به گزارش خبرنگار ایرنا، یکی از موارد قانون بودجه در سال ۱۴۰۳، مکلف کردن وزارت نفت مبنی بر انجام ۹۵ درصد از عملیات سوختگیری با استفاده از کارتهای سوخت شخصی است.
جواد اوجی، وزیر نفت در مصاحبه با رسانهها به این نکته اشاره کرده بود و گفت: در هفتههای آینده و همسو با مدیریت مصرف بنزین و حسب تکلیف قانونی باید با کارت شخصی سوختگیری انجام شود. از این رو از مردم درخواست داریم با کارت سوخت شخصی سوختگیری کنند؛ زیرا در مدیریت مصرف سوخت مؤثر است.
بلافاصله برخی از رسانهها به اشتباه تیتر زدند که قرار است تا ۱۰ روز آینده کارت سوخت جایگاهها جمع شود و هیچ کارت سوختی در جایگاهها موجود نخواهد بود؛ در صورتی که این موضوع صحت نداشت و حتی وزیر نفت نیز در این مورد سخنی نگفته بود؛ آن طور که اوجی تاکید کرده بود در جایگاهها کارت سوخت آزاد قرار میگیرد؛ این سخن وزیر نفت نشان میدهد که تصمیمی برای جمعآوری کارتهای سوخت جایگاهها وجود ندارد.
جعفر سالاری نسب، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز بعد از سخنان وزیر نفت، گفت: کارت سوختهای اضطراری به تعداد معدود در جایگاههای سوخت قرار میگیرد تا افرادی که کارت سوختشان نرسیده و مشکل دارند، استفاده کنند.
وی همچنین امروز (شنبه ۱۸ فروردین) تاکید کرد: اعداد و ارقامی که برای کارتهای سوخت مطرح میشود، واقعیت ندارد و اصلا منطقی نیست که شخصی بخواهد تا ۲۰ میلیون تومان برای کارت سوخت هزینه کند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: هیچ نگرانی بابت توزیع بنزین وجود ندارد و مردم به شایعات توجه نکنند.
با این حال بازار شایعات همچنان برقرار است و در برخی از صفحات فضای مجازی صحبت از خرید و فروش کارت سوخت با قیمتهای ۵ تا ۲۰ میلیون مطرح میشود؛ در صورتی که با یک حساب و کتاب ساده میتوان در نظر گرفت که برای هیچ خریداری، کارت سوخت به قیمت گزاف ۵ تا ۲۰ میلیون تومان به صرفه نخواهد بود.
بنا بر این گزارش، هر کارت سوخت، ۶۰ لیتر بنزین در ماه سهمیه دارد، تفاوت این نرخ با نرخ جایگاه برابر با ۱۵۰۰ تومان است؛ بنابراین هر فرد در ماه ۹۰ هزار تومان سود میکند، این عدد در یک سال برابر با بک میلیون و ۸۰ هزار تومان میشود که با ۵ تا ۲۰ میلیون تومان فاصله زیادی دارد؛ بنابراین به نظر میرسد چنین ادعاهایی صحت نداشته باشد.
نظر شما