سرپرست علوم پزشکی شاهرود: کاهش تصادفات با جوانی جمعیت ارتباط مستقیم دارد

شاهرود - ایرنا - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: برنامه‌ریزی مدون و همت همگانی برای کاهش حوادث رانندگی که بیشترین مصدومان و فوت‌شدگان در بازه سنی جوانان را شامل‌ می‌شود، کمک شایانی به افزایش و حفظ جوانی جمعیت می‌کند. 

به گزارش خبرنگار ایرنا، ایاد بهادری منفرد روز شنبه در نشست مجمع سلامت شاهرود در سرسرای فضای مجازی دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان، افزود: سرمایه‌های اصلی انسانی رده سنی ۱۸ تا ۲۹ سال که در روزگار جوانی، باروری و تولید بسر می‌برند، بیشترین تعداد مصدومان و فوتی‌های حوادث رانندگی را به خود اختصاص می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه انسان عامل ۵۲ درصد از تصادفات رانندگی است، ابراز کرد: در تصادف ها صدمات جسمی برای شهروندان رخ می دهد و این افراد پس از کسب سلامت جسمی دچار برخی ناملایمات روحی و روانی می‌شوند که باید به منظور جلوگیری از افسردگی، بازتوانی و سلامت روان هزینه کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود اظهار کرد: سال ۱۴۰۱ در سوانح ترافیکی کشور ۱۹هزار و ۴۵۰ نفر فوت کردند و ۸۰۰ هزار نفر مصدوم شدند.

سرپرست علوم پزشکی شاهرود: کاهش تصادفات با جوانی جمعیت ارتباط مستقیم دارد

ضرورت فرهنگ‌سازی ترافیکی

امام جمعه شاهرود هم در این نشست با بیان اینکه هر اقدامی که به افزایش جمعیت لطمه بزند برای جامعه اسلامی شایسته نیست، گفت: همواره باید به حقوق و قوانین اسلامی احترام گذاشت.

حجت الاسلام عباس امینی افزود: تمامی افراد دارای تریبون و رسانه‌های جمعی باید برای فرهنگ‌سازی ترافیک در جامعه بیش از پیش تلاش کنند.

وی با بیان اینکه در هر موضوعی باید جدای از وظیفه انسانی و ملی به وظیفه شرعی نیز توجه ویژه داشت، تاکید کرد: مسئولان همیشه باید در برابر سوال مردم پاسخگو باشند.

تخطی از سه قانون، عامل ۷۰ درصد تصادفات است

رییس پلیس راهور شاهرود هم در این نشست گفت: آموزش، بازآموزی قوانین و احترام به حقوق یگدیگر باید در اولویت کار قرار گیرد.


سرهنگ روح الله ساغری افزود: علت بروز حادثه در تصادفات رانندگی رعایت نکردن یکی از قوانین مندرج در آیین‌نامه است.

وی با بیان اینکه سه عامل «توجه نداشتن به جلو»، «رعایت نکردن حق تقدم» و «رعایت نکردن سرعت مطمئنه» باعث بروز ۷۰ درصد از تصادف‌های رانندگی در کشور است، ابراز کرد: استفاده از فضای مجازی، ارسال پیامک در ورودی و خروجی‌های شهر به منظور اطلاع‌رسانی، هشدارهای ترافیکی و اصلاح رفتار ترافیکی بر کاهش حوادث جاده ای و تصادفات بسیار موثر است.

وی اصلاح سه محور حادثه‌خیز شاهرود به طرود، شاهرود به مجن و جاده میامی را برای کاهش بسیاری از حوادث ترافیکی ضروری دانست و اظهار کرد: تلاش همگانی و پیگیری‌های ملی در جهت تخصیص اعتبار این حوزه ضرورت دارد.

در این نشست از سوی کارشناسان و پزشکان متخصص مسایل و تحقیقات میدانی بررسی شد و بیانیه پایانی پس از قرائت، مورد تایید حاضران قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، شهرستان شاهرود و میامی دارای ۲۹۹ کیلومتر بزرگراه، ۳۰۰ کیلومتر مسیر فرعی و یکهزار و ۱۸۳ کیلومتر نیز راه روستایی است.

براساس آمار، سالانه بیش از ۱۵ میلیون مسافر در مسیر اصلی محور تهران- مشهد و برعکس از استان سمنان تردد می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha