خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۷ اسفند ۱۴۰۲، ۱۴:۰۸
کد خبرنگار: 1494
کد خبر: 85420905
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲ خانه قدیمی در دزفول ریزش کرد

۲۷ اسفند ۱۴۰۲، ۱۴:۰۸
کد خبر: 85420905
۲ خانه قدیمی در دزفول ریزش کرد

دزفول - ایرنا - رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: ۲ خانه قدیمی که ثبت ملی نیستند در بافت قدیم دزفول ریزش کردند.

حمیدرضا خادم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول بارها برای تملک یا مرمت و بازسازی این خانه‌های قدیمی نامه نگاری کرده است ولی متاسفانه مالکان همکاری نمی‌کنند.

وی ادامه داد: مالک یکی از این خانه‌های قدیمی در تهران ساکن بوده و خانه دیگر دارای ورثه زیاد است و متاسفانه هیچ کدام همکاری لازم را با میراث فرهنگی ندارند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: یکی از این خانه‌های قدیمی در مقابل تکیه آقازمان ریزش کرده و آوار آن بر سر منزل مجاور ریخته شده است ولی متاسفانه باز هم مالک آن همکاری لازم برای رفع خطر ساختمان را ندارد.

خادم با اشاره به انجام پایش بافت قدیم این شهر اظهارکرد: آبروهای برخی خانه‌ها به طور طبیعی مسدود می‌شوند که باید مالکان برای جلوگیری از ریزش ساختمان این آبروها را بررسی و مشکل آنها را برطرف کنند.

وی افزود: متاسفانه برخی مالکان خانه‌های تاریخی نیز به این دلیل که مجوز ساخت و ساز در این خانه‌ها وجود ندارد به طور عمدی اقدام به مسدودسازی آبروها می‌کنند تا ساختمان ریزش کند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول همچنین گفت: گذر خیابان طالقانی دزفول نیز در یک قسمت ریزش کرده که مربوط به شهرداری است و کارهای مرمتی را انجام خواهد داد.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری دزفول نیز روز گذشته اعلام کرد: ساعت ۲۰ دقیقه بامداد روز شنبه، گزارش ریزش یک ساختمان قدیمی به سامانه ۱۲۵ این سازمان اطلاع رسانی شد که ستاد فرماندهی عملیات به سرعت تیم امداد و نجات ایستگاه شماره یک آتش نشانی را به محل گزارش شده واقع در خیابان شهید منتظری کوچه احیا اعزام کرد.

روح الله بهشتی‌فر افزود: در این حادثه قسمتی از دیوار منزل مسکونی متروکه و خالی از سکنه بر اثر ریزش بر روی ساختمان همسایه خساراتی را بر جا گذاشت اما خوشبختانه به کسی آسیبی نرسید.

به گزارش ایرنا بیش از ۲۰۰ هکتار بافت قدیم دزفول مجموعه‌ای از آثار معماری است که رابطه میان اجزا و فرم حاصل از ترکیب آنها علاوه بر نمایش مهارت‌های فنی و هنری، تصویرگر گوشه‌ای از جریان زندگی معاصر در این خطه است.

انتظار بر این است هم مالکان خانه‌های تاریخی و هم اداره میراث فرهنگی قدر این خانه‌های تاریخی را بیشتر بدانند و رسیدگی بهتری برای حفظ آنها داشته باشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha