به گزارش ایرنا؛ پایتخت تاریخ و تمدن ایران دارای بقاع متبرکه ارزشمند و دارای قدمت تاریخی است که بسیاری از آنها در فهرست آثار تاریخی به ثبت رسیده و نقش مهمی در گردشگری مذهبی همدان ایفا میکند.
در فرهنگ اسلامی حضور در اماکن زیارتی و مقدس همواره از اهداف سفر بوده و از دیر باز مردم ایران زمین، مقصد بسیاری از سفرهای خود را در جوار امامزادگان انتخاب میکنند تا در فضای معنوی بقاع متبرکه قرار گیرند.
پایتخت تاریخ و تمدن ایران علاوه بر دارا بودن آثار تاریخی بسیار، بیش از ۲۳۰ امامزاده و بقاع متبرکه دارد که برخی از سبک خاصی از معماری برخوردار بوده و به فهرست آثار تاریخی استان اضافه شدهاند.
هر ساله تعداد زیادی از مسافران در ایام مختلف سال به ویژه نوروز، از این بقاع بازدید میکنند و اوقاف و امور خیریه با پیشبینی برنامههای متنوعی در قالب طرح آرامش بهاری در راستای چشمانداز قطب فرهنگی شدن بقاع متبرکه، به استقبال سال نو و میزبانی از مسافران و گردشگران نوروزی میرود.
در میان امامزادگان شاخص و بقاع متبرکه استان همدان، امامزاده عبدالله(ع) همدان گنجینه ارزشمند معنوی، فرهنگی و مذهبی پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین است که در تمامی ایام سال پذیرای زائران بسیاری است.
امامزاده عبدالله(ع) در شهر همدان در محله و میدانی به همین نام قرار دارد، صاحب این مرقد را عبدالله بن احمد از نوادگان امام موسی کاظم(ع) میدانند و در کنار عبدالله پدرش احمد نیز مدفون است.
در کتاب هگمتانه درباره صاحب این قبر آمده است: «نسب این امامزاده به قراری که در همدان اظهار میکردند از اولاد موسی بن جعفر(ع) است، صورت قبر دوم را هم که نوشته و تزئین ندارد، منسوب به دایه همان امامزاده معرفی میکنند".
گفته میشود که نسب ایشان به امام هفتم میرسد و حضرت امامزاده عبدالله(ع) در همدان سکونت داشته و یک تیره از علویان مهاجر و سادات موسوی ساکن در همدان را از این شجره مبارکه میتوان دانست.
این مکان از دیرباز در بین اهالی همدان بسیار محبوب است به طوری که افراد پس از ازدواج به طواف امامزاده عبدالله(ع) میپردازند.
بنایی که هم اکنون قابل مشاهده است، به جای بنایی کوچک که متعلق به دوران قاجار بود، ساخته شده است که طاق سنگی چهارضلعی با گنبدی از شیروانی بود.
در حال حاضر این مکان بسیار گسترش پیدا کرده، به طوریکه گنبد و دو گلدسته طلائی رنگ بقعه امامزاده از فاصلههای دور به وضوح خودنمایی میکند، این بنا دارای مساحتی در پنج هزار و ۷۰۰ متر مربع است که در ۲ طبقه ساخته شده است.
آستان قدس امامزاده عبدالله(ع) دارای امکانات متعددی از جمله حجرات، کتابخانه، موزه زائرسرا، قسمتهای اداری، سالنهای جلسات و مراسم مذهبی است.
همانطور که از شجرهنامه مشخص است این ۲ امامزاده پدر و پسر هستند و از پیشوایان و بزرگان دین و علم بودهاند و نسب تعدادی از رجال علم و دین به این دو بزرگوار میرسد، احمد در حدود سال ۲۹۴ هجری قمری هم زمان با شروع خلافت المقتدر باالله عباسی به شهادت میرسد.
مردم همدان اعتقادات مذهبیِ زیادی دارند به همین دلیل پس از برآورده شدن حاجتهایشان، نذورات خود را به امامزادههای شهر و البته به امامزاده عبدالله(ع) تقدیم میکنند، یا به هنگام دور زدن میدان به امامزاده سلام میدهند و صلوات میفرستند، مردم شهر همدان رسم دیگری هم دارند که عروس و داماد برای سعادتمند شدن در زندگیِ آیندهشان دور این امامزاده طواف میکنند، حتی در کنار ضریح یک اتاق عقد تدارک دیدهاند.
امامزاده عبدالله(ع) یکی از مهمترین مقصدهای گردشگریِ مذهبی همدان است و در وسط یکی از مهمترین میدانهای شهر یعنی میدان امامزاده عبدالله(ع) واقع شده است و به نوعی شناسنامه و هویت این شهر کهن است.
نظر شما