۲۸ فروردین ۱۴۰۳، ۹:۰۹
کد خبرنگار: 5546
کد خبر: 85425759
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

باران بهاری مرهم خشکسالی نشد؛ تابستان داغ در انتظار گلستانی‌ها

گرگان- ایرنا- خشکسالی چند سالی است که مهمان ناخوانده استان سرسبز گلستان شده است گویا طبیعت سر ناسازگاری گرفته و اثرات ناشی از خشکسالی به حدی ریشه دوانده که افزایش بارش‌ها در سال ۱۴۰۲ نیز نتوانست مرهمی بر این زخم کاری باشد.

به گزارش ایرنا، تغییر اقلیم، گرمای هوا و به دنبال آن خشکسالی و خساست آسمان جای‌جای این خطه شمالی به ویژه مناطق شرقی گلستان را تحت تاثیر قرار داده و چند سالی است در استان جا خوش کرده دست به حدی که کشاورزی و دامداری را به چالش کشیده و مردمان این استان، آمدن روزهای ترسالی را به انتظار نشسته‌اند.

کارشناسان هواشناسی معتقدند گلستان در ۱۵ سال اخیر تنها ۲ سال وضعیت ترسالی را تجربه کرده به همین علت گرچه میزان بارش‌های گلستان در پاییز و زمستان ۱۴۰۲ روند افزایشی داشته اما هنوز نتوانسته رد پای خشکسالی را از این استان شمالی پاک کند.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی گلستان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای سال زراعی تاکنون (از ابتدای مهر ماه سال ۱۴۰۲ تاکنون) حدود ۳۴۰ میلی‌متر بارش باران در استان گلستان به ثبت رسیده که نسبت به بلندمدت با افزایش ۲۰ درصدی همراه بوده و در مقایسه با سال گذشته رشد ۲ برابری داشته است.

محمد کردجزی با بیان اینکه بیشترین بارش‌ها به ترتیب در منطقه مینودشت، گالیکش، کلاله، علی‌آبادکتول و سپس بندرگز بارید، افزود: بیشترین افزایش بارش‌ها نیز در مینودشت، گالیکش و کلاله به ثبت رسیده که این شهرستان‌ها، بیش از ۳۰ درصد افزایش بارش را تجربه کردند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این میزان بارش‌ها مرهمی بر زخم خشکسالی گلستان خواهد بود، پاسخ داد: در سال‌های اخیر تعداد سال‌های با وضعیت خشکسالی زیاد بوده طوری که گلستان در ۱۵ سال اخیر، هشت سال در وضعیت خشکسالی قرار داشته و پنج سال وضعیت نرمال و تنها ۲ سال وضعیت ترسالی را تجربه کرده به همین علت این بارش‌ها نتوانست خشکسالی‌های اخیر را جبران کند.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی گلستان تاکید کرد: بررسی یک ساله وضعیت بارش‌ها نشان می‌دهد گلستان به ویژه شرق استان گرفتار خشکسالی است و بررسی آمار بارش‌ها در بازه زمانی ۲ ساله و سه ساله حاکی از وجود خشکسالی‌های شدید تا خیلی شدید در استان است.

کردجزی با بیان اینکه گلستان از سه سال گذشته به طور مداوم درگیر خشکسالی بوده است، یادآور شد: بارش‌ها هنوز نتوانسته اثرات کاهش بارندگی و خشکسالی‌های قبلی را کمرنگ کند.

وی اضافه کرد: سال گذشته به دلیل خشکسالی وضعیت سدهای استان مطلوب نبود و حجم آب ورودی به برخی سدها به زیر پنج درصد رسیده بود اما در حال حاضر حجم آب سدها به بیش از ۴۰ درصد رسیده گرچه هنوز تا پُر شدن سدها فاصله داریم.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی گلستان به روند افزایش دما در استان گلستان اشاره کرد و توضیح داد: گلستان از ابتدای سال زراعی تاکنون به ویژه در فصل پاییز افزایش دما را تجربه کرده اما به واسطه کاهش دمای رخ داده در بهمن و اسفند ماه سال ۱۴۰۲، افزایش دمای هوا تا حدودی تعدیل شده است.

به گفته کردجزی؛ از ابتدای پاییز تا انتهای زمستان ۱۴۰۲ میانگین دمای هوا در گلستان ۱.۵ درجه افزایش داشته است.

وی متذکر شد: پیش‌بینی‌ها برای فصل بهار و تابستان ۱۴۰۳ حاکی از بارش‌های نرمال است البته احتمال افزایش ۱۰ درصدی بارش‌ها نیز وجود دارد.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی گلستان با بیان اینکه گلستانی‌ها امسال هم تابستان داغ را تجربه خواهند کرد، افزود: دمای هوا در تابستان ۱۴۰۳ بین نیم تا ۱.۵ درجه افزایش خواهد داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha