راهبرد رادیو گفت وگو، حفظ و ارتقای بهار گفتمان نخبگانی است 

تهران- ایرنا- مدیر شبکه رادیو گفت وگو راهبرد این شبکه رادیویی را گفت و گو، حفظ و ارتقای بهار گفتمان نخبگانی ذکر کرد و گفت: نشر، تقویت و حفظ گفتمان نخبگانی قدم موثری در جهت تحقق جهاد تبیین در تمامی حوزه‌ها است.

به گزارش ایرنا ، رضا کوچک زاده تهمتن در گفت وگو با ایرنا با اشاره به اهمیت برتری گفتمان نخبگانی در تولید محتوای اثرگذار در جامعه، افزود: نشر، تقویت و حفظ گفتمان نخبگانی قدم موثری در جهت تحقق جهاد تبیین در تمامی حوزه ها است. در پاییز و زمستانی که گذشت، شاید اهمیت حفظ فضای عمومی جامعه نخبگانی و گفتمان نخبگانی بیشتر بر همه اصحاب رسانه روشن شده باشد.

وی با بیان اینکه یکی از راه های کلیدی در پرورش و توسعه جامعه نخبگانی تسری و به اشتراک گذاشتن گفتمان نخبگانی است افزود: ایجاد فضایی برای تضارب آراء در میان جامعه دانشگاهیان و صاحب نظران در تمامی حوزه ها مسیر دستیابی به رشد عمومی را هموار می کند که در این میان رادیو گفت وگو با رسالت ذاتی خود در این مسیر گام های موفقی برداشته است و برای نوروز ۱۴۰۳ که مقارن با ایام ماه مبارک رمضان است، حفظ و ارتقای بهار نخبگانی را در دستور کار قرار داده و این رویکرد در عیدانه های این شبکه هم مشهود است.
کوچک‌زاده در معرفی جدول پخش عیدانه رادیو گفت وگو بیان کرد: ویژه برنامه ایوان بهار، پل رابط سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ است که تلاش دارد بخش های مختلفی مانند؛ نوروز و ارتباط آن با تاریخ، دیپلماسی نوروز به عنوان یک گزاره ی جریان‌ساز در ارتباطات بین المل، نوروز و گفتمان صلح و تاثیر نوروز در صلح‌باوری جهان را در گفت و گو با اساتید و صاحب‌ نظران مختلف به واکاوی بگذارد.

مدیر شبکه رادیو گفت وگو با بیان این‌که این ویژه برنامه قبل از تحویل سال یعنی ساعت ۵:۳۰ دقیقه صبح روز چهارشنبه اول فروردین تا ۸:۳۰ دقیقه روی آنتن خواهد بود، افزود: ویژه برنامه ایوان بهار، ترسیم وباز نمایی یک هستی دوباره و مجدد است، همچنین در این برنامه جایگاه و اهمیت نوروز درشعر وادبیات، اهمیت جریان سازی نوروز در سبک زندگی مردم، فلسفه تغییر وتحول از منظر فیلسوفان، کتاب شناسی نوروز، طرح سوال مسابقه پیرامون بهترین جمله درخصوص بهار در بهار سال جدید، تبیین آداب و رسوم اقوام ایرانی و مبانی وآداب مشترک کشورهای فارسی زبان مانند تاجیکستان و افعانستان از جمله رویکردهای این برنامه است.

کوچک‌زاده برنامه گفتگوی بهاری را دیگر ویژه برنامه عیدانه این شبکه عنوان و تصریح کرد: هدف از این برنامه ایجاد فضایی شاد، مفرح و تعاملی برای مردم وکارشناسان است. شهروند خبرنگار بخش ویژه این برنامه در برقراری رابطه نخبگان، صاحب نظران و مردم است که درنظر دارد از ظرفیت تمامی گزارشگران کشور در این برنامه استفاده کند. گفتگوی بهاری هر روز ساعت ۹ تا ۱۲ به روی آنتن می رود.

وی با بیان اینکه ارزش واعتبار هرجامعه‌ای تاحد زیادی به ارتباط نسل جدید با میراث گذشته وهویت فرهنگی آن است، گفت: جامعه و به ویژه نسل جوان اگر میراث فرهنگی خود را نشناسد محکوم به گسست فرهنگی بوده واین منجر به فراموشی تاریخ کشور می شود، برنامه پابه پای بهار قصد دارد، در ۱۳ قسمت ۱۲۰ دقیقه ای به موضوعات مختلفی از جمله رسانه شناسی در حوزه میراث فرهنگی از جمله معرفی وبسایت ها ونشریات و....، تحلیل شعار سال از منظر اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، معرفی گزاره های فرهنگی و تمدنی ایران، تحلیل مذهبی در مورد فواید روزه و دعاهای مربوط به آن ، معرفی روستاهای نمونه درحوزه گردشگری در ایران و موارد دیگر بپردازد.

کوچک زاده با تاکید بر اینکه برنامه های مختلفی در نوروز امسال همراه مخاطبان فرهیخته این شبکه رادیویی خواهد بود، گفت: برنامه گنج های معنوی ایران، سودای قلم، یک فنجان فلسفه و ... از جمله برنامه های جدید در جدول پخش نوروز ۱۴۰۳ است که برنامه گنجینه‌های معنوی ایران در نظر دارد جذابیتهای میراث معنوی شامل سنتهای شفاهی(زبان)، رفتارها، هنرهای نمایشی (موسیقی وتئاتر)، آیین‌ها ورویدادها، دانش‌ها و مهارت‌های اجتماعی را که به نوعی با طبیعت و هستی مرتبط است معرفی وبازنمایی کند.

مدیر رادیو گفت وگو تصریح کرد: بررسی و تبیین جذاب فلسفه نوین در قالب فلسفه موضوعات به روز و کاربردی محور اصلی برنامه یک فنجان فلسفه است، برنامه سودای قلم هم به بررسی کتاب ها و سفرنامه ها و مروری بر تمدن و فرهنگ ایران و اشارتی به نقش ایرانیان در پایه‌گذاری تمدن جهان می پردازد.

مدیر رادیو گفت وگو، با اشاره به دو ویژه برنامه سحر و افطار در ماه مبارک رمضان نیز گفت: سحرهای ماه مبارک رمضان فرصت بسیار مغتنمی برای تفکر و عبادت است، در همین زمینه ویژه‌برنامه اینجا آغاز مهربانی است در سحرگاهان ماه مبارک رمضان از این شبکه رادیویی پخش می شود، این برنامه که در خصوص دعای جوشن کبیر و تفسیر اسماء خداوند، رزمایش مساوات و کمک مؤمنانه در کلام مقام معظم رهبری، تفسیر آیه‌های قرآنی، گفت‌وگو با خدا، دعای سحر و فرازهایی از مناجات خمس عشر است، به بررسی زندگی و سیره و علما و عرفا معاصر از جمله حضرت امام خمینی(ره)، مرحوم آیت الله بروجردی، آیت‌الله ملکی تبریزی و بزرگان دیگر در ماه مبارک رمضان نیز می‌پردازد.

کوچک زاده افزود: امسال که بهار قرآن و بهار طبیعت همزمان شده، تلاش داریم مجله‌ای رادیویی متشکل از بخش‌های متنوع را تقدیم مخاطبان این شبکه نخبگانی کنیم، به همین منظور ویژه‌برنامه در انتظار باران هر روز از ساعت ۱۸ همراه علاقه‌مندان مباحث اندیشه‌ای خواهد بود. موضوعات اصلی این برنامه شامل ترجمه دعای ابوحمزه با صدای سیدمهدی شجاعی، تفسیر آن با بیان استاد فقید فاطمی‌نیا و آیت‌الله جوادی آملی، متن ادبی براساس ۳۰ نام از نام‌های خداوند، یک آیه یک داستان با توجه به سبک زندگی قرآنی، سر دلبران در حدیث دیگران است.

وی ادامه داد: در نهایت رادیو گفت و گو براساس رسالت ذاتی خود که صدای اندیشه ها بودن و ایجاد فضایی برای تضارب آرا است، عزم راسخ برای حفظ و تقویت بهار گفتمان نخبگانی دارد و در تمام برنامه های ساخته و ارائه شده و طرح های آتی رسالت خود را مبنایی برای توسعه و پویایی وپایداری اندیشه در جامعه می داند و حفظ اثر نخبگانی را ضامن بهبود فضای عمومی به حساب می آورد.

شبکه رادیویی گفت وگو روی موج fm ردیف۱۰۳.۵ مگاهرتز تقدیم مخاطبان می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha