هادی ابوی روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: هفت هزار و ۷۰۰ تعاونی فعال در خراسان رضوی وجود دارد که با در نظر گرفتن اینکه تشکیل هر تعاونی به طور متوسط برای پنج نفر شغل ایجاد می کند، اشتغال ناشی از فعالیت این تعاونی ها در خراسان رضوی به ۴۰ هزار نفر می رسد.
وی بیان کرد: صدور مجوزهای تعاونی در اختیار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و اتاق تعاون استان صرفا پروانه فعالیت برای تعاونی ها صادر می کند که در این راستا شمار پروانه های صادره در سال ۱۴۰۲ از سوی اتاق تعاون خراسان رضوی ۳۳ مورد بوده که عمدتا صنفی بوده است.
رییس اتاق تعاون خراسان رضوی گفت: وظیفه صدور کارت بازرگانی برای شرکتهای تعاونی که قصد صادرات کالا دارند، نیز برعهده این اتاق است که در این راستا پارسال کارت بازرگانی برای ۲۵ شرکت تعاونی جدید در استان صادر شد.
تشکیل ۲ اتحادیه جدید تعاونی
وی ادامه داد: پارسال ۲ اتحادیه تعاونی جدید در حوزه بانوان با رویکرد فروش محصولات مشاغل خانگی و پوشاک در خراسان رضوی صادر شد که با فعالیت این ۲ اتحادیه شمار اتحادیه های تعاونی در استان به ۲۷ مورد رسید.
ابوی در پاسخ به سوالی در خصوص غیرفعال بودن برخی تعاونی ها در خراسان رضوی افزود: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تعاونی در استان غیر فعال بوده که عمدتا در حوزه مسکن هستند، از آنجا که مدت زمان فعالیت یک تعاونی مسکن بسته به مدت زمان اجرای پروژه دارد، پس از اتمام پروژه تعاونی رو به انحلال می رود.
وی مدت زمان اعتبار تعاونی ها را پنج سال ذکر و بیان کرد: تعاونی ها باید بعد از این مدت منحل یا تمدید شوند، در دولت قبل یکهزار و ۵۰۰ تعاونی در خراسان رضوی منحل شد، کار انحلال باقی تعاونی های غیر فعال استان به دلیل عدم تشکیل "هیات تسویه" آنها نیمه کاره باقی مانده و هنوز تعیین تکلیف نشده اند.
رییس اتاق تعاون خراسان رضوی گفت: تعیین تکلیف تعاونی های غیرفعال که بیشتر در بخس مسکن هستند، از طریق شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان و با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان در حال پیگیری است.
تشکیل شورای تعاون خراسان رضوی
وی مهمترین اقدام خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ در خصوص تعاونی ها را تشکیل شورای توسعه تعاون استان به ریاست استاندار پس از ابلاغ سند توسعه تعاون ذکر کرد و گفت: نخستین جلسه شورای توسعه تعاون استان در سال گذشته برگزار شد و نتایج خوبی در پی داشت.
ابوی اظهار کرد: در سند توسعه تعاون خراسان رضوی ۸۰ وظیفه و تکلیف در قبال تعاونی ها برای سازمانهای دولتی مشخص شده است که در صورت تحقق این مهم، مشارکت مردم در حوزه تعاونی ها جلب خواهد شد.
وی بیان کرد: با کمال تاسف مسوولان نقش پررنگ تعاونی ها در رونق اقتصاد را باور ندارند و فکر می کنند که تعاونی ها همچنان باید توزیع کننده اقلام مصرفی باشند، در حالیکه تعاونی ها در همه بخشهای اقتصادی می توانند بستر مشارکت مردم را در اقتصاد به شکل قانونمند و عدالت محورانه فراهم کنند.
به گزارش ایرنا، از سهم ۴۰۰ هزار واحدی تعیین شده برای استان خراسان رضوی، ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در ۲ هزار و ۵۹۶ روستای با جمعیت بالای ۲۰ خانواری استان ایجاد می شود، ۶۰ هزار واحد در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت شامل کاشمر، قوچان، تربت حیدریه، تربت جام، سبزوار و نیشابور و ۶۰ هزار واحد نیز در ۸۷ شهر کمتر از ۱۰۰ هزار نفری ساخته می شود و بقیه آن هم سهم کلانشهر مشهد و شهرهای جدید گلبهار و بینالود است.
نظر شما