هاشمی: آمایش سرزمینی، باقیات‌الصالحات است/ با اساسنامه واحد نمی‌توان برای همه نسخه پیچید

تهران- ایرنا- وزیر ورزش و جوانان با اشاره بر ماندگار بودن آثار مثبت طرح آمایش سرزمینی تاکید کرد که با یک اساسنامه واحد نمی‌توان برای تمام فدراسیون‌ها نسخه پیچید و این موضوع نزد مراجع جهانی نیز قابل قبول نیست.

به گزارش صبح شنبه ایرنا، «کیومرث هاشمی» از روزی که عهده‌دار وزارت ورزش و جوانان شد، برنامه‌های جامعی را در حوزه‌های مختلف ورزش کلید زد که از مهم‌ترین آن می‌توان به استقلال اساسنامه فدراسیون، طرح آمایش سرزمینی و همینطور طرح ملی پیشرفت ورزش اشاره کرد.

هاشمی در گفت‌وگو با ایرنا از طرح‌های مختلف خود برای ایجاد تغییرات مثبت و ماندگار صحبت کرد که مشروح آن را در زیر خواهید خواند.

در ابتدا در خصوص طرح ملی پیشرفت ورزش صحبت کنید.

ما در برنامه ملی علم پیشرفت ورزش که کلیات آن در شورای عالی ورزش کشور با حضور رئیس جمهور به تصویب رسید، به‌دنبال این هستیم که نقشه راهی را برای بخش ورزش و تربیت بدنی کشور ترسیم کنیم.‌ نقشه راه این را به ما می‌گوید که در ورزش و تربیت بدنی کشور، هر دستگاهی در راستای شرح وظایف خود، اختیارات و وظایفی دارد. ما در جلساتی که برگزار می‌کنیم، مشخص خواهیم کرد که هر فردی در راستای کاری خودش باید چه اقداماتی انجام دهد.

در برنامه ملی پیشرفت ورزش، به ورزش پایه توجه شده است. یعنی از زمانی که کودک متولد می‌شود، در یک دوره ۶ ساله، حرکات بنیادی که در تربیت بدنی تدریس می‌شود، به آنها آموزش داده می‌شود. این پروسه در مدارس و تا ۱۸ سالگی ادامه خواهد داشت. ما در این طرح در پی این هستیم که ورزشکار اگر استعداد قهرمانی داشته باشد، تحویل تیم‌های ملی شود و اگر به دنبال سلامتی باشد، با ترویج فرهنگ ورزش این مهم را دنبال خواهیم کرد.

وعده شما در خصوص اینکه هر فدراسیون ورزشی اساسنامه مختص به خودش را داشته باشد باعث امیدواری جامعه ورزش کشور شد. چه نظری درباره این طرح دارید؟

واقعیت این است که نسخه پیچیدن برای همه فدراسیون‌ها در قالب یک اساسنامه واحد دیگر جواب نمی‌دهد. چنین مسئله‌ای را نه مراجع بین‌المللی می‌پذیرند و نه بخش‌های داخلی خودمان. اعتقاد داریم هر فدراسیونی نقش و ظرفیت خاص خودش را دارد. برخی فدراسیون‌ها المپیکی و برخی دیگر، صنفی محسوب می‌شوند و تعدادی از آنها هم مثل فدراسیون پزشکی ورزشی، نقش پشتیبان را ایفا می‌کنند. بنابراین داشتن یک اساسنامه واحد برای همه فدراسیون‌ها جوابگو نیست و به‌دنبال این هستیم که با استفاده از ظرفیت‌های حقوقی بتوانیم برای هر فدراسیون ورزشی با در نظر گرفتن دغدغه‌های فدراسیون جهانی‌اش، اساسنامه مختص به خودش را داشته باشیم.

البته قوانین و مقررات داخلی را هم لحاظ خواهیم کرد تا امیدواریم این دغدغه برای همیشه رفع شود و به هیچ‌وجه دچار چالش با مراجع بین المللی نشویم. به‌دنبال این هستیم تا این اساسنامه وارد فاز عملیاتی شود اما لازم است ابتدا کارهای حقوقی انجام شود و با استفاده از نظرات بزرگان و پیشکسوتان رشته‌های ورزشی، هر فدراسیونی بتواند اساسنامه واحد و خاص خودش را داشته باشد و آن دغدغه همیشگی که فدراسیون‌ها با مراجع بین المللی داشتند، رفع شود.

در طرح آمایش سرزمینی در ورزش چه اهدافی را دنبال می‌کنید؟

عدالت ورزشی زمانی اتفاق میفتد که از ظرفیت آمایش سرزمین استفاده کنیم و به تناسب استعدادهای استان‌ها، استادیوم‌ها و اماکن ورزشی ساخته شوند. لذا براساس طرح آمایش سرزمین موظف به انجام کارها هستیم. طرح آمایش سرزمین از موضوعات اساسی ما در وزارت ورزش و جوانان است چرا که با ابلاغ این طرح، تکلیف همه بخش‌ها را مشخص خواهد کرد.

متأسفانه ما هیچ‌گاه عدالت ورزشی نداشتیم. اعتقاد داریم این عدالت زمانی متبلور می‌شود که از ظرفیت آمایش سرزمین استفاده کنیم و به تناسب استعدادهای استان‌ها، ورزشگاه و اماکن ورزشی ساخته شود. لذا بر اساس آمایش سرزمین موظف به انجام کارها هستیم. طرح آمایش سرزمین از موضوعات اساسی ماست و ظرف چندماه باید آن را به نتیجه برسانیم و این باقیات الصالحات برای ماست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha