۱۱ فروردین ۱۴۰۳، ۱۲:۱۰
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 85430622
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سن غلات به مزارع مناطق گرم خراسان‌شمالی ریزش کرد

۱۱ فروردین ۱۴۰۳، ۱۲:۱۰
کد خبر: 85430622
سن غلات به مزارع مناطق گرم خراسان‌شمالی ریزش کرد

بجنورد- ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: سن غلات به مزارع مناطق گرم استان از جمله بخش هایی از مانه و سملقان، اسفراین و جاجرم ریزش کرده است که کشاورزان برای زمان مبارزه باید توصیه های کارشناسان را جدی بگیرند.

محمد رضایی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: ریزش سن مادری به مزارع خراسان شمالی به نسبت سال گذشته با تاخیر انجام شده است.

وی با بیان اینکه رشد گندم در سال زراعی جاری به نسبت سال گذشته جلوتر است، افزود: احتمال خسارت سن گندم به نسبت سال های گذشته کمتر خواهد شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با این وجود زندگی سن مادری با توجه به شرایط رویشی گندم منطبق خواهد شد که لازم است کشاورزان مبارزه با سن گندم را جدی بگیرند.

رضایی گفت: جمعیت سن گندم در اماکن زمستان‌گذران اراضی بجنورد و اسفراین نسبت به سال زراعی گذشته افزایش یافته بود که آمادگی برای مبارزه با این آفت باید در دستور کار باشد.

وی اظهار کرد: جمعیت سن گندم در سایر شهرستان های این استان نسبت به سال گذشته تغییری نداشته اما با توجه به شرایط آب و هوا و مراتع باید سمپاشی کشتزارها در دستور کار قرار گیرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی یادآور شد: سن گندم ۹ ماه در ارتفاعات زمستان گذرانی می کند و سه ماه در مزارع فعالیت دارد.

مبارزه با سن گندم در بیش از ۲۲ هزار هکتار

رضایی تصریح کرد: سال گذشته در سطح ۲۲ هزار و ۱۷۵ هکتار از اراضی زیر کشت غلات با سن مبارزه شد که ۱۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.

وی افزود: پیش بینی می شود، امسال سطح مبارزه با سن گندم به حدود ۲۵ هزار هکتار برسد.

رضایی خاطرنشان کرد: آفت سن مادر در کمیت مزارع اثر می گذارد اما سن پوره علاوه بر کمیت در کیفیت گندم در آرد نیز موثر است که به اصلاح آرد را تلخ خواهد کرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت:‌ مبارزه هر هکتار سن مادر معادل مبارزه با ۱۰ هکتار کشتزاری است که دارای سن پوره است، علاوه بر آن بر کیفیت گندم نیز تاثیر خواهد گذاشت.

وی افزود: آفت سن از برگ، جوانه، ساقه، سنبله و دانه های گندم و جو تغذیه کرده و به مزارع خسارت می زند و باعث افت شدید محصول می شود.

سن غلات از مهمترین آفات گندم و جو است و این آفت با تغذیه از گندم و جو در مراحل مختلف رویشی موجب کاهش عملکرد (خسارت کمی) و از بین بردن خاصیت نانوایی (خسارت کیفی) می شود.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha