رضا روشن ضمیر روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آداب و رسوم و سنت های عشایری استان در سیاه چادرها به نمایش گذاشته می شود تا علاوه بر ایجاد شور و نشاط نوروزی برای مسافران، ایمنی تردد جاده ها هم ارتقا یابد.
وی تصریح کرد: مسافران عبوری از استان در سیاه چادرها توقف کوتاه داشته و به استراحت می پردازند و می توانند خدمات مختلف فرهنگی را از عشایر دریافت کنند.
مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی افزود: آداب و رسوم عشایر و محصولات تولیدی این قشر برای گردشگران دارای جذابیت است و ایام نوروز فرصتی است تا این زیبایی ها به مسافران عرضه شود.
وی با بیان اینکه نوروزگاه ها فرصتی است تا عشایر محصولات تولیدی خود را به مسافران عرضه کنند اظهار کرد: یکی از رویکردهای برپایی سیاه چادرها در جاده ها ارتقاء درآمد خانوارهای عشایری است.
روشن ضمیر خاطرنشان کرد: عشایر ۳.۵ درصد جمعیت استان را تشکیل و ۳۰ درصد از گوشت قرمز و ۲۸ درصد صنایع دستی استان را تولید می کنند.
وی تصریح کرد: عشایر استان با ۳۰ هزار نفر جمعیت، تولیدکننده انواع محصولات لبنی، صنایع دستی و دست بافته های داری هستند که در نوروز، با غذاها و نوشیدنی های سنتی و دمنوش ها از مسافران پذیرایی کرده و تولیدات لبنی، گیاهان دارویی تولیدی خود و صنایع دستی را به مسافران عرضه می کنند.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی دارای سه زیست بوم عشایری اترک شمالی- جنوبی و کرمانج غربی است.
مناظر طبیعی شامل مناطق ییلاقی و قشلاقی و پراکندگی عشایر در هنگام ییلاق در دامنه کوهها از جاذبه های گردشگری عشایری خراسان شمالی است.
صنایع دستی عشایر از جمله قالی، قالیچه، گلیم، سفره کردی، کناره، پادری، خورجین، پلاس و لباس های محلی این قشر هم برای گردشگران قابل توجه است.
خراسان شمالی ۳۰ هزار عشایر دارد که با داشتن ۶۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند و به طور میانگین ۲۵ درصد از گوشت قرمز این استان نیز از سوی عشایر تامین میشود.
بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ مسافر از نوروزگاه های ۱۴۰۲ بازدید کرده و ۱۷ هزار و ۶۰۰ خدمت به آنان ارائه شد.
نظر شما