به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در سامانه ملی ثبت پایاننامه، رساله و پیشنهاده (در نشانی SABT.IRANDOC.AC.IR)؛ یکی از پرسشهایی که هنگام ثبت این مدارک از دانشآموختگان تحصیلات تکمیلی میشود، جنسیت آنها است.
بر پایه دادههایی که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در این سـامانه وارد شده، از ۱۰۴ هزار و ۷۰۰ پایاننامه و رساله (پارسا) ثبت شده، ۴۴ هزار و ۹۳۷ پارسا (۹۱/۴۲ درصد) برای دانشآموختگان زن و ۵۹ هزار و ۷۶۳ پارسا (۰۸/۵۷ درصد) برای دانشآموختگان مرد بودهاند.
دانشجویان زن در این دوره، ۴۴ هزار و ۹۳۷ پارسا (پایان نامه و رساله) ثبت کرده اند که ۸۷/۸۹ درصد آنها، پایاننامه و ۱۲/۱۰ درصد رساله بودهاند. مردان نیز ۵۹.۷۶۳ پارسا ثبت کرده اند که ۶۶/۸۹ درصد آنها، پایاننامه و ۳۳/۱۰ درصد آنها، رساله بوده است.
شمار پارساهای زنان در گروههای آموزشی علوم پایه با ۶.۱۴۷ مدرک، علومپزشکی با ۱.۰۳۸ مدرک، و هنر با ۳.۷۶۱ مدرک از پارساهای مردان بیشتر است. شمار پارساهای مردان در دیگر گروههای آموزشی از پارساهای زنان بیشتر است.
براساس این گزارش، شمار پایاننامههای زنان در گروه آموزشی علوم پایه با ۵.۱۳۳ مدرک، علومپزشکی با ۳۳۱ مدرک، دامپزشکی با ۲۰۲ مدرک، و گروه هنر با ۳.۶۷۰ مدرک از پایاننامههای مردان بیشتر است. رسالههای زنان نیز در گروه آموزشی علوم پایه با ۱.۰۱۴ مدرک و علومپزشکی با ۷۰۷ مدرک بیشتر از رسالههای مردان بوده است.
همچنین شمار پارساهای ثبت شده زنان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ۳۵۱ مدرک، بیشتر از پارساهای ثبت شده مردان است و شمار پایاننامههای ثبت شده زنان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ۱۳۱ مدرک و دانشگاه پیام نور با ۴.۳۲۵ مدرک، بیشتر از پایاننامههای ثبت شده مردان است. شمار رسالههای ثبت شده زنان نیز در دانشگاه آزاد اسلامی با ۶۲۷ مدرک بیشتر از رسالههای ثبت شده مردان است.
ریز گزارش آمار پایاننامهها و رسالههای ثبت شده در ایرانداک، بر پایه جنسیت دانشآموختگان در سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ به نشانی irandoc.ac.ir/about/report در دسترس است.
نظر شما