سرطان به عنوان نخستین عامل مرگ زودرس در کشور می باشد بطوریکه ۳۴ هزار مرگ از مجموع ۱۲۲ هزار مرگ سالانه زودرس (زیر ۷۰ سال) و ۱۱ هزار مرگ از مجموع ۸۵ هزار مرگ خیلی زودرس (زیر۵۰ سال) به دلیل ابتلا به انواع سرطانها رخ می دهد.
نزدیک 250 هزار مبتلا به سرطان در ایران در حال تلاش برای درمان و بهبودی هستند! که می توان مهم ترین علت خطر بروز سرطان را سبک زندگی ناسالم مانند مصرف غذاهای نامناسب، آب آشامیدنی غیربهداشتی، نوشیدنی های داغ، چاقی و اضافه وزن، آلودگی هوا و غیره دانست!
بر اساس آخرین داده های ملی، پیش بینی می شود تعداد موارد جدید ابتلا به سرطان در ایران تا سال ۱۴۰۴ افزایش خواهد داشت!
بنابراین، برای پیشگیری از بروز خطر سرطان، لازم است در انتخاب مواد غذایی دقت شود. حدود 90 تا 95 درصد از سرطان ها مربوط به سبک زندگی و مواد غذایی است که مصرف می شود و فقط 5 تا 10 درصد از کل موارد سرطان مربوط به ژنتیک می باشد.
آزمایشگاه مواد غذایی
آزمایشگاه مواد غذایی مرجعان خاتم به عنوان بهترین آزمایشگاه کشور، قادر به انجام آزمایشهای مختلف مواد غذایی از جمله اندازه گیری باقیمانده سموم شیمیایی، آزمایش سموم قارچی یا مایکوتوکسینها، اندازه گیری فلزات سنگین، آزمون میکروبی، آزمون های شیمی عمومی و ... مرتبط با خوراک انسان و دام در آزمایشگاه تهران، آزمایشگاه بندر امام خمینی و آزمایشگاه خرمشهر می باشد.
علاوه براین، رسالت اصلی این مجموعه مشارکت مسئولانه در حفظ سلامت و بهداشت جامعه می باشد که به این منظور در بخش تحقیقات مطالعاتی مرجعان خاتم اطلاعات مفیدی بر طبق آخرین تحقیقات دنیا برای آگاه ساختن مردم، داشتن زندگی سالم و پیشگیری از بسیاری از بیماریها در وبسایت و شبکه های اجتماعی از جمله اینستاگرام مرجعان خاتم با آدرس @marjaankhatam منتشر می کند.
اما چرا آزمایشگاه مواد غذایی مرجعان خاتم؟
منتخب آزمایشگاه نمونه کشوری در بین تمامی صنایع آزمایشگاهی از سوی مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در سال 1402
منتخب نمونه کشوری در سنوات گذشته از سوی سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو
کسب نتایج قابل قبول در آزمون های مهارت برگزار شده توسط سازمان غذا و دارو
کسب نتایج قابل قبول در ده ها آزمون مهارت برگزار شده در داخل و خارج کشور از سال 2005
نیروی انسانی مجرب، متخصص و آموزش دیده
سرعت پاسخگویی سریع
دامنه وسیع خدمات آزمایشگاهی(تخصصی و عمومی)
مشاوره فنی و تخصصی
اجرای برنامه های منظم در جهت اطمینان از اعتبار نتایج
دارای گواهینامه استاندارد ISO17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران
همکار سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی
آلاینده های مواد غذایی و سرطان
باقیمانده سموم کشاورزی، سموم قارچی یا مایکوتوکسینها و فلزات سنگین از جمله آلاینده های مواد غذایی هستند که می توانند منجر به افزایش خطر سرطان در مصرف کنندگان شوند که در آزمایشگاه مواد غذایی مرجعان خاتم قابل اندازه گیری هستند.
باقیمانده سموم کشاورزی در محصولات غذایی
امروز برای تأمین امنیت غذایی و افزایش تولیدات کشاورزی، تمامی کشورهای جهان ناچارند از سموم شیمیایی یا آفت کشها برای حفظ محصولات کشاورزی در برابر آفات و بیماریهای گیاهی بهره ببرند.
سمپاشی های مکرر و استفاده بیش از اندازه از سموم دفع آفات، استفاده از سموم بی کیفیت و نامعتبر، عدم توجه به دوره کارنس (حداقل مدت زمان پس از آخرین سم پاشی که باید طی شود تا سم قرار گرفته بر روی محصول تجزیه شده و به حد قابل مصرف برسد) و عرضه محصولات به بازار در مدت زمان کوتاهی بعد از سمپاشی، کالیبره نبودن سمپاش باعث افزایش مقدار باقیمانده سموم در مواد غذایی مورد مصرف انسان می گردد.
