علی راه انجام روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اجرای طرح الگوی کشت در استان قزوین میتواند در راستای جلوگیری از فرونشست بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی کند.
وی اضافه کرد: کشت محصولاتی همچون خربزه و هندوانه جزو اولویتهای کشت در قزوین نیست و باید در راستای صرفه جویی در منابع آبی از کشت این گونه محصولات در سطح استان جلوگیری شود.
راه انجام تصریح کرد: تغییر در شیوه کشت، کشت گیاهان علوفهای کم آب بر مانند سورگوم، تریتیکاله، نخود علوفهای، چغندر علوفهای، خلر و ماشک، قصیل، گلرنگ و کینوا و کشت کاملینا از مهمترین اقدامات این سازمان در راستای اجرای طرح الگوی کشت در سال گذشته بوده است.
به گفته این مسوول، مدیریت آب در مزارع کشاورزی بدون کاهش در میزان تولیدات انجام خواهد شد که میتواند در افزایش راندمان و همچنین بهره وری در منابع تولید، آب و خاک موثر باشد.
راه انجام با بیان اینکه اجرای طرح کنترل الگوی کشت بسیار ضروری است، ادامه داد: استان قزوین از نظر کم آبی و فرونشست اراضی در وضعیت خوبی قرار ندارد و این موضوع مستلزم همکاری و تعامل دستگاههای نظارتی و قضایی است تا از هرگونه سوءاستفاده های احتمالی در راستای اجرای این طرح جلوگیری شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی باید ۲۶۲ هزار و ۴۸۸ هکتار از مزارع استان قزوین تحت اجرای الگوی کشت قرار گرفت که از این میزان ۱۳۱ هزار و ۴۹۳ هکتار مزارع آبی و ۱۳۰ هزار و ۹۹۵ هکتار آن مربوط به مزارع دیم است.
راه انجام یادآور شد: با توجه به ناترازیهای برق و به دلیل اینکه مزارع کشاورزی تا پایان خردادماه باید از آبیاری مناسب بهره مند باشند، از شرکت توزیع نیروی برق استان درخواست می شود شرایط را به گونه ای مهیا سازد تا قطعی و نوسان برق در مناطق استان به کشاورزی آسیب نزد.
نظر شما