به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای امروز دوشنبه (۲۸ اسفند) در نشست شورای عالی قوه قضاییه، تاکیداتی را خطاب به بخشهای مختلف قضایی برای خدماترسانی هر چه مطلوبتر به مردم در ایام تعطیلات نوروز مطرح کرد و در همین راستا افزود: در نوروز، در هر بخش و مجموعه قضایی که با مردم و سایر دستگاهها سر و کار دارد، باید نیروهای کشیک مستقر باشند؛ به هیچ وجه نباید در پیشبرد امور مردم، به بهانه تعطیلات، تأخیر انداخت و نباید کار مردم را به پایان تعطیلات موکول کرد.
وی افزود: ممکن است در مراکز و مواردی به واسطه ابزارهای فناورانه از نیروی کشیک غیرحضوری استفاده شود اما تاکید من آن است که در بسیاری از موارد و مراکز، حضور فیزیکی نیروی کشیک ضروری است. همچنین تاکید دارم که نیروهای کشیک در مراکز قضایی، چنانچه میتوانند و در چارچوب اختیارات قانونیشان، امور قضایی مردم را در همان روز تعطیل انجام دهند و این امور را موکول به بعد از تعطیلات نکنند. مقامات قضایی نیز در ایام تعطیلات، بازرسیها و نظارتهای لازم را نسبت به بخشها و نیروهای کشیک داشته باشند.
رئیس عدلیه در ادامه اظهار داشت: در ایام تعطیلات نوروز، بستر برای وقوع برخی جرایم بیش از پیش فراهم میشود؛ از جمله آنکه به واسطه سفر رفتن مردم، ممکن است سرقت از منازل و مغازهها صورت گیرد و یا به حریم طبیعت و محیط زیست و منابع طبیعی تجاوز شود؛ بنابراین مقامات قضایی ذیربط و دادستانها به منظور جلوگیری از وقوع این قبیل جرائم، تمهیدات لازم را بصورت تمام و کمال اتخاذ کنند و تاکیدات مقتضی را در این زمینه خطاب به فراجا داشته باشند.
قاضیالقضات اظهار داشت: در رسیدگی به امور قضایی مردم باید نهایت دقت و سرعت اِعمال شود؛ اگر چه حجم و سختی کار زیاد است و توقعات نیز از مجموعه قضایی بالاست اما معذلک ما باید برای رضای خدا و در جهت منافع مردم و کشور، نهایت تلاش را در انجام مسئولیت خود داشته باشیم و این مسئولیت را به نحو احسن انجام دهیم؛ لذا مسئولان قضایی به هیچ وجه در پیشبرد امور مردم تأخیر نیندازند و این امور را به فردا و یا زمان آتی موکول نکنند.
محسنی اژهای تصریح کرد: مقامات قضایی ذیربط نسبت به اعطای مرخصی به زندانیان واجد شرایط، در چهارچوب موازین قانونی، اقدام کنند اما همانطور که بارها تاکید کردهایم این مرخصیها و این تأسیسات ارفاقی را در قبال زندانیانی که بیرون بودنشان از زندان برای امنیت و آسایش شهروندان مخاطرهآمیز است، اِعمال نکنند. همچنین مجرمان و محکومانی که متنبّه نشدهاند و احتمال تکرار جرم از سوی آنها میرود نیز نباید در فهرست مرخصیها قرار گیرند.
رئیس قوه قضاییه ضمن قدردانی از زحمات و خدمات همه همکاران قضایی خود در سال ۱۴۰۲، اظهار داشت: قاطبه قضات و کارکنان قضایی کشور، دلسوزانه، خیرخواهانه و در راه رضای خداوند، در جهت پیشبرد امور قضایی و حقوقی مردم تلاش میکنند.
رئیس قوه قضاییه افزود: در مجموع، اقدامات و تلاشهای همکاران قضایی در سال ۱۴۰۲، خوب و قابل قبول بود؛ ثمره و نتیجه تلاشهای برخی از مجموعههای قضایی برای مردم ملموس و مشهود بود و ممکن است تلاشهای برخی دیگر از مجموعههای قضایی برای مردم مشهود نبوده باشد اما به هر حال آنها نیز کوششها و مساعی مطلوبی داشتند.
رئیس عدلیه تصریح کرد: البته در این بین نباید از نقاط ضعف و نقصان، غافل شویم و ضروری است در جهت رفع آنها اقدامات لازم را انجام دهیم. برخی از کمبودها و ضعفها در قوه قضاییه ناشی از شرایط و نبود امکانات است؛ البته باید بتوانیم با وجود این کمبودها، با هماهنگیها و تلاشهای بیشتر، وظایف و مسئولیتهای خود را در راستای منافع مردم و کشور به پیش ببریم. در مجموع در سال ۱۴۰۲ توفیقات خوبی داشتیم؛ البته کمبودها و ضعفها را نیز نباید نادیده بگیریم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه اظهار داشت: مقامات و مسئولان و کارکنان قضایی، حُسن خلق با مردم و ارباب رجوع را سرلوحه کاری خود قرار دهند و پیوسته در تکریم ارباب رجوع کوشا باشند.
محسنی اژه ای بیان داشت: مقامات و مسئولان قضایی، حضور در اجتماعات مردمی و شنیدن نظرات و رفع مسائل و مشکلات مردم را بهعنوان جزئی از برنامههای خود تعریف کنند؛ بویژه در ماه مبارک رمضان، توفیق حضور در مساجد و مشارکت در امور خیر مساجد را از دست ندهید؛ در مساجد ما در همه ایام بویژه ماه مبارک رمضان، انواع و اقسام کار خیر و نیکوکاری انجام میگیرد که مسئولان قضایی میتوانند در این امور خیر، نظیرِ گلریزانها، کمک به فقرا و توسعه حل اختلافات و رفع تخاصمات مشارکت کنند.
رئیس عدلیه در ادامه نشست امروز با ارائه تحلیلی از برخی رخدادهای تلخ و شیرین سال ۱۴۰۲، گفت: در سال ۱۴۰۲ نیز در کشور و منطقه شاهد اتفاقات تلخ و شیرینی بودیم که همه آنها باید برای ما عبرتآموز باشند؛ در سالی که گذشت در کشور ما به رغم تلاشهای دشمنان و بدخواهان، امنیت مطلوبی حاکم بود و حضور آگاهانه مردم در مراسمات مذهبی و ملی چشمگیر بود؛ انتخابات نیز با امنیت و عزت در روزهای پایانی سال برگزار شد و در عرصه سیاست خارجی و دیپلماسی اقتصادی و فرهنگی نیز توفیقاتی توسط دولت حاصل شد؛ عملیات ظفرمندانه طوفانالاقصی نیز نشان داد که راه مقاومت در برابر رژیم اشغالگر و حامیان مستکبرش، راهی نجاتبخش است؛ از سویی دیگر سکوت و انفعال سازمانهای به اصطلاح بینالمللی و حقوقبشری در قبال کشتار بیرحمانه و سبعانهای که از سوی صهیونیستها در غزه در جریان است، از نکات تلخ و گزنده بود. به هر حال، امروز ماهیت جنایتکارانه رژیم غاصب صهیونیستی برای مردم دنیا آشکار شده است و یک نفرت عمومی در همه دنیا نسبت به این رژیم اشغالگر ایجاد شده است.
قاضیالقضات افزود: در داخل کشور نیز در سالی که گذشت برخی حوادث تلخ را تجربه کردیم که از جمله آنها میتوان به حادثه تروریستی کرمان در سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد؛ رخدادی که البته به واسطه آن، خون جدیدی در نهادهای ما تزریق شد تا بیش از پیش آماده باشند و تجهیزات مناسب را تمهید کنند. همچنین وجود تورم مزمن نیز از دیگر نکات تلخ بود؛ تورمی که باوجود تلاشهای دولت و مجلس، عده کثیری از مردم ما را در فشار و مضیقه قرار داده است؛ امیدواریم به فضل خداوند گشایشی در این عرصه برای کشور حاصل شود.
محسنی اژهای به همگان توصیه کرد: سعی کنیم از ایام ماه مبارک رمضان نهایت استفاده را برای خودسازی و تهذیبنفس داشته باشیم؛ بسیاری از گناهان، فتنهانگیزیها، بداخلاقیها، تهمتها و دوقطبیسازیها از ناحیه زبان سرچشمه میگیرد؛ مواردی که گاهی در ایام انتخابات اخیر نیز مشاهده شد و از نکات تلخ و گزنده سال بود. در مواردی نیز که سخن ناحقی را میشنویم، موظفیم که از حق دفاع کنیم؛ در هر صورت در این ماه مبارک، باید زبان و گوش و فکر و دل ما هم روزه باشد.
استقرار قضات کشیک در ۹ فرودگاه در تردد
در بخش دوم جلسه شورای عالی قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد دادستان کل کشور با بیان اینکه طبق روال سابق، در ایام تعطیلات نوروز پیش رو، قاضی کشیک در همه دادسراها مستقر خواهند بود، گفت: حَسب درخواستی که صورت گرفته بود و هماهنگیهای به عمل آمده، بنا شد همزمان با ایام تعطیلات نوروز، در ۹ فرودگاه بزرگ و پرتردد کشور، قاضی کشیک مستقر باشد تا اگر برای برخی مسافران بحث قضایی پیش آمد، دچار معطلی نشوند و همانجا در اسرع وقت تعیین تکلیف صورت بگیرد.
دادستان کل کشور گفت: با توجه به اینکه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۱ حوزه انتخابیه به دور دوم کشیده شده است، ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی همچنان فعال است و در اولین فرصت سال آینده، جلسه بعدی خود را تشکیل خواهد داد.
حجتالاسلام والمسلمین علی عبداللهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه نیز در این جلسه از دستگیری یک جاعل حرفهای در یکی از استانهای غربی کشور که به نام دو نفر از قضات، کلاهبرداریهایی را انجام داده بود، خبر داد.
نظر شما