جعفر شهامت روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد ناوگان تجاری ایرانی و خارجی حامل ۲ میلیون و ۴۲۸ هزار و ۳۴۸ تن کالا از پایانه مرزی لطفآباد تردد داشتهاند که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۶۳ درصدی داشته است.
وی با اشاره به فعالیت ۲۸ ساله پایانه مرزی لطفآباد، بیان کرد: در سال ۱۳۹۳ و در اوج ترددها ناوگان تجاری به ناچار تا ۱۶ شب توقف در این پایانه توقف داشته اند که در سال ۱۴۰۲ با وجود ثبت رکورد جدید این توقف به ۶ شب کاهش یافته بود.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی با بیان اینکه روند افزایشی تردد از پایانه مرزی لطف آباد در سال جاری ادامه می یابد؛ تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته با هدف همگرایی اقتصادی با کشورهای همسایه توسط دولت سیزدهم و برگزاری نشستهای مشترک با ترکمنستان و کشورهای آسیای مرکزی از عوامل توفیق در کسب این رکورد تاریخی بوده است.
شهامت با اشاره به اقدامات انجام شده در مرز زمینی لطف آباد با هدف ارتقاء و تسهیل ترانزیت و حمل و نقل بین المللی گفت: پیگیری برای استفاده از ظرفیت زمین مجاور پایانه مرزی برای انجام عملیات تخلیه و بارگیری به منظور کاهش ترافیک محوطه ها و روان تر شدن ترددها از جمله اقدامات در این زمینه بوده است.
به گفته وی، همچنین اجرای موفق طرح های تسریع در تردد ناوگان در ایام خاص از جمله ماه پایانی سال میلادی و شمسی، پیگیری و اخذ مجوز اصلاح «قوس مسیر» خروج از سردرب به سمت نقطه صفر مرزی و رفع مشکلات مرزی در جلسات کمیته هماهنگی از دیگر اقدامات است.
گذرگاه مرزی "لطفآباد" شهرستان درگز در ۹۰ کیلومتری جنوب عشق آباد پایتخت ترکمنستان قرار دارد و فاصله این گمرک و پایانه مرزی با شهر درگز در شمال خراسان رضوی ۲۲ کیلومتر و با مشهد ۲۹۶ کیلومتر است.
خراسان رضوی از شمال و شمال شرق ۵۳۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد که از سه پایانه مرزی سرخس، لطف آباد و باجگیران با این کشور تبادلات تجاری و مسافری انجام می شود.
این نوار مرزی در محدوده شهرستان های قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالحآباد خراسان رضوی واقع است.
۱۴ درصد از مجموع مرزهای خاکی جمهوری اسلامی ایران به طول ۸۳۴ کیلومتر در شرق کشور و حوزه جغرافیایی استان خراسان رضوی با کشورهای ترکمنستان و افغانستان همجوار است.
نظر شما