به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از وبدا، احمد اسماعیلزاده گفت: با توجه به برنامههای ویژه ایام نوروز و مصرف زیاد انواع شیرینی، خشکبار و آجیل و کمتر شدن تحرک افراد، باید توجه داشت برای داشتن برنامه غذایی سالم در ایام نوروز استفاده از یک برنامه غذایی متنوع که مطابق نیاز افراد باشد، توصیه میشود.
وی برنامه غذایی متنوع را مصرف مواد غذایی از تمام گروههای غذایی اصلی عنوان کرد و افزود: شش گروه غذایی اصلی وجود دارد که باید از همه آنها مطابق نیاز مصرف شود. این شش گروه شامل غلات، میوهها، سبزیها، لبنیات، گوشتها و چربیها است.
اسماعیلزاده ادامه داد: توصیه میشود که در هر گروهی از اقلام غذایی، سالمترین نوع آن گروه غذایی، مصرف شود، مثلا در بین گروه غلات مصرف غلات تصفیه شده (مثل نان سفید و برنج و سیب زمینی) زیاد توصیه نمیشود، در عوض مصرف غلات کامل مثل نان سنگک یا نان جو یا ماکارونی سبوسدار توصیه میشود.
تاکید بر مصرف لبنیات کمچرب
وی اضافه کرد: در گروه لبنیات، مصرف لبنیات کم چرب یعنی زیر ۲ درصد چربی توصیه میشود؛ در گروه چربیها نیز توصیه میشود که روغنهای مایع مانند روغن کلزا و روغن زیتون در برنامه غذایی افراد قرار گیرد.
در مصرف شیرینی جات زیاده روی نکنید
اسماعیلزاده ضمن هشدار نسبت به مصرف شیرینی جات در ایام نوروز، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که شیرینیهایی که در ایام نوروز مصرف میشوند، به علت اینکه دارای غلات تصفیه شده هستند و هم اینکه در تهیه آنها از روغنهای جامد استفاده شده و حاوی مقادیر بالایی شکر هستند، توصیه نمیشود و افراد باید در مصرف آن احتیاط کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن توصیه بر مصرف مغزهای گیاهی یا آجیلها در ایام نوروز، افزود: این اقلام برای تامین چربی و منیزیم مورد نیاز بدن، منابع خوبی محسوب می شود، به شرط اینکه دو نکته در مصرف آنها رعایت شود؛ اول اینکه ترجیحا از انواع خام و بو نداده که نمک ندارند، استفاده شده و دوم اینکه در مصرف آنها زیاده روی نشود و هر فرد مطابق با نیاز خود مصرف کند. یعنی برای یک فرد متوسط مصرف ۶-۱۲ عدد مغز پسته یا بادام در روز کفایت میکند.
وی ادامه داد: مصرف زیاد مغزیجات و آجیل در مقادیر بیشتر از نیاز بدن، به دلیل اینکه دارای چربی بالایی هستند، میتواند انرژی زیادی را وارد بدن فرد کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود، بویژه اینکه طی این ایام تحرک افراد بسیار کم است. بنابراین در مصرف این اقلام نیز تعادل رعایت شود.
تاکید بر حفظ فعالیت و تحرک بدنی در ایام تعطیل
اسماعیلزاده با تاکید بر حفظ فعالیت و تحرک بدنی در ایام تعطیل، تصریح کرد: افراد باید دقت کنند که به علت کم تحرک بودن در این ایام، نیاز بدن آنها به کالری نیز کمتر می شود، پس باید انرژی کمتری مصرف شود. البته بهترین توصیه این است که افراد حتی در طول ایام تعطیل نیز روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی تند داشته باشند تا به حفظ تعادل و سلامت خود کمک کنند.
نظر شما