به گزارش سه شنبه شب ایرنا از خبرگزاری "تاس" وی ادامه داد: وضعیت پیرامون معاهده جامع منع آزمایش هسته ای، تغییری نکرده است. از سال ۱۹۹۹، واشنگتن «هیچ گام مهمی» برای تصویب این سند برنداشته است و تنها «نیت های خوب» خود را در رابطه با این سند که برای امنیت بینالمللی بسیار مهم است، اعلام کرده است.
گاتیلوف ادامه داد: آمریکا سایت آزمایشی نوادا در وضعیت آماده حفظ کرده, زیرا آنها از ایده انجام یک آزمایش کامل هسته ای به عنوان بخشی از ارتقاء زرادخانه دست نکشیده اند.
این مقام تاکید کرد: روسیه همچنان به تعلیق آزمایش های هسته ای که در سال ۱۹۹۲ وضع شده بود، پایبند است.
به گزارش ایرنا, پیش از این, آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به امضای قانون لغو تصویب معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای (CTBT) توسط ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه واکنش نشان داد و گفت که این اقدام گامی در مسیر اشتباه است.
معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای ۲۴ سپتامبر ۱۹۹۶ در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد. بنابر این معاهده، انفجارهای هستهای برای اهداف نظامی و غیرنظامی و در هر فضایی ممنوع است.
روسیه در سال ۲۰۰۰ میلادی این پیمان را تصویب کرد. برخی کشورها از جمله آمریکا، این معاهده را امضا اما تصویب نکردهاند.
این سند قرار بود به ابزار حقوقی بین المللی برای توقف هر نوع آزمایش هسته ای تبدیل شود. با این حال، تا به امروز، این معاهده لازمالاجرا نشده است.
قانون لغو تصویب معاهده منع جامع آزمایشهای هسته ای پیش از این در دومای دولتی و شورای فدراسیون روسیه به تصویب رسیده بود و رئیسجمهوری روسیه پنجشنبه این قانون را امضا و تایید کرد.
سخنگوی کرملین پیشتر گفته بود که خروج از تصویب این معاهده وضعیت را در زمینه آزمایشهای هستهای برای مسکو و واشنگتن که هرگز این سند را تصویب نکرد است، برابر میکند.
https://tass.com/defense/۱۷۵۵۹۹۱
نظر شما