به گزارش ایرنا، رضا پارسیان نژاد روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج، اظهار کرد: یکی از مهمترین کارهایی که جزو عملکرد دولت سیزدهم محسوب می شود، ساماندهی گلزار شهدا بوده است به گونه ای که در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱ گلزار، ۱۴۰۱ حدود ۴۸ گلزار و در سال ۱۴۰۲ هم ۴۸ گلزار ساماندهی شده است.
وی افزود: سال ۱۴۰۲ حدود ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه ساماندهی این تعداد گزار شهدا در استان کهگیلویه و بویراحمد شد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در سفر اول رئیس جمهور به استان هیچ مصوبه ای برای جامعه ایثارگری نداشتیم اما اکنون اعتباراتی مناسبی در سفر دوم رئیسجمهور به این استان در بخش زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا در نظر گرفته شده است که بخشی از این اعتبارات تخصیص پیدا کرده و به منظور ساماندهی گلزار شهدای استان مورد استفاده قرار خواهد.
پارسیان نژاد تاکید کرد: امسال هم ۲۳۰ میلیارد ریال برای ساماندهی گلزار شهدا مصوب شده و همچنین ۳۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات سفر دور دوم رئیس جمهور به استان نیز در این زمینه اختصاص یافته است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: تا پایان تابستان پرونده ساماندهی تمامی گزارهای شهدای استان بسته خواهد شد. در مجموع ۵۳۰ گلزار شهدا در استان وجود دارد و در سال آینده اولویت ما بازسازی و تعمیرات قبور شهدا است.
وی تاکید کرد: منابع محدودی در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران استان است با این وجود با تمام وجود در کنار خانواده شهدا است.نیازمندی های خانواده شهدا فراتر از نیازمندی های و ظرفیت های منابع بنیاد شهید است.
وی ادامه داد: از محل سفر دوم رئیس جمهور یک هزار میلیارد ریال برای مجتمع توانبخشی، فرهنگی و ورزشی جانبازان استان اختصاص یافته که فاز اول آن به زودی افتتاح خواهد شد.
پارسیان نژاد گفت: ۳۵۰ میلیارد ریال هم بنیاد مرکز کمک کرده و سازمان برنامه و بودجه استان استان نیز ۳۵ میلیارد ریال برای تکمیل مجتمع توانبخشی، فرهنگی و ورزشی قرار داده است.
پارسیان نژد بیان کرد: کلیت نظام و دستگاه های اجرایی وظایف قانونی در رابطه با ارائه خدمات به خانواده شهدا و ایثارگران وظایف قانونی دارند. بنیاد شهید وظیفه مطالبه گری دارد وظیفه داریم که قانون در مجموعه اداری در رابطه با ایثارگران رعایت شود.
وی ادامه داد: در ۲ سالی که گذشت یک درصد بودجه جاری دستگاه های دولتی طبق قانون بند واو که تعریف کرده باید برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هزینه بشود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بنیاد شهید به عنوان دبیر شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان است و به صورت فصلی برگزار می شود.
پارسیان نژاد تاکید کرد: در سطح استان در دولت سیزدهم به شکل معناداری همه حوزه ها پای کار آمده اند اما یکی از نیاز های جامعه ایثارگری توجه به سلامت جامعه ایثارگری است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: عموم پدران و مادران شهدا را از دست داده ایم. این استان حدود ۲ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده است و پرونده هزار و ۸۲۸ نفر از این شهدا در استان ما است و مابقی خانواده ها مهاجرت کرده اند.
وی تصریح کرد: ۱