نوای بک یا الله عاشقان در آستان ملکوتی حضرت عبدالعظیم طنین انداز گشت

شهر ری - ایرنا - نوای بک یا الله عاشقان ، زائران و مجاوران حرم در آستان مقدس و ملکوتی حضرت عبدالعظیم حسنی و دیگر اماکن متبرکه شهرستان ری طنین انداز گشت.

به گزارش ایرنا ، مراسم معنوی شب قدر اول ( شب نوزدهم ماه رمضان )، با تلاوت قرآن کریم توسّط قاریان ممتاز و بین المللی آغاز و با قرائت دعای جوشن کبیر و مرثیه سرایی با نوای حاج محمدرضا غلامرضازاده، حاج احمد زین العابدین فرد در شب نوزدهم و سخنرانی حجت الاسلام مسعودعالی برگزار شد.

مراسم روحبخش و نورانی احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان با حضور زائران این بارگاه ملکوتی در حرم مطهر حضرت سیدالکریم عبدالعطیم حسنی (ع) برگزار شد.

همزمان با نخستین شب از شب های قدر، مراسم احیاء شب نوزدهم ماه مبارک رمضان با حضور عاشقان آل الله(ع) در آستان مقدس در حالی برگزار شد که صحن ها و رواق ها مملو از حضور عاشقانی بود که با ذکر الهی العفو و اشک دیده با خدای خویش راز و نیاز می کردند.

 
 حجت الاسلام والمسلمین مسعود  عالی در بخشی از  سخنرانی  خود  به  گمان و ظن انسان که تاثیر  مستقیمی بر تقدیرات الهی  دارند اشاره  داشته و خاطرنشان کرد:  سوء ظن به  سه قسم تقسیم شده ست که یکی  ازآنها  سوء ظن به خداوند که از اکبر الکبائر یادشده و  اگر  انسان دچار شود  ممکن ست او  را به  سمت کفر و دشمنی بکشاند ومومن  باید  به این باوربرسد که  مقدرات در بهترین مصلحت نوشته  می شود.

وی افزود؛ امشب شب اقرار به خطا و اشتباه است جادارد حضرت علی را واسطه قرار دهیم و گمان نکنیم  که پروردگار عالم این دعارا  رد فرماید و مشمول بخشش بی نهایت  پروردگار عالمیان  نشویم .

حجت الاسلام  عالی درادامه به  سوگواری و خواندن مقتل شب  ضربت امیر المومنین پرداختند و پس ازآن   نوای  دل انگیز العفوا العفوا  در تمامی صحن و رواق های آستان پیچید
و بعد از آن مراسم  قرآن سرگرفتن تا ۲  بامداد  ادامه یافت .

نوای بک یا الله عاشقان در آستان ملکوتی حضرت عبدالعظیم طنین انداز گشت

ویژه برنامه های مراسم احیای لیالی پر فیض قدر در مصلّای بزرگ امام علی(ع) آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السّلام و در جوار امامزادگان واجب التعظیم حمزِة بن موسی جعفر علیهما السّلام و امام زاده طاهر علیه السّلام از ساعت ۲۱:۳۰ آغاز و در ساعت ۱:۳۰ بامداد پایان می پذیرد.

نوای بک یا الله عاشقان در آستان ملکوتی حضرت عبدالعظیم طنین انداز گشت

مراسم معنوی شب های قدر، با تلاوت قرآن کریم توسّط قاریان ممتاز و بین المللی آغاز و با قرائت دعای جوشن کبیر و مرثیه سرایی با نوای حاج محمدرضا غلامرضازاده، حاج احمد زین العابدین فرد در شب بیست و یکم و حاج حسن شالبافان در شب بیست و سوم ادامه خواهد یافت.

عاشقان و دلسوختگان در اماکن مقدسه و آستانهای متبرک با حضور عاشقان و روزه داران برگزار شد.

بقعه امام زاده عبدالله

ابو عبدالله حسین بن عبدالله ابیض بن عباس بن عبدالله الشهید بن الحسن الافطس بن علی الاصغر بن الامام علی بن الحسین زین العابدین علیهما السّلام .آن حضرت در شهر قم دیده به جهان گشود و به ری درسال ۳۱۹ ه .ق .دیده از جهان فرو بست و به جهت سیمای سفید و نورانی که داشت به ابیض معروف بود .از نظر قدمت هسته اولیه بقعه متعلق به دوره صفویه (حدود۵۰۰سال پیش ) و بنای فعلی را در دوره قاحار ساخته اند .

بقعه ابن بابویه

محمد بن علی بن حسین بابویه قمی مشهور به شیخ صدوق در بین سال های ۳۰۶تا ۳۰۷ ه.ق در قم دیده به جهان گشود و در سال ۳۸۱ ه.ق در شهرری دیده از جهان فرو بست .ابن بابویه از علما و محدثین به نام شیعه است و بخاطر صدق در گفتارش به صدوق نیز معروفیت دارد .وی دارای آثار ارزنده ای در فقه و حدیث است از جمله کتاب معروف «من لایحضره الفقیه »که جزو کتب اربعه شیعه است .بنای بقعه به صورت هشت ضلعی بر روی سکویی بلند ساخته شده و از نظر قدمت متعلق به دوره قاجاراست .

بقعه امام زاده هادی

کمی بالاتر از بقعه ابن بابویه ،بقعه امام زاده هادی واقع است .این بقعه مدفن امامزاده هادی و خواهرش حضرت زینب از نوادگان امام هفتم است .از نظر قدمت هسته اولیه بقعه متعلق به دوره صفویه (حدود ۵۰۰سال پیش ) و به نام مسجد ما شا ء الله معروف است .

بقعه بی بی شهر بانو

به مساحت تقریبی یک کیلومتر و نیمی شمال امین آباد بر فراز صخره ای کوهستانی بقعه بی بی شهربانو منتسب به دختر یزدگردسوم آخرین پادشاه ساسانی دارای ساختاری متشکل از لاشه سنگ و گچ و از نظر قدمت متعلق به دوره آل بویه (حدود ۱۱۰۰سال پیش ) است

بقعه امام زاده ابوالحسن

در سه کیلومتری غرب شهر ری (شمال بیمارستان هفت تیر ) در روستای آب اندرمان بقعه ابوالحسن علی بن حسین بن عیسی بن محمد بن علی العریضی بن جعفر صادق علیهماالسّلام واقع است .بنای بقعه از نظر قدمت متعلق به دوره قاجار است .

بقعه جوانمرد قصاب

در جانب شرق محله جوانمرد قصاب ،بقعه جوانمرد قصاب منتسب به یکی از یاران حضرت علی علیهما السّلام واقع است .بنای بقعه از نظر قدمت متعلق به دوره قاجار است .

بقعه سه دختران

در مشرق بقعه حضرت عبدالعظیم علیه السّلام مدفن سه تن از دختران به نام های بانو کبری ،بانو خدیجه و بانو صغری منتسب به دختران حضرت موسی بن جعفر علیهماالسّلام واقع است .مجموعه آثار معماری بقاع از ابنیه متعلق به دوره قاجار است .

بقعه بی بی زبیده

در خیابان فدائیان اسلام نرسیده به پل سیمان بقعه بی بی زبیده منتسب به دختر امام حسین علیهما السّلام واقع است .بنای بقعه از نظر قدمت متعلق به دوره قاجار است .

بقعه امام زاده ابراهیم

در روستای آب اندرمان بقعه امام زاده ابراهیم منتسب به فرزند امام موسی بن جعفر علیهما السّلام بافاصله نه چندان زیادی از بقعه امام زاده ابوالحسن واقع است .بنای بقعه ازنظر قدمت متعلق به عصر حاضر است .

بقعه امام زاده ابراهیم و اسماعیل

بر فراز تپه ای نسبتاً مرتفع در روستای قلعه شیخ از توابع کهریزک بقعه امام زاده ابراهیم و اسماعیل واقع است . بنای بقعه از نظر قدمت متعلق به عصر حاضر است .

بقعه امام زاده شعیب

در روستای فیروز آباد بقعه امام زاده شعیب منتسب به فرزنده امام موسی کاظم علیهما السّلام واقع است .بنای بقعه از نظر قدمت متعلق به عصر حاضر است

بقعه امام زاده رقیه

در روستای تبایین (شکرآباد ) از توابع کهریزک بقعه امام زاده رقیه منتسب به فرزند امام موسی بن جعفر علیهما السّلام (خواهر امام زاده ابراهیم و اسماعیل ) واقع است .بنای بقعه از نظر قدمت متعلق به عصر حاضر است .

بقعه امام زاده علی وقاسم

در مشرق بقعه حضرت عبدالعظیم علیه السّلام و در جوار بقعه سه دختران مدفن دو تن از پسران به نام های علی و قاسم منتسب به نوادگان حضرت امام حسن علیهما السّلام واقع است .بنای بقعه از نظر قدمت متعلق به عصر قاجار است .

بقعه شیخ کلینی (ره)

در روستای کلین به فاصله سه کیلومتری از بخش فشافویه مقبره یعقوب بن اسحق کلینی پدر شیخ محمد کلینی (مؤلف کتاب اصول کافی ) واقع است .بنای بقعه دارای ساختاری متشکل از خشت ،گل و آجر با نمایی از آجر است و از نظر قدمت متعلق به عصر صفویه (حدود ۵۰۰سال پیش ) است .

بقعه امام زاده حمزه علیه السّلام

حمزِة بن موسی جعفر علیهما السّلام برادر حضرت امام رضا علیه السّلام است .بقعه امام زاده حمزه علیه السّلام در مجموعه آستانه حضرت عبدالعظیم علیه السّلام و روبروی مقبره آن حضرت است .

بقعه امام زاده طاهر علیه السّلام

طاهربن محمد بن حسن بن حسین بن عیسی بن یحیی بن حسین ذی الدمه بن زید الامام علی بن الحسین علیهما السّلام است .بنای فعلی بقعه از نظر قدمت متعلق به دوره قاجار است .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha