به گزارش ظهر شنبه ایرنا، به نوشته تارنمای سازمان جهانی پاراوالیبال، هادی رضایی، سرمربی تیم ملی ایران یکی از افراد بسیار موفقیست که امضای او در واقع تداوم پیروزیها و کارش محسوب میشود.
رضایی (زاده نوزدهم آذر ماه سال ١٣٣٩، مشهد) در داخل و خارج از زمین والیبال نشسته به عنوان مرد عمل، نه حرف شناخته شده است؛ ویژگی ارزشمندی که با آن میراثی فراتر از مرزها ساخته و الهامبخش نسلها شده است.
او در کسوت مربی و بازیکن سابق والیبال نشسته ایران، بارها افتخار کسب مدالهای جهانی و پارالمپیک را داشته و جایگاه خود را به عنوان چهره برتر ورزش اثبات کرده است.
میراثی از طلا
درخشش مربیگری رضایی در سالها هدایت تیم والیبالنشسته مردان ایران کاملا مشهود است. رویکرد دقیق و تلاشهای او این تیم را همواره به سوی برتری سوق داده که حاصل آن مدالهای طلا در مسابقات بزرگی مانند بازیهای پارالمپیک، بازیهای پارا آسیایی و رقابتهای جهانی بوده است.
تیم ایران در چهار دوره حضور خود در بازیهای پاراآسیایی با هدایت هادی رضایی به چهار عنوان قهرمانی دست یافته و برتری خود را در قاره کهن به اثبات رسانده است. تأثیرگذاری رضایی همچنین در صحنه جهانی، بارها تکرار شده است. ایران با تدبیر او در سرمربیگری به افتخار قهرمانی در پارالمپیکهای سیدنی ۲۰۰۰، پکن ۲۰۰۸، ریو ۲۰۱۶ و توکیو ۲۰۲۰ دست یافته است. این تیم همچنین در آتن ۲۰۰۴ و لندن ۲۰۱۲ با هدایت او به عنوان نایبقهرمانی پارالمپیک رسید.
بازیکن و مربی
رضایی پیش از مربیگری، به عنوان یک ورزشکار و کاپیتان نیز تاثیرگذار بود. تیم ملی والیبال نشسته مردان ایران در آن دوران نیز به مدالهای طلای بازیهای پارالمپیک آتلانتا ۱۹۹۶، بارسلونا ۱۹۹۲ و سئول ۱۹۸۸ دسته یافته بود.
همچنین، تخصص او در رقابتهای قهرمانی جهان نیز در کسوت بازیکن و هم مربی آمده به تیم ملی ایران یاری رسانده است از مسابقات تهران ١٩٩٨ تا بوسنی و هرزگوین ٢٠٢٢.
عمکرد و مدالهای هادی رضایی نشان میدهد که درک و توانمندی او در والیبال نشسته بیرقیب بوده است.
درسهایی از یک اسطوره
فراتر از مجموعه درخشان مدالها و افتخارات، میراث واقعی رضایی، باید به بینش ارزشمند و اصول تغییردهنده او در بازی پرداخت. ورزشکاران و مربیان مشتاق میتوانند با مروری بر رویکرد او درسهای مهمی بگیرند که ریشه در اصول اعتماد، صداقت و احترام دارد.
درسهای او ورزشکاران، مربیان، داوران و مسئولان را در مسیر موفقیت هدایت میکند.
۱. اعتماد
اعتماد سنگ بنای موفقیت است و انسجام درون تیمی و انعطاف پذیری در مواجهه با چالشها را تقویت میکند. ورزشکاران با اعتماد به تواناییهای خود و یکدیگر میتوانند بر موانع غلبه کنند و با تکیه بر نیروی تیمی به اهداف خود دست یابند.
۲. صداقت
حفظ صداقت در داخل و خارج از زمین، پایه و اساس اعتماد را در بین هم تیمیها، مربیان و حریفان ایجاد و بازی جوانمردانه را تضمین میکند. صداقت برای حفظ انسجام در ورزش لازم است و احترام متقابل را میان افراد تقویت میکند.
