روسیه: درخواستی برای آتش‌بس در غزه در قطعنامه آمریکا وجود ندارد

نیویورک – ایرنا- معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل در واکنش به پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا در خصوص برقراری آتش بس در غزه و احتمال رای گیری آن تا پایان هفته میلادی گفت: «هیچ درخواستی برای آتش‌بس در این قطعنامه وجود نداشته و نیست»، اما «در واقع به عملیات نظامی اسرائیل در رفح چراغ سبز نشان می‌دهد.»

به گزارش خبرنگار ایرنا، دیمیتری پولیانسکی معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در اظهار نظر درباره پیش نویس قطعنامه آمریکا در خصوص آتش بس در غزه گفت: آمریکا خواهان آتش بس واقعی در نوار غزه نیست و به اسرائیل اختیار کامل داده است تا "مسائل با فلسطینی ها را حل کند".

او تصریح کرد:« نباید گرفتار افکار واهی واشنگتن شد. آمریکا هنوز علاقه ای به آتش بس واقعی ندارد و تمام تلاش خود را می کند تا نزدیک ترین متحد خاورمیانه ای آن، مسائل را با فلسطینی ها حل کند.»

این دیپلمات روس تاکید کرد: «هیچ درخواستی برای آتش‌بس در این قطعنامه وجود نداشته و نیست»، اما «در واقع به عملیات نظامی اسرائیل در رفح چراغ سبز نشان می‌دهد.»

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل ، منابع دیپلماتیک روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کردند که قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه که تاکنون اصلاحاتی روی آن انجام شده است، احتمالا تا پایان هفته میلادی (هفته میلادی از دوشنبه تا یکشنبه می باشد) در شورای امنیت سازمان ملل مطرح می شود.

شورای امنیت سازمان ملل عصر پنجشنبه به وقت محلی نیز پشت درهای بسته درباره وضعیت خاورمیانه به درخواست فرانسه نشستی برگزار خواهد کرد.

یک دیپلمات آمریکایی اعلام کرد: قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد غزه ممکن است در همین هفته به رای گذاشته شود. این قطعنامه، که هفته ها روی آن کار شده است، خواستار «آتش بس فوری و پایدار در مقابل آزادی همه گروگان های باقی مانده است».

این دیپلمات آمریکایی به خبرنگاران گفت: گفت که تلاش برای اطمینان از تصویب قطعنامه در حال انجام است، اما روسیه در گذشته تهدید به وتو کرده است.

قطعنامه آمریکا پس از آن صادر شد که واشنگتن چندین قطعنامه قبلی شورای امنیت سازمان ملل را که خواستار آتش بس فوری بود، وتو کرد.

آمریکا ۲۰ فوریه ۲۰۲۴ (اول اسفندماه ۱۴۰۲) شورای امنیت سازمان ملل، پیش نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر را وتو کرد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه بود که باید توسط همه طرف ها رعایت می شد. این قطعنامه ۱۳ رای مثبت شورای ۱۵ عضوی امنیت را کسب کرد اما آمریکا با مخالفت با آن، موجب تصویب نشدن آن یا همان وتوی قطعنامه شد. انگلیس دیگر عضو شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع داد.

این سومین باری بود که قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش بس در غزه از سوی آمریکا وتو می شود. یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیاز به ۹ رای بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم این شورا (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) دارد.

پیش از رای گیری درباره قطعنامه الجزایر، منابع خبری و دیپلماتیک ۱۹ فوریه ۲۰۲۴ اعلام کردند: واشنگتن با آتش بس در هر اقدام سازمان ملل در مورد جنگ اسرائیل مخالف بوده است، اما متن پیش نویس ایالات متحده آمریکا، همان لحنی است است که جو بایدن رئیس جمهور این کشور هفته گذشته در گفتگو با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از آن استفاده کرده است.

لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد پس از وتوی قطعنامه الجزایر در اواخر فوریه گفت که این قطعنامه "مذاکرات حساس را به خطر می اندازد."

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه قبل از سفر به مصر گفت که او "بسیار نسبت به حمایت کشورها از قطعنامه آمریکا امیدوار است."

بلینکن به شبکه خبری سعودی الحدث گفت: «فکر می‌کنم حمایت کشورها از این قطعنامه پیام قوی ارسال می کند.»

او ادامه داد: «البته، ما در کنار اسرائیل و حق آن برای دفاع از خود ایستاده ایم تا مطمئن شویم که حملات ۷ اکتبر دیگر تکرار نخواهد شد، اما در عین حال، ضروری است که غیرنظامیانی که در معرض آسیب هستند و به طرز وحشتناکی رنج می برند در اولویت قرار گیرند از آنها محافظت شود و کمک های بشردوستانه را دریافت کنند.»

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha