براتعلی احمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: روستاهای "گلیان" و "ملاباقر" دارای ظرفیت گردشگری و "بلغان علیا" و "کهنه اوغاز" برای بافت باارزش از توابع بخش مرکزی این شهرستان مورد موافقت و مصوب مسوولان کشوری قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: همچنین پیگیری های لازم برای به تصویب رساندن بافت گردشگری "غارهای دستکند" روستای هنامه واقع در ۲۰ کیلومتری شمال شهرستان شیروان جهت جذب گردشگر در دست انجام است تا موافقت های لازم برای آن اخذ شود.
احمدی هدف از اجرای این طرح ها را بهسازی بافت های باارزش روستا و حفظ هویت تاریخی آن با استفاده از نظرات کارشناسان عنوان کرد و افزود: در این طرح ها هویت فرهنگی و تاریخی روستا حفظ می شود و رونق گردشگری و ایجاد درآمد پایدار در روستا ایجاد می شود.
وی بیان کرد: پیش از این روستای اسطرخی در ۲۸ کیلومتری جنوب شیروان به دلیل برخورداری از بافت سنتی و باارزش، بناهای خاص، نماها، چشم اندازها، آبشار و مکان های دیدنی و زیبا، به عنوان بافت باارزش برگزیده شده بود که طرح آن در سال ۹۴ مطالعه و تصویب شد و اجرای طرح از سال ۹۷ شروع شده و اکنون در دست اجرا است.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان شیروان با بیان اینکه تاکنون ۷۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی برای اجرای طرح روستای اسطرخی هزینه شده است بیان کرد: اعتبارات تخصیصی برای ۱۱ هزار و ۵۸۰ مترمربع سنگفرش، جدول، کانال، جداره سازی، دیواره ها و نماها هزینه شده است.
وی افزود: طرح گردشگری روستای "فیروزه" منطقهای ییلاقی در شمال کوه کپه داغ این شهرستان ابلاغ و مصوب شده که هنوز اعتباری برای آن مصوب نشده است و چنانچه اعتباری برای سال آینده در نظر گرفته شود حدود، ۲۰ میلیارد ریال خواهد بود.
طرح بهسازی و احیای بافت های باارزش در راستای حفظ و احیای سنت ها و فرهنگ روستاها و تحکیم فرهنگ عمومی و اقتصادی این مناطق، حفظ و تکریم ویژگی های کالبدی، فضای تاریخی و تاریخی بافت و نیز تقویت و ایجاد جاذبه های گردشگری با ارتقای توان های محلی و منطقه ای انجام می شود.
۶ روستای این شهرستان به عنوان هدف گردشگری انتخاب شده است و اکنون ۲۲ روستای استان خراسان شمالی در لیست روستاهای هدف گردشگری و بافت باارزش قرار دارد.
شهرستان شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
نظر شما