کهگیلویه و بویراحمد منابع آبی پایدار ندارد

یاسوج - ایرنا - مدیرعامل آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان با داشتن بالای ۱۱ و نیم میلیارد متر مکعب روان آب ، سدهای پر آب، رودخانه های خروشان اگر چه آب ۲ و نیم میلیون نفر را خارج از استان تامین می کند اما همچنان در تامین آب آشامیدنی پایدار به عنوان نیاز اولیه مردم خود با مشکلات زیادی مواجه است.

امید صالحی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به برگزاری جلسه رصد و پایش طرح های اضطراری برای رفع تنش آبی این استان برای تابستان ۱۴۰۳ در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اظهار داشت: چرا مردم این استان با ظرفیت های آبی منحصربفرد آب شرب پایدرا نداشته باشند و بهبود شرایط خدمات رسانی در حوزه تامین آب نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه است.

طول شبکه توزیع و خطوط انتقال آب شهرهای کهگیلویه و بویراحمد هم اینک به ترتیب یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر و ۳۲۰ کیلومتر است.

۱۱ ایستگاه پمپاژ آب در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که در شبانه روز ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب را برای استفاده مشترکان مناطق شهری این استان پمپاژ می کنند.

وی بیان کرد: برای رفع تنش آبی این استان ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار مور نیاز است.

صالحی تکمیل تصفیه خانه اضطراری آب شهر یاسوج را یکی از طرح های حیاتی دانست و افزود: فاز اول این طرح که از ۹۶ شروع شد ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

کهگیلویه و بویراحمد منابع آبی پایدار ندارد

وی اضافه کرد: تاکنون ۴۰۰ میلیارد ریال برای این پروژه هزینه شده و ۴۰۰ میلیارد دیگر برای تکمیل آن اعتبار مورد نیاز است.

مناطق دارای تنش آبی کهگیلویه و بویراحمد

صالحی اظهارکرد: شهرک ولایت و الغدیر و منطقه سروک در شهر یاسوج بیش از هفت سال است که مشکل آب دارند .

وی تصریح کرد: با حفر ۲ حلقه چاه ساحلی در صدد رفع تنش آبی این مناطق هستیم.

صالحی ادامه داد: برای رفع تنش آبی شهر یاسوج بهسازی ۶ حلقه چاه، اصلاح و توسعه خطوط انتقال، اصلاح شبکه ها و همچنین تعویض کنتورهای تنبل و شناسایی و برطرف کردن انشعابات غیر مجاز در دستور کار است.

مدیرعامل آبفا این استان یکی دیگر از مناطق دارای تنش آبی در تابستان سال آینده را مادوان دانست و گفت: اقداماتی خوبی برای رفع تش آبی از منطقه آغاز شده است.

صالحی این اقدامات را شامل بهسازی چشمه ها، نوسازی ایستگاه های پمپاژ، ایجاد ۲ حلقه چاه در چم خانی و تکمیل مخزن پنج هزار متر مکعبی برای بهبود آبرسانی در این منطقه اعلام کرد.

وی اظهارداشت: برای رفع مشکل تنش آبی در منطقه مادوان احداث هشت کیلومتر خط لوله ۱۶ اینچ و ۱۰ کیلومتر خط انتقال ۱۰ اینچ و حفر یک حلقه چاه دیگر ضروری است.

صالحی بیان کرد : در شهر باشت با حفر ۲ حلقه چاه،، شهر لیکک با تکمیل طرح آبرسانی از سد کوثر و دهدشت تکمیل خط انتقال مشکل تنش آبی در این شهرها برطرف خواهد شد.

کهگیلویه و بویراحمد منابع آبی پایدار ندارد

وی با اشاره به بدهی هفت هزار میلیارد ریالی شرکت آب و فاضلاب این استان تصریح کرد: تاکنون یکهزارو ۴۰۰ میلیارد ریال از این بدهی پرداخت شده است.

کهگیلویه و بویراحمد افزون بر ۲۶۰ هزار مشترک آب دارد که ۱۹۰ مشترک آب این استان ساکن شهرها و مابقی در روستاها سکونت دارند.

این استان ۷۲۶ هزار نفری همچنین ۶۴ هزار مشترک بخش فاضلاب دارد.

بیشتر بخوانید:

مشکل تنش آبی در ۱۰۲ روستای کهگیلویه و بویراحمد رفع شد

تنش آبی در کهگیلویه و بویراحمد و راه های مقابله با آن

۳۰۰ میلیارد تومان برای تنش آبی شهرها و روستاهای کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha