مهدی باکری فرماندهی با اعتقادت عمیق دینی بود

تبریز-ایرنا- همرزم شهید باکری و فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: شهید آقامهدی باکری فرماندهی بود که با اعتقادات عمیق دینی و عشق وافر به ائمه اطهار(ع) فرماندهی می کرد.

به گزارش ایرنا، سردار علی اکبر پورجمشیدیان روز سه شنبه در مراسم گرامیداشت سی و نهمین سالگرد شهادت فرمانده لشکر عاشورا در دوران دفاع مقدس، با بیان اینکه در طول دوران جنگ کمتر فرماندهی همچون باکری نزد رزمندگان اسلام جایگاه و پایگاه ویژه داشت، افزود: او کسی بود که در تمام دوران فرماندهی خود و در جریان عملیات های مختلف به شدت پایبند موازین دینی، اخلاقی و آموزه های قرآنی بود و حتی لحظه ای خود را جدا از این سه عنصر نمی دید.

وی اظهار کرد: شهید باکری به روحانیت اعتقاد و احترام خاصی داشت و از جمله سردارانی بود که وصیت نامه اش سرشار از موارد و موازین بسیار والای انسانی و اسلامی است که مطالعه آن برای نسل جدید و جوان توصیه می شود، چون این وصیت نامه نشان دهنده عمق باور و اعتقاد جوانان این مرز و بوم به اسلام و تشیع است.

پورجمشیدیان توجه به معنویت، اعتقادات قلبی به مرجعیت و امام و شجاعت را از ویژگی های بسیار ممتاز و بارز شهید باکری عنوان کرد که به دلیل همین خصوصیات، صفا، معنویت و صمیمت در تمام رزمندگان تحت امر او موج می زد.

وی از لشکر عاشورا در دوران دفاع مقدس به عنوان تنها لشکر در بین نیروهای مسلح کشور یاد کرد که در هر مقطع و هر ماموریتی که واگذار شد، خط شکنی کرد و سخت ترین خطوط دشمن را با فرماندهی عالی باکری و رشادت های بی نظیر رزمندگانش شکست.

پورجمشیدیان با تاکید بر اینکه شهید باکری تئورسین زبده عملیات های جنگی بود، یادآور شد: او به همراه یکی دیگر از فرماندهان سپاه جزو نفراتی بود که به عنوان مشاورین عالی فرمانده کل سپاه عمل می کردند.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید حمید باکری، ادامه داد: خاندان باکری ها از همان سال های مبارزات انقلابی در صف اول قرار داشتند و بر اساس اسناد ساواک، برادر بزرگتر آقامهدی با وساطت یکی از نزدیکان مقام رهبری در آن دوران، ملاقات هایی در مشهد داشتند که این امر نشان دهنده سابقه دیرین آنها در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی است.

پورجمشیدیان از مردم آذربایجان و تبریز به عنوان پیشقراولان نهضت اسلامی یاد کرد و گفت: پرچم غیرت همواره بر دوش مردم این خطه بوده است و پس از دوران دفاع مقدس نیز این مردم آزاده به تقدیم شهدای مدافع حرم نشان دادند که پشت نظام اسلامی بوده و هستند.

وی تعابیر زیبای مقام رهبری از مردم آذربایجان و تبریز را نشانه آشکار از نقش آفرینی و اهمیت این سرزمین در طول تاریخ دانست.

به گزارش ایرنا، مهدی باکری در سال ۱۳۳۳ در شهرستان میاندوآب آذربایجان غربی چشم به جهان گشود و در همان اوایل کودکی مادرش را از دست داد.

وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در ارومیه به پایان رساند و در رشـته مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز پذیرفته شد و به فعالیت های مذهبی و سیاســی خود ادامه داد که با پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت سپاه درآمد و در نابودی گروهک های ضدانقلاب در کردستان نقش موثری داشت.

همزمان با خدمت در سپاه، به مدت ۹ ماه شهردار ارومیه و مدتی هم با سمت دادسـتان دادگاه ارومیه و مسوول جهاد سازندگی آذربایجان غربی انجام وظیفه کرد.

باکری در عملیات فتح المبین با عنوان معاون تیپ نجف اشرف مشغول نبرد با متجاوزان بعثی شد و سپس به فرماندهی لشگر ۳۱ عاشورای آذربایجان منصوب گردید.

در روزهای آخر اسفند ماه ۱۳۶۳ و در عملیات بدر، باکری همراه با عده کمـی از نیروهای جان بر کف لشکر عاشورا با خمپاره ۶۰ و کلاشینکوف و آرپی چی در برابر دشمن مقاومت می کنند و در لحظات آخر گلوله ای بر سرش خورده و به سختی مجروح می شود.

همرزمان او، باکری را سوار بر قایق سعی می کنند از ساحل جدا کنند که در میانه راه آماج گلوله های دشمن قرار می گیرد و شربت شهادت می نوشد و پیکر مطهرش در آب های اروند باقی می ماند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha