۲۸ اسفند ۱۴۰۲، ۱۰:۴۴
کد خبرنگار: 2279
کد خبر: 85421583
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مزایا و معایب سرور فیزیکی در مقابل مزایا و معایب سرور ابری

ارائه‌دهنده‌های سرور vpsو ابری مانند ابر آسیاتک مجموعه‌ای وسیع از ابزارها و خدمات را فراهم می‌کنند که از آن‌ها می‌توان برای بهبود عملکرد و کارایی استفاده کرد. همچنین، با دسترسی به یک تیم متخصص از فنی‌ها و پرسنل پشتیبانی مجازی، سازمان‌ها قادرند تا به شیوه‌هایی بهتر برای مدیریت و پشتیبانی از زیرساخت خود دست یابند.

در دنیای فناوری اطلاعات امروزی، انتخاب بین استفاده از سرورهای فیزیکی و سرورهای ابری یکی از تصمیمات بحرانی برای سازمان‌هاست. با افزایش فشار بر روی کسب و کارها برای دیجیتال شدن و حفظ رقابت‌پذیری، مهاجرت داده‌ها، برنامه‌ها و بارکاری‌ها به ابر به دلیل قابلیت مقیاس‌پذیری، ظرفیت ذخیره‌سازی و صرفه‌جویی در هزینه‌های اولیه، گسترش یافته است. سرور ابری از مزایای چشمگیری برخوردار است. با قابلیت مقیاس‌پذیری نامحدود، این ابزار به شکل قدرتمندی تبدیل می‌شود که می‌تواند به طور انعطاف‌پذیر با نیازهای سازمان رشد یا کاهش یابد. ارائه‌دهنده‌های سرور vpsو ابری مانند ابر آسیاتک مجموعه‌ای وسیع از ابزارها و خدمات را فراهم می‌کنند که از آن‌ها می‌توان برای بهبود عملکرد و کارایی استفاده کرد. همچنین، با دسترسی به یک تیم متخصص از فنی‌ها و پرسنل پشتیبانی مجازی، سازمان‌ها قادرند تا به شیوه‌هایی بهتر برای مدیریت و پشتیبانی از زیرساخت خود دست یابند.

مزایا و معایب سرور فیزیکی در مقابل مزایا و معایب سرور ابری

مزایای زیرساخت فیزیکی

زیرساخت‌های On-premises به صورت فیزیکی درون یک سازمان قرار دارند، در محل میزبانی می‌شوند و تحت کنترل مستقیم کارکنان IT قرار دارند. زیرساخت‌های On-premises در دیتاسنتر شرکت قرار دارند و این پیاده‌سازی‌ها دارای چندین مزیت هستند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:

کنترل زیرساخت: با مالکیت سخت‌افزار و سیستم‌های زیرساخت فناوری اطلاعات، سازمان کاملاً کنترل بر مکان قرارگیری اجزا، نحوه عملکرد آن‌ها و دسترسی به آن‌ها دارد.

هزینه‌های یک‌باره: شرکت‌ها می‌توانند هزینه‌های سرور، ذخیره‌سازی، شبکه و امنیت را که معمولاً به صورت پیش پرداختی هستند، بهبود بخشند و بدون هزینه‌های ماهانه دائمی برای خدمات ابری، هزینه‌های بلندمدت را کاهش دهند. هزینه‌های بلندمدت برای زیرساخت‌های درون محلی برای برنامه‌هایی با الگوهای مصرف قابل پیش‌بینی ممکن است پایین‌تر باشد. هنگامی که سازمان‌ها سخت‌افزار را خریداری می‌کنند، فقط هزینه نگهداری و تعمیر پرداخت می‌کند.

امنیت: کنترل کامل تیم فناوری اطلاعات بر منابع، خدمات و داده‌های موجود بر روی سرورهای خودشان شامل امنیت داده است. آن‌ها تصمیم می‌گیرند چگونه، کی و چرا کسی می‌تواند به سخت‌افزار یا شبکه شرکت دسترسی پیدا کند که برخی از سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا الزامات مقرراتی متعددی از جمله قوانین حفاظت از داده‌ها و حریم خصوصی بین‌المللی، ملی و محلی را بهتر اجرا کنند.

کارایی: مزایای عملکرد شامل کاهش تاخیر و محیط‌های توسعه با کمترین وابستگی‌های خارجی را فراهم می‌کند و اگر قطعی رخ دهد، کارکنان در محل می‌توانند تنظیمات لازم را انجام دهند.

دسترسی بدون اینترنت: بدون شک، اینترنت برای هر کسب و کاری ضروری است. با این حال، کاربران نیازی به اتصال اینترنتی برای دسترسی به داده‌های ذخیره شده در محل ندارند، که باعث حذف ترس از از دست دادن بهره‌وری به دلیل قطع خدمات اینترنتی می‌شود.

معایب زیرساخت فیزیکی

استفاده از زیرساخت‌های فیزیکی یا درون محلی همچنین معایبی دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

هزینه‌های اولیه بالا: خریداری و راه‌اندازی سخت‌افزار و نرم‌افزارهای لازم برای ساختار درون محلی هزینه‌های بالایی دارد که ممکن است برای برخی شرکت‌ها قابل تحمل نباشد.

محدودیت در مقیاس‌پذیری: سرورهای مستقر در محل ظرفیت منابع ثابتی دارند و زمانی که نیاز به منابع بیشتر باشد، باید اقدام به خرید سخت افزارهای فیزیکی کنند اما با خرید سرور ابری کاربران در صورت نیاز به منابع بیشتر می‌توانند در کمتر از چند دقیقه منابع مورد نیاز را از پلتفرم ارائه دهنده سرور ابری افزایش دهند.

ریسک از دست دادن اطلاعات: در صورت وقوع حوادثی نظیر آتش‌سوزی، سرقت یا خرابی سخت‌افزار، اطلاعات موجود در سرورهای درون محلی ممکن است به خطر بیفتند، مگر اینکه برنامه‌های پشتیبان‌گیری و بازیابی مناسب و قوی در محل وجود داشته باشند.

مهارت‌های فنی: مدیریت زیرساخت‌های مستقر در محل نیازمند مهارت‌های سنتی IT است که ممکن است دشوار باشد و با گذشت زمان کمترین کاربرد را نشان می‌دهند، به‌ویژه زمانی که شرکت‌ها به سوی سرور ابری و روش‌های DevOps حرکت می‌کنند.

مزایا و معایب سرور فیزیکی در مقابل مزایا و معایب سرور ابری

مزایای زیرساخت رایانش ابری

زیرساخت‌های ابری با گزینه‌های مختلف پلتفرم از جمله SaaS، PaaS، IaaS و FaaS توسط شرکت‌های شخص ثالث ارائه می‌شوند، در ادامه به بررسی مزایای خرید سرور ابری خواهیم پرداخت.

قابلیت مقیاس‌پذیری و ذخیره‌سازی: این زیرساخت‌ها به مدیران IT اجازه می‌دهند تا به مقدار لازم ظرفیت و منابع ابری را اضافه یا کاهش دهند، بنابراین ظرفیت و منابع دیگر را به هدر نخواهند داد و بارهای کاری کم اهمیت می‌توانند در ابر عمومی ذخیره شوند، این امر باعث آزاد شدن فضای ذخیره‌سازی محلی برای داده‌ها و برنامه‌های بیشتر و حساس‌تر می‌شود.

قیمت‌گذاری پرداخت به اندازه استفاده:

قیمت‌گذاری پرداخت به اندازه مصرف در سرور ابری یک مدل قیمت‌گذاری است که براساس مقدار و نوع منابع مصرفی توسط مشتریان تعیین می‌شود. به این معنا که به جای پرداخت مبلغ ثابت یا مجوزهای سنتی، مشتریان فقط برای منابعی که استفاده می‌کنند پرداخت می‌کنند. یکی از ویژگی‌های برجسته خدمات جامع ابر آسیاتک، پرداخت هزینه به صورت PAYG است. به این معنی که شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌توانند به راحتی منابع محاسباتی خود را بر اساس نیاز تغییر دهند و با توجه به مصرف خود از منابع، اقدام به پرداخت هزینه کنند.

زمان نصب سریع و آسان: نرم‌افزارها و منابع رایانش ابری به سرعت نصب می‌شوند که این امر زمان و هزینه‌های مرتبط با نصب‌های طولانی را کاهش می‌دهد. به طور مثال، اگر نیاز به تغییر و یا افزودن IP داشته باشید می‌توانید به سرعت از طریق پلتفرم ابر آسیاتک اقدام به تغییر و یا افزودن آن کنید.

ارائه سرور تست: برخی از ارائه دهندگان سرور ابری مانند ابر آسیاتک این امکان را برای کاربران فراهم می‌آورند تا با فعال سازی سرور ابری رایگان به مدت 24 ساعت از کارا بودن و سرعت سرویس برای کسب و کار خود اطمینان حاصل نمایند و سپس اقدام به خرید کنند.

دسترسی از همه جا: با استفاده از سرویس ابری، شما می‌توانید به اطلاعات و برنامه‌های خود از هر کجا که دسترسی به اینترنت دارید، دسترسی داشته باشید، که این امکان را برای کار از راه دور و همکاری در تیم‌های متعدد فراهم می‌کند.

پشتیبانی و بروزرسانی مداوم: با استفاده از سرویس‌های ابری، به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری و امنیتی به صورت خودکار انجام می‌شود و از پشتیبانی فنی توسط ارائه‌دهندگان سرویس ابری بهره مند خواهید شد. کارشناسان ابر آسیاتک هفت روز هفته به صورت 24 ساعته حتی در ایام تعطیل پاسخگوی هرگونه سوال در سریع‌ترین زمان ممکن می‌باشند تا بدون هیچ‌گونه مشکل، به بهترین شکل تجربه استفاده از خدمات ابر آسیاتک را داشته باشند.

مزایا و معایب سرور فیزیکی در مقابل مزایا و معایب سرور ابری

معایب زیرساخت رایانش ابری

استفاده از سرویس‌های ابری نیز ممکن است با معایبی همراه باشد که عبارتند از:

وابستگی به اینترنت: برای دسترسی به سرویس‌های ابری، نیاز به اتصال به اینترنت دارید. بنابراین، در صورت قطعی یا محدودیت اتصال اینترنت، دسترسی به منابع مورد نیاز ممکن است مختل شود.

قابلیت دسترسی: در صورتی که ارائه‌دهنده سرویس ابری مورد نظر شما دچار مشکلات فنی یا قطعی شود، ممکن است دسترسی به منابع مورد نیاز شما مختل شود.

انتخاب بین زیرساخت ابری و فیزیکی بستگی به نیازها، موارد مالی، و استراتژی کسب و کار شما دارد. زیرساخت ابری انعطاف‌پذیری بیشتری با امکان مقیاس‌پذیری آسان در مصرف منابع را ارائه می‌دهد. همچنین، هزینه‌های اولیه پایین‌تر و قابلیت دسترسی از هر زمان و مکان، از جمله مزایای اصلی خرید سرور ابری و استفاده از زیرساخت رایانش ابری هستند. از طرفی، سرورهای فیزیکی ممکن است امنیت و کنترل بیشتری را فراهم کنند، به ویژه برای کسب و کارهایی که به دلایل قانونی یا امنیتی نیاز به کنترل کامل بر داده‌های خود دارند.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha