مجارستان: پیروزی ترامپ در انتخابات، احتمالا موضع اروپا را در قبال اوکراین تغییر می‌دهد

تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه مجارستان گفت: برخی از کشورهای اروپایی که در حال حاضر از طرح ادامه عملیات نظامی در اوکراین حمایت می‌کنند، ممکن است در صورت پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات پیش‌روی ریاست جمهوری آمریکا، موضع خود را تغییر دهند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، پیتر سیجارتو در مصاحبه با «برایت‌بارت نیوز» (Breitbart News)، با اشاره به وضعیت اوکراین خاطرنشان کرد که «بیشتر کشورهای اروپایی طرفدار جنگ هستند و فقط اقلیت کوچکی طرفدار صلح [در اوکراین] هستند.»

وزیر امور خارجه مجارستان افزود: با این حال، اگر ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در نوامبر (آبان/آذر) پیروز و سیاست او در حمایت از صلح عملی شود، «آنگاه ممکن است برخی از کشورهای اروپایی نیز موضع خود را تغییر دهند».

وی اظهار داشت: «بنابراین ما به ترامپ نیاز داریم و اطمینان داریم که راهکار برنامه‌ریزی‌شده او، روشی ایده‌آل برای دستیابی به صلح در اوکراین خواهد بود.»

به گفته وزیر امور خارجه مجارستان، به دلیل آنکه اوکراین نمی‌تواند [در جنگ] روسیه را شکست دهد و در عین حال مسکو نیز نمی‌تواند در برابر تمام [کشورهای] غرب پیروز شود، «راه حلی در میدان جنگ» برای این درگیری وجود ندارد.

سیجارتو ادامه داد: بنابراین اگر هیچ یک از آنها نتوانند در مقابل دیگری پیروز شوند، در این‌ صورت بدون شک مذاکراتی برای پایان دادن به جنگ وجود خواهد داشت و هر چه زودتر این مذاکرات آغاز شود، مردم کمتری جان خود را از دست می‌دهند.

بر اساس این گزارش، ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان روز گذشته در مصاحبه‌ای با کانال تلویزیونی «ام وان» گفت که ترامپ برنامه دقیقی برای پایان دادن به مناقشه اوکراین دارد که «از بسیاری جهات با برنامه‌های مجارستان مطابقت دارد.»

نخست‌وزیر مجارستان با بیان اینکه ترامپ قول داده است اگر رئیس جمهوری آمریکا شود به اوکراین کمک نکند، اظهار داشت: بدون حمایت ایالات متحده، اروپایی‌ها نمی‌توانند به تنهایی از عهده تامین هزینه‌های کمک به اوکراین برآیند و جنگ در این کشور به پایان خواهد رسید.

بر پایه گزارش تاس، مجارستان بارها اعلام کرده است که گفت‌وگو در زمینه برقراری صلح در اوکراین، بدون حضور ایالات متحده به عنوان بزرگترین تامین‌کننده کمک‌های مالی و نظامی برای کی‌یف، غیرممکن خواهد بود.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنج اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha