به گزارش ایرنا، سید مهدی حسینی متین روز شنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) با انتقاد از گزارش جهتدار یک نشریه دست راستی انگلیس که بدون سند و مدرک، ایران را به مشارکت در این عملیات متهم کرد، نوشت: «بسیار عجیب و سوال برانگیز است که دیلی تلگراف ۳ ساعت پس از حادثه و قبل از هرگونه گزارش رسمی پلیس و بدون مدرک، به صراحت ایران را متهم کرده است.»
وی به کنایه گفت: «مگر اینکه (این نشریه) از قبل و از سوی توطئه گران و عاملان این حادثه مطلع شده باشد.»
کاردار سفارت کشورمان تصریح کرد: «ما هر گونه پیوند به ماجرای این به اصطلاح روزنامه نگار را تکذیب میکنیم.»
شبکه اینترنشنال که مجوز پخش در انگلستان ندارد، دیروز (جمعه) به وقت محلی در تداوم فضاسازی تبلیغی علیه ایران اعلام کرد که یکی از مجریان این شبکه، «از سوی چند مرد ناشناس» با چاقو مورد حمله قرار گرفته است.
طبق اعلام این شبکه، وی از ناحیه پا مجروح شده و «در حال حاضر در بیمارستان بستری و وضعیتش پایدار است.»
در پی این اتفاق، پلیس لندن ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه جمعه شب (به وقت محلی) اعلام کرد که تحقیق درباره این حادثه را آغاز کرده است. در این بیانیه جهتدار آمده است: «با توجه به شغل فرد مضروب به عنوان خبرنگار در رسانه فارسیزبان مستقر در انگلستان، به علاوه تهدیدات متعدد در چند وقت اخیر نسبت به این گروه از خبرنگاران، این حادثه از سوی افسران متخصص از فرماندهی ضدتروریسم در دست بررسی است و پلیس به همکاری نزدیک با ایران اینترنشنال ادامه میدهد.»
نکته جالب توجه این است که روزنامه دست راستی دیلی تلگراف حدود یک ساعت پیش از انتشار بیانیه پلیس لندن، فرازهایی از این بیانیه را منتشر و انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه رفت.
در این گزارش جهتدار، ضمن تکرار ادعاهای نخنما درباره مشارکت ایران در عملیات سوء قصد به مجریان اینترنشنال در خاک انگلیس، ادعا شده که پلیس لندن واحد جدیدی را برای مقابله با تهدیدهای ناشی از کشورهای متخاصم از جمله ایران تشکیل داده است.
حدود ۲۰ دقیقه بعد، یعنی ساعت ۱۹ و ۴۳ دقیقه هم الیشا کرنز رییس کمیته روابط خارجی مجلس عوام انگلیس، ضمن بازنشر گزارش دیلی تلگراف در شبکه اجتماعی ایکس ادعا کرد: ایران همچنان به تعقیب کسانی که شجاعت دارند، علیهاش حرف بزنند، ادامه میدهد.
وی ادامه داد: متقاعد نشدهام که ما و متحدانمان راهبردهای روشنی برای محافظت از مردم در کشورهایمان در برابر آنها و حفاظت از منافع خود در خارج از کشور داریم.
کرنز نخستین مقام انگلیسی بود که دی ماه گذشته به حادثه تروریستی در گلزار شهدای کرمان واکنش نشان داد.
او ابتدا با انتشار پیامی مبهم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «انفجار در یک قبرستان در ایران». هنگامی که سکوت وی در محکومیت این رویداد، با واکنش کاربران فضای مجازی روبرو شد، در پیام دیگری نوشت: خیلی زود است که مسئولیت این حمله را به طرفی نسبت دهیم. من به کسانی که عجله دارند اسرائیل را مقصر بدانند هشدار میدهم که احتیاط کنند.
کارت سوخته سوء قصد به کارکنان شبکه اینترنشنال
ادعای ترور کارکنان شبکه اینترنشنال نخستین بار از سوی همین شبکه مطرح و سپس توسط رسانهها و مقام های انگلیسی دامن زده شد. مدیران اینترنشنال با صحنهگردانی رژیم صهیونیستی، طی یک سناریوی ساختگی و بدون مدرک، این ادعا را مطرح کردند که خبرنگاران این شبکه هدف عوامل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفته اند و از امنیت لازم برای فعالیت خبری برخوردار نیستند.
یکی از گردانندگان این نمایش ساختگی در اینترنشنال، طی چندین مصاحبه با رسانههای انگلیس به ادعاهای بیاساس علیه ایران دامن زد و اسنادی را از پلیس لندن ارائه کرد که درباره امنیت جانی به او هشدار دادهاند.
هم زمان بحث به پارلمان انگلیس کشیده شد تا دستاندرکاران این ادعا، از طریق «باب بلکمن» رئیس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و رژیم اسرائیل، تقاضای تشدید تحریمها علیه سپاه و شناسایی آن را به عنوان نهاد به اصطلاح تروریستی مطرح کنند.
فشارها با گزارش هفتهنامه «ساندی تایمز» که ادعا کرد صدها نفر از روزنامهنگاران و کنشگران سیاسی در بریتانیا در چند ماه اخیر نامههایی از پلیس ضدتروریسم بریتانیا دریافت کردهاند که به آنان هشدار میدهد، به دلیل مواضعشان در مخالفت با نظام جمهوری اسلامی ایران ممکن است هدف حمله قرار بگیرند؛ ادامه یافت.
وزارت امور خارجه انگلیس بعد از تصمیم شبکه اینترنشنال برای انتقال مقر خود از لندن به واشنگتن، یکم اسفند ۱۴۰۱ کاردار سفارت ایران را احضار و در بیانیهای ادعاها علیه ایران را تکرار کرد.
در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس آمده است: وزیر امور خارجه امروز دستور داد تا به دلیل تهدیدهای جدی علیه خبرنگاران مقیم انگلیس، ارشدترین دیپلمات ایران احضار شود. ویجی رنگاراجان مدیرکل خاورمیانه با «مهدی حسینی متین» کاردار ایران دیدار کرد تا تصریح کند که بریتانیا تهدیدات علیه زندگی و آزادی رسانهها را تحمل نخواهد کرد.
کاردار ایران در این جلسه، آمادگی تهران برای بررسی مستندات ادعایی انگلیس از طریق برگزاری جلسات میان نمایندگان امنیتی ۲ کشور را مطرح کرد، اما طرف انگلیسی - دستکم تا زمان تنظیم این گزارش - به پیشنهاد ایران پاسخ روشنی نداده است. البته این رفتار دولت لندن زمانی اهمیت پیدا میکند که بدانیم موساد، سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی ادعای ساختگی تهدید خبرنگاران ایرانی توسط سپاه را سرهم کرده و در اختیار انگلیس قرار داده است.
تارنمای «تایمز او اسرائیل» در گزارشی ادعایی نوشت: اسرائیل اطلاعاتی را در اختیار مقامهای انگلیسی قرار داد و آنها را قادر ساخت تا نقشه ایران برای حمله به روزنامه نگاران مستقر در انگلیس را خنثی کنند.
بعد از آن رئیس سرویس جاسوسی داخلی انگلیس ادعا کرد که نهادهای امنیتی این کشور تهدیدهای متعددی را از سوی ایران در زمینه قتل و ربایش شهروندان بریتانیایی خنثی کردهاند.
«کن مککالوم» آبانماه گذشته برپایه اطلاعات ساختگی رژیم صهیونیستی مدعی شد که نهادهای امنیتی بریتانیا در سال ۲۰۲۲ دستکم ۱۰ مورد «تهدید بالقوه از سوی ایران برای ربودن و یا حتی قتل شهروندان بریتانیایی و یا افراد ساکن بریتانیا که دشمنان حکومت ایران تلقی میشوند» را کشف و خنثی کردهاند.
این شبکه اواخر بهمن ماه سال ۱۴۰۱ به بهانه مسائل امنیتی و تهدید خبرنگارانش از سوی ایران به فعالیتهای خود در لندن پایان داد و مقر خود را به واشنگتن منتقل کرد.
این شبکه ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ با انتشار خبری در تارنمای خود ادعا کرد: «برای حفظ امنیت روزنامهنگاران و همکاران خود، پخش برنامههای این شبکه را از شامگاه جمعه (۲۸ بهمن) از لندن متوقف و همه بولتنهای خبری ۲۴ ساعته خود را به واشنگتن منتقل کردیم.»
اینترنشنال مدعی شد: «این تصمیم در پی دریافت هشدارهایی صورت گرفت که پلیس متروپولیتن لندن درباره وجود تهدیدهای جدی و فوری نسبت به امنیت روزنامهنگاران ایرانی شاغل در این رسانه به مدیران ایراناینترنشنال منتقل کرده است.»
اما ماجرای شعبدههای این شبکه به اینجا ختم نمیشود. اینترنشنال سوم مهر پارسال اعلام کرد که برنامههای خود را از یک استودیوی جدید در لندن از سرگرفته است. این درحالیست که نهاد ناظر بر استانداردهای رسانهای در انگلیس موسوم به "آفکام" مجوزی برای پخش این شبکه ثبت نکرده است.
به گفته آفکام، شرکت «گلوبال مدیا سرکولیتینگ» (GLOBAL MEDIA CIRCULATING) مجوز خود را برای پخش تلویزیونی شبکه «ایران اینترنشنال» پس داده و عملا از نهم فوریه (۲۰ بهمن ۱۴۰۱) این شبکه دیگر مجوزی برای پخش ندارد.
با این حال رسانهها و مقامهای انگلیس ضمن سکوت دربرابر این رفتار غیرقانونی، همچنان به فضاسازی تبلیغی علیه ایران با کارت سوخته سوء قصد به مجریان این شبکه ادامه میدهند.
شبکه انگلیسی آیتیوی اواخر آذرماه گذشته با انتشار گزارشی ادعا کرد که سپاه در اکتبر سال ۲۰۲۲ به یک قاچاقچی انسان پیشنهاد داد که در ازای ۲۰۰ هزار دلار، ۲ مجری اینترنشنال را ترور کند، اما فرد اجیر شده که یک جاسوس دوجانبه بود، این توطئه را افشا کرد.
بر اساس این گزارش ادعایی، فرد اجیر شده برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ در ارتباط با صنایع کشتیرانی با سپاه همکاری کرد، اما بعدا جذب یک سازمان اطلاعاتی غربی شد و پس از آن که سپاه در سال ۲۰۲۲ برای قتل این دو مجری با او تماس گرفت، این توطئه را به سازمان اطلاعاتی مربوطه اطلاع داد.
وزارت امور خارجه انگلیس بهمن ماه گذشته تحریمهای جدیدی به دلیل آنچه آزار و اذیت روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر در خارج از ایران خوانده شده، وضع کرد. در همین پیوند، دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس با اتهامپراکنی علیه ایران ادعا کرد که تهدید ناشی از تهران، «برای امنیت بریتانیا قابل قبول نیست.»
مقامات کشورمان بارها ادعاهای نخنما در این رابطه را رد کردهاند. سید مهدی حسینی متین پیشتر با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، تصریح کرد: صرف نظر از فعالیتهای غیرقابل انکار خشونتآمیز و خرابکارانه این به اصطلاح شبکه تلویزیونی در انگلیس علیه امنیت ملی ایران، ما هرگونه ارتباط با کسانی که این اقدامات ادعایی را صورت دادهاند تکذیب میکنیم.»
نظر شما