خطر مصرف مواد غذایی دارای باقیمانده سموم برای انسان
طبق گزارش سازمان حفظ نباتات ایران، میزان مواجهه با سموم شیمیایی از طریق مواد غذایی به خصوص میوه و سبزیجات پنج برابر بیشتر از سایر راهها مانند تنفس هوا و نوشیدن آب است. مضرات سموم شیمیایی متعدد است و قرار گرفتن طولانی مدت حتی با مقدار کم باقیمانده سموم در مواد غذایی باعث انواع سرطان، مانند سرطان سینه، معده، پروستات و ...، بیماریهای قلبی و تنفسی، اختلالات تولید مثلی و سیستم عصبی مانند آلزایمر و ... می شود.
چنانچه مادر بارداری در معرض باقی مانده سموم قرار بگیرد، ممکن است فرزند او به تومورهای سرطانی مغز، سرطان خون و تومورهای بدخیم کلیه (ویلمز)، حساس تر باشد.
سموم قارچی یا مایکوتوکسین ها در مواد غذایی
مایکوتوکسین ها یا سموم قارچی ترکیباتی هستند که در انتهای مرحله رشدی برخی گونه های قارچهای فوزاریوم، آسپرژیلوس و پنی سیلیوم در شرایط گرم و مرطوب تولید می شوند. تخمین زده شده که بیش از 25 درصد محصولات کشاورزی در سراسر دنیا به مایکوتوکسین ها آلوده می شوند که عمده آنها شامل غلات، خشکبار، قهوه، کاکائو، ادویه جات و دانه های روغنی می باشند. به غیر از آلودگی های قبل از برداشت، چنانچه شرایط انبارداری و حمل و نقل نامناسب باشد امکان آلودگی بعد از برداشت محصولات کشاورزی به مایکوتوکسین ها وجود دارد. علاوه بر آلودگی محصولات کشاورزی، چنانچه خوراک دام به مایکوتوکسین ها آلوده باشد، باعث آلودگی شیر و البته گاهی آلودگی تخم مرغ و گوشت می شوند.
خطر سموم قارچی یا مایکوتوکسینها برای انسان
از آنجا که کاهش میزان مایکوتوکسین ها در طی فرآوری مواد غذایی تقریباً غیر ممکن است، این سموم در غذا باقی مانده و از این طریق وارد بدن انسان می شوند. مایکوتوکسین ها عمدتاً از جنس هیدروکربن هستند و بدلیل وزن مولکولی پایین غالباً باعث تحریک سیستم ایمنی میزبان نمی شوند. به علاوه تخریب مایکوتوکسین ها در دستگاه گوارش ناچیز است، پس وارد خون شده و در بافتها و اندام های بدن ذخیره و سلامتی انسان را تهدید می کند.
مایکوتوکسین هایی مانند آفلاتوکسین، اکراتوکسین، زیرالنون، فومونیزین و ... در مواد غذایی می تواند باعث افزایش خطر سرطان در مصرف کنندگان شود.
فلزات سنگین در مواد غذایی
فلزات سنگینی مانند سرب، جیوه، آرسنیک و ... که هم به طور طبیعی در پوسته زمین وجود دارند و وارد خاک، آب و هوا شده و هم از طریق فعالیت های انسانی مانند فعالیت های صنعتی و کشاورزی و ... وارد محیط زیست و زنجیره غذایی می شوند. با توجه به ورود پساب های صنعتی آلوده به فلزات سنگین مانند جیوه به آب دریا و رودخانه، این فلزات می توانند در بدن ماهی ها و بخصوص بافت چربی آنها تجمع پیدا کنند که این تجمع در بدن ماهی های بزرگ و شکارچی بیشتر از ماهی ها کوچک است. یا برنج به دلیل ساختار و کشت در آب زیاد باعث می شود ده برابر بیشتر از بقیه محصولات کشاورزی فلز سنگین آرسنیک را جذب کند.
فلزات سنگین در هنگام تولید و بسته بندی مواد غذایی در کارخانه ها نیز می توانند به مواد غذایی وارد می شوند.
اثرات مخرب فلزات سنگین روی انسان
مصرف مواد غذایی دارای فلزات سنگین از آنجا که این فلزات در بدن تجزیه نمی شوند و سرعت جذب آنها بیشتر از دفعشان است، به تدریج در بافتهای بدن از جمله مغز انباشته شده و باعث اختلال در عملکرد کلیه، پوکی استخوان، آلزایمر، اتیسم و سرطان در انسان می شود.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما