقف پرداخت یارانه و مشوق صادرات نیز موجب شده است که محصول سیب‌زمینی تولید شده در استان اردبیل روانه بازارهای خارجی نشود.

شاهی زارع تاکید کرد: هم‌اکنون نزدیک ۴۰۰ هزار تن محصول سیب‌زمینی روی دست کشاورزان مانده و سرمایه‌ای در حدود ۴۰۰ هزار میلیارد ریال در شرف نابودی است.

وی خواستار مساعدت استاندار و مقامات وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حل مشکل سیب‌زمینی مازاد تولیدکنندگان کشاورزی استان اردبیل شد و اضافه کرد: هم‌اکنون باید اقدام عاجلی انجام شود و گرنه چند هفته و یا چند ماه بعد، هر اقدامی انجام شود، به معنای نوش‌داروی بعد از مرگ سهراب خواهد بود.

خرید تضمینی سیب زمینی اردبیل با قیمت توافقی آغاز شد

اقدام دیرهنگام برای حل مشکل مازاد سیب‌زمینی تولیدی استان اردبیل

کشاورزان و سیب‌زمینی‌کاران عمده استان اردبیل اقدام وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی برای خرید تضمینی با قیمت توافقی مازاد سیب‌زمینی تولیدی استان اردبیل را دیرهنگام عنوان و اعلام کردند که به علت تاخیر در این امر طی چهار ماه گذشته، بخش زیادی از ۴۵۰ هزار تن محصول سیب‌زمینی تولید شده در این استان نابود و فاسد شد.

با گذشت نزدیک ۶ ماه از برداشت محصول، هم‌اکنون بالغ بر ۳۰۰ هزار تن محصول سیب‌زمینی مازاد استان اردبیل آماده انتقال به بازار و صادرات است و با توجه به زمان محدود و فسادپذیری محصول، فرصت بسیار کمی برای خرید این میزان محصول وجود دارد.

پیش‌بینی کارشناسان کشاورزی و تولیدکنندگان عمده محصول سیب‌زمینی این است که هم اینک بالغ بر ۱۵۰ هزار تن محصول روی دست کشاورزان مانده و احتمالا توسط تعاون روستایی خریداری خواهد شد.

تولید زیاد محصول در بیشتر استان‌ها، قیمت پایین برخی ارقام پرمحصول و نیز توقف صادرات از مهم‌ترین علل فروش نرفتن محصول سیب‌زمینی استان اردبیل بوده که در کنار نبود مشوق‌های صادرات، الزام صادرکنندگان برای انتقال ارز حاصل از صادرات به داخل و فروش آن به شبکه بانکی دولت با نرخ مصوب و پایین و نیز سخت بودن امکان انتقال منابع ارزی حاصل از صادرات از جمله علل توقف صادرات و فروش نرفتن محصول سیب‌زمینی اردبیل بوده است.

طبق آخرین آمار موجود، تنها ۲۳ هزار تن از ۷۵۰ هزار تن محصول سیب‌زمینی تولید شده در استان اردبیل به خارج از کشور صادر شده و این رقم بسیار کمتر از ظرفیت صادرات استان است.

غفور آقایی ، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل چند ماه پیش با اشاره به کشت محصول سیب‌زمینی در ۱۹ هزار و ۲۳۳ هکتار از اراضی شهرستان‌های اردبیل، نیر، نمین و سرعین در سال جاری اظهار کرد: سیب‌زمینی برداشت شده در این استان در ۱۱ سردخانه مجهز و فنی و بیشتر در انبارهای غیرفنی و شخصی تولیدکنندگان ذخیره‌سازی شده است.

استان اردبیل امسال با تولید بالغ بر ۷۷۰ هزار تن محصول سیب‌زمینی، رتبه دوم تولید این محصول را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.

متوسط تولید سیب‌زمینی در هر هکتار از اراضی کشاورزی استان اردبیل ۴۰ تن در هکتار اعلام شده ولی رکورد تولید ۷۰ تن در هکتار نیز ثبت شده است.

۹۶ درصد ارقام کشت شده سیب‌زمینی در مزارع استان اردبیل از نوع آگریا و چهار درصد دیگر نیز از ارقام دیگر شامل جلی، بانبا، اسپریت و فونتانا بوده است.

۱۰۰ درصد مزارع سیب‌زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت می‌شود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام می‌شود.

همه ساله حدود ۵۷۰ هزار تن از محصول سیب‌زمینی استان اردبیل به بازارهای مصرف داخلی در سایر استان‌های کشور و نیز به کشورهای همسایه از جمله عراق، جمهوری آذربایجان، گرجستان و روسیه صادر می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha