به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سید احمد عبودتیان در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران، ضمن تبریک ماه مبارک رمضان و فرارسیدن نوروز، با اشاره به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: سنت نامگذاری سالها که رهبر انقلاب از ابتدای زعامت خود بنا کردند، در کنار افق نگاریهای بلند مدتشان و طراحی که معمولاً مثل بیانیه گام دوم و یا سندهای بالادستی برای چند سال طراحی انجام میشود، یک کار ویژه هم است که آیا ما در این مسیر درست حرکت میکنیم یا نه.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت اضافه کرد: وقتی یک شعاری در جامعه اعلام میشود اولین مسأله آن این است که مردم و اهل فکر به آن فکر میکنند و گفتگو میکنند و مفاهمه شکل میگیرد. وقتی مفاهمه شکل گرفت، تبدیل به اراده و خواست عمومی میشود وقتی مردم به آن فکر کردند و تبدیل به اراده جمعی شد، حرکت عمومی شکل میگیرد پس رهبری قصد دارند که به افکار عمومی جهت بدهند.
وی با اشاره به نامگذاری یکی از سالها به نام تولید دانشبنیان، ادامه داد: به واسطه استمرار، تاکید و پایهریزی سالها پیش رهبر انقلاب امسال میبینیم نزدیک ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان که یک مجرای اصلی ورود نخبگان به اقتصاد کشور است تشکیل شده است.
عبودتیان گفت: اینکه رهبر انقلاب سالهاست که بر موضوع اقتصادی تمرکز دارند و خصوصاً ۶ سال اخیر بر کلمه تولید تاکید دارند، رهبر انقلاب همه ما را متوجه به عظیمترین جنگی که وجود دارد میکنند. بعد از انقلاب با جنگ تحمیلی مواجه شدیم و پس از آن با جنگ نرم مواجه شدیم و این مبارزه فرهنگی در مساجد و هیأتها نهادینه شده است. حضرت آقا ما را متوجه جنگ اقتصادی میکند ایشان ضمن اینکه تأکید میکنند یک عرصهای است که دشمن همه جانبه تحریم میکند و ارزش پول را پایین میآورد از ورود یک سری کالاهای اصلی جلوگیری میکند و در فرهنگ مصرف دستکاری میکند و تجویز فرهنگی میکند. ضمن همه اینها نسخه هم میدهند؛ اقتصاد مقاومتی نسخه رهبر انقلاب در برابر تحریمها و فروپاشی اقتصادی از سوی دشمن است.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت اضافه کرد: در مسئله اقتصاد نیازمند نسخه بومی هستیم. حضرت آقا نسخه بومی خود را فعالانه نه منفعلانه و بر اساس تجربیات انقلاب اسلامی این میبینند که در بزرگترین تهدید نظامی یعنی جنگ تحمیلی در مقابل چندین کشور، امروز به یک کشوری تبدیل شده ایم که در بازدارندگی نظامی حرف اول را در منطقه میزند.
وی گفت: تهدیدی که میتوانست کشور ما را ویران کند به فرصت تبدیل شد و به کشور مقتدری تبدیل شدیم که امروز سر دادن سلاح به کشورهای همسایه درباره آن بحث وجود دارد.
وی ادامه داد: الگوهای امامین انقلاب اسلامی الگوهایی است که تهدید را تبدیل به فرصت میکند. خیلی از مسائل دیگر مثل کرونا که طراحیها و برنامهریزیهای صورت گرفته بود، رهبر انقلاب با الگوی تحت عنوان مواسات مردم را به میدان آوردند و آن مسأله جمع شد.
دستیار رئیس جمهور در امر مردمی سازی دولت تصریح کرد: الان که جنگ، جنگ اقتصادی است و همه در هر جایی آن را احساس میکنند، ما نیاز به الگوی بومی داریم. در الگوی بومی حضرت امام (ره) و حضرت آقا، کلید حل مسأله دست مردم است. وقتی مردم به یک مسألهای وارد میشوند، میتوانند آن را حل کنند. اگر مردم در مسأله کرونا وارد نشده بودند آن همه تولیدات برای مبارزه با ویروس کرونا وجود نداشت.
وی خاطرنشان کرد: الگوهای رهبری الگوهایی است که کلید اصلی و نقش اصلی آن حضور مردم است و هرجا حضرت آقا احساس خطر میکنند، با توجه دادن و عرصه گشایی برای حضور مردم، مسأله را به یک حرکت عمومی تبدیل میکنند. ما تا زمانی که در بحث اقتصاد یک حرکت عمومی پیدا نکنیم نمیتوانیم پیشرفت کنیم.
عبودتیان یادآور شد: نمونه آن مبارزه با کرونا است که با فرمان حضرت آقا، تمام خانهها، مسجدها، مجالس و ... تبدیل به کارگاههای تولیدی محصولات بهداشتی برای مبارزه با کرونا شد. امروز اقتصاد محل رویارویی مردم با دشمن است.
وی با بیان اینکه چرخه اقتصاد بخشهای مختلفی دارد اما در تولید است که همه به صورت عمومی میتوانند شرکت کنند، گفت: در دهه ۹۰ به دلایل مختلف اعم از رویکردی، تحریمهای دشمن و غیره در این مسأله درجا زدیم و عقب رفتیم که برای همه مشهود است.
دستیار رئیس جمهور ادامه داد: باید این عقب ماندگی با یک جهشی جبران شود. وقتی کشور یک دهه رکود پیدا میکند و رشد اقتصادی ندارد به حالت عادی نمیتوان آن را جبران کرد و ما نیازمند جهش هستیم که حضرت آقا این را دیدهاند. بنیه اصلی اقتصاد، تولید است. اگر تولید زیاد شد و به اندازه کافی بود ما با هر ترفند دشمن زمینگیر نمیشویم میتوانیم مقاومت کنیم.
عبودتیان تأکید کرد: دولت ستاد طراح و سیاست گذاری است که مردم باید در آن نقش بیافرینند. ما نیازمند راه حل هستیم و خود این راه حل توسط جوانها و نیروهای مبتکر وجود دارد و هر سرمایه داری سرمایه خودش را وارد تولید کند.
وی خاطرنشان کرد: نقش دولت هم تسهیلگری است و باید برای آن قانون متناسب داشته باشیم تا بتوان تولید عمومی و مردمی جای خودش را در اقتصاد کشور پیدا کند.
نظر شما