۳. احترام
احترام فراتر از تحسین صرف مهارتهای رقباست و اصلی که به رعایت قوانین و ارزشهای اخلاق ورزشی نسبت به داوران، مربیان، هم تیمیها، سایر ورزشکاران، کارکنان پشتیبانی و داوطلبان گسترش پیدا میکند. احترام فضایی فراگیر ایجاد میکند که همه در آن پیشرفت میکنند.
۴. ظرفیت پیروزی و شکست
بزرگواری واقعی در پیروزیهای غرورآفرین یا شکستهای تلخ نیست، بلکه در توانایی پذیرش محترمانه نتایج است. با حفظ ظرفیت در زمان جشن گرفتن یک پیروزی یا رویارویی با یک شکست، میتوان توانمندی ذهنی برای تداوم مسیر پیشرفت و انعطاف پذیری را پرورش داد. این یکی از اصول ضروری کسب موفقیتهای طولانی مدت در ورزش و زندگیست.
۵. مسئولیتپذیری
پذیرش مسئولیت کار و نتایج آن برای پیشرفت شخصی و تیمی ضروری است. ورزشکاران با مسئولیت پذیری خود، بلوغ و تعهدشان را به نسبت خودسازی نشان میدهند و موجب توسعه فرهنگ برتری طلبی و مسئولیت پذیری را درون تیم میشوند.
۶. نظم و ترتیب در تمرینات
نظم و انضباط و دقت در برنامههای تمرینی برای به حداکثر رساندن عملکرد و دستیابی به بهترین شرایط بدنی و روانی بسیار مهم است. با پیروی از روتینهای تمرینی منسجم و سازمان یافته، ورزشکاران میتوانند مهارتهای خود را به طور مؤثر توسعه دهند و زمینه موفقیت در رقابت را فراهم کنند.
۷. رفاقت و رقابت
ایجاد تعادل بین رفاقت و رقابت، محیطی را فراهم میکند که در آن روابط دوستانه بدون به خطر انداختن تمرکز و اراده شکوفا میشوند. با تقویت حس تعلق و حمایت، تیمها میتوانند پیوند و انگیزه خود را تقویت کنند و عملکرد خود را در داخل و خارج از زمین افزایش دهند.
۸. درک توانمندیهای فردی اعضای تیم
شناخت و استفاده از نقاط قوت منحصر به فرد هر یک از اعضای تیم، کلیدی برای به حداکثر رساندن پتانسیل تیم است. با پذیرش تنوع و توانمندسازی افراد برای مشارکت در مهارتها و تخصص خود، تیمها می توانند به بزرگی دست یابند و به طور موثرتری بر چالشها غلبه کنند.
۹. شناخت نقاط قوت و ضعف تکنیکی رقبا
درک کامل تواناییهای فنی حریفان در مسابقه باعث ایجاد برتری استراتژیک میشود. با توسعه نقاط قوت و کاستن از نقاط ضعف، تیمها میتوانند استراتژیهای هدفمندی را برای کسب موفقیت به کار برند.
۱۰. برنامهریزی کامل
برنامهریزی دقیق برای هدایت پیچیدگیهای رقابت و دستیابی به نتایج مطلوب ضروری است. با طراحی استراتژیهای مسنجم تیمها چالشها را پیشبینی میکنند و با شرایط متغیر سازگار میشوند و از این طریق احتمال دستیابی به اهدافشان را افزایش میدهند.
پاریس ۲۰۲۴؛ فصلی جدید
تجربه هادی رضایی مانند یک چراغ هدایتگر الهامبخش ورزشکاران خواهد بود تا از مرزها عبور کنند و روایت جدیدی را از پیروزی بسازند.
رضایی درباره بازیهای پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴ گفته است: «برای همه شرکت کنندگان بازی های پارالمپیک از جمله ورزشکاران، مربیان، مسئولین فنی آرزوی موفقیت دارم. با توجه به شعار پاریس ۲۰۲۴ «بازیهایی برای همه» است، شرکتکنندگان میبایست به اصول اخلاقی و فنی پایبند باشند، اصول مهمی مانند اعتماد، صداقت و احترام.»
نظر شما