رضا مقدم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نهالهای این شهرستان در بین باغداران منطقه جایگاه خاصی دارند و میاندوآب در تولید نهال و زراعت چوب دارای برند ملی و منطقه ای است.
وی افزود: تعداد ۶۰ واحد از نهالستان های شهرستان موفق به اخذ مجوز فعالیت از مؤسسه بذر و نهال کشور شده است که از این واحدها ۲۸ واحد به مساحت ۹۹ هکتار آماده عرضه نهال در سال زراعی جاری است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: تولید نهال در شهرستان میاندوآب برای ۹۴۵ نفر به طور مستقیم زمینه اشتغال فراهم آورده است و سالیانه از این محل ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال درآمد عاید نهالکاران شهرستان می شود.
وی اضافه کرد: نهال های تولیدی در شهرستان در ۲ گروه مثمر و غیرمثمر بوده که نهال های مثمر بیشتر شامل سیب، گلابی، به، هلو، شلیل، زردآلو، گیلاس، آلو، آلبالو، گردو، بادام و انگور است و نهال های غیرمثمر اغلب شامل صنوبر، تبریزی و بید است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اظهار کرد: در راستای دانش بنیان کردن تولید نهال و اجرایی سیاستهای وزرات جهاد کشاورزی در زمینه تولید نهالهای پایه رویشی با کیفیت بالا، مجوز تولید نهال پایه رویشی با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی بر احراز شرایط لازم و رعایت اصول فنی نهالستان ها، برای ۳۰ واحد از نهالستانهای این شهرستان صادر شده است و نهال پایه رویشی در کلیه نهالستان های مجوزدار میاندوآب عرضه می شود.
وی با تاکید بر ساماندهی نهالستان ها و ارتقای سطح آگاهی مردم بویژه بهره برداران بخش کشاورزی با جرایم سایبری گفت: کارشناسان جهاد کشاورزی با انجام بازدیدهای مستمر، همواره بر نحوه تولید و عرضه نهال در شهرستان نظارت دارند و از عرضه نهال بی کیفیت جلوگیری می کنند.
مقدم اضافه کرد: نهالهای تولیدی در شهرستان میاندوآب از کیفیت بالایی برخوردار هستند و به نقاط مختلف کشور و کشورهای همسایه از جمله عراق صادر می شود.
وی خواستار پیگیری راه اندازی منطقه اقتصادی و نمایشگاه دائمی عرضه نهال در شهرستان، اطلاع رسانی مناسب درخصوص معرفی نهالستان های مجوزدار، تشکیل اتحادیه نهالکاران، بروزرسانی و تهیه لیست مشخصات کامل نهالکاران شامل پروانه فعالیت، آدرس، شماره تلفن همراه، ایمیل، درگاه اینترنتی، اینماد و لوگو شد.
به گزارش ایرنا، دشت حاصلخیز میاندوآب با ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، شامل ۳۷ هزار هکتار اراضی زراعی، هشت هزار هکتار باغ و تولید سالانه بیش از ۹۰۲ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی آذربایجانغربی است.
میاندوآب در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما