به گزارش ایرنا، سفیر ایران در روسیه شامگاه چهارشنبه در این آیین با اشاره به شهادت بیش از ۳۴ هزار نفر در حملات رژیم صهیونیستی به غزه فلسطین، یادآور شد که نیمی از قربانیان این جنایات صهیونیستها، زنان و کودکان هستند و هفت هزار نفر نیز از انسانهای بیگناه زیر آوار ساختمانهای بمباران شده هستند.
جلالی ادامه داد: صهیونیستها با پشتیبانی آمریکا در حال جنایات علیه مسلمانان روزهدار هستند و مقامات غربی و در رأس آن، آمریکا چشمان خود را بر جنایات رژیم صهیونیستی بستهاند؛ این واقعیت تلخ و پست جهان امروز است.
وی توقف جنایات صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی فلسطین را خواستار شد و گفت: چگونه است که در دنیایی که میگویند حقوق حیوانات را باید رعایت کرد که حرف درستی است، اما حقوق انسانها را رعایت نمیکنند.
خشونت در اسلام حقیقی جایگاهی ندارد
سفیر ایران در روسیه در بخش دیگری از سخنان خود از دین اسلام به عنوان دین مهربانی و رحمت یاد کرد و گفت: خشونت در اسلام حقیقی جایگاهی ندارد، همچنانکه اقدام گروههای تکفیری در ترور مردم بیگناه در کشورهایی همچون ایران و روسیه، کار کسانی است که دین اسلام را نشناختهاند.
وی باری دیگر وقوع حادثه تروریستی در کروکوس منطقه مسکو را محکوم کرد و سوء استفاده سرویسهای اطلاعاتی غرب از گروههای تروریستی برای دستیابی به اهداف غربیها را بر خلاف حقوق بشر و نقضکننده ادعاهای مدعیان مبارزه با تروریسم خواند.
وی ادامه داد: غربیها تلاش دارند که از مسلمانان، چهرههای تند و افراطی به دنیا نشان دهند و حال آنکه دین اسلام، دین عقلانیت، تعادل و حرکت در مسیر اتحاد و با هم بودن و به یکدیگر کمک کردن است.
جلالی در ادامه سخنان خود از برگزاری اجتماعات مذهبی در روسیه با محوریت عالمان دینی و استواری مسلمانان بر پاسداشت ارزشهای اسلامی و انسانی ابراز خرسندی کرد.
اکثر مردم جهان از حل و فصل عادلانه مسأله فلسطین حمایت میکنند
رئیس اداره مفتیات مرکزی روسیه نیز در نشست جداگانهای با سفیر ایران در مسکو اظهار داشت: ایران به عنوان کشوری باستانی و برخوردار از فرهنگ و تمدن غنی، امروز نه تنها یک شریک راهبردی برای روسیه است، بلکه کشور برادر ما است.
مفتی رمضانوف در ادامه با اشاره به تحولات بینالمللی اظهار داشت: امروز مساله فلسطین دوباره در دستور کار جامعه جهانی قرار دارد و اکثر مردم جهان از حل و فصل عادلانه مساله فلسطین حمایت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: مساله قدس شریف بزرگترین مساله جهان اسلام است و تا زمانی که این مساله بطور کامل حل نشود، به تلاش های خود برای کمک به حل آن ادامه می دهیم و این آرمان را هرگز از یاد نخواهیم برد.
رئیس اداره مفتیات مرکزی روسیه یادآور شد: مردم دنیا شاهد جنایات های رژیم صهیونیستی در غزه هستند که دل همه مردم جهان را به درد آورده است. امروز مردم دنیا باید بیشتر از گذشته مردم غزه را دریابند و نسبت به این جنایات های رژیم صهیونیستی بی تفاوت نباشند.
سفیر ایران در مسکو در ادامه حضور در اداره مفتیات مرکزی روسیه، در نماز جماعت مغرب به امامت مفتی رمضانوف شرکت کرد و افطار را میهمان مسلمانان مسکو بود.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. مذاکرات برای برقراری آتش بس دوباره در غزه و آزادی اسرا با میانجیگری قطر و مصر و مشارکت آمریکا تاکنون به نتیجه نرسیده است. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیش بینی کرده بود که تا قبل از ماه مبارک رمضان، حماس و اسرائیل برای دور جدید آتش بس به توافق دست یابند اما این پیش بینی به واقعیت نپیوست.
اکنون با توجه به وضعیت فاجعه بار غزه و هشدارهای پی در پی سازمان ملل درباره این منطقه از یک سو و تهدید رژیم اسرائیل برای حمله به رفح از سوی دیگر که می تواند بحران در غزه را به فاجعه ای غیرقابل توصیف تبدیل کند، تلاش ها برای جلوگیری از این فاجعه همچنان ادامه دارد.
قطعنامه آتشبس فوری در غزه، سرانجام پس از نزدیک به ۶ ماه جنگ در غزه روز دوشنبه به وقت محلی ، ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید که خواستار آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده است با این رویکرد که زمینه آتشبس پایدار را فراهم کند.
نظر شما