دکتر ابراهیم خالقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۰۰ بیمار مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ثبت شده است که ۱۷۱ مورد از آنها با رضایت خانوادههایشان منجر به اهدای عضو در بیمارستان منتصریه مشهد شده اند.
وی بیان کرد: حدود ۱۰ درصد از بیماران مرگ مغزی منجر به پیوند در مشهد، معادل ۱۷ نفر مربوط به اطفال بوده است که چهار نفر از آنها ز طریق بیمارستان کودکان اکبر معرفی شدهاند.
مسوول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اعضای این کودکان مرگ مغزی شامل ۶ کبد، ۲۴ کلیه و ۲ قلب به بیماران نیازمند پیوند شده است.
وی گفت: خوشبختانه فرهنگ اهدای عضو در جامعه روز به روز در حال رشد و پیشرفت است و اکنون خانوادههایی را مشاهده می کنیم که به سرعت فرم اهدای عضو را تکمیل میکنند تا که چند خانواده دیگر داغدار فرزندان عزیزشان نشوند.
خالقی تصریح کرد: میزان رضایت خانوادههای مرگ مغزی بیش از ۷۰ درصد بوده و در تلاشیم تا با فرهنگسازی صورت گرفته با همکاری رسانهها این عدد را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: عمل پیوند در دانشگاههای علوم پزشکی مادر کشور از جمله علوم پزشکی مشهد انجام میشود و تمامی دانشگاهها قادر به انجام این عمل نیستند، اکنون دانشگاههای مشهد، تهران و شیراز در این حوزه پیشتاز هستند.
مسوول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: این دانشگاه در زمره دانشگاههایی است که اعمال پیوندی قلب، کبد، کلیه، پانکراس، قرنیه، پوست و مغز استخوان را برای تمامی گروههای سنی از جمله کودکان انجام میدهد.
به گفته وی، درصد موفقیت عمل های پیوند در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بالای ۹۰ درصد است که در سطح دنیا رتبه بالایی را دارد.
واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که شمالشرق کشور را زیر پوشش دارد، از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده است.
نظر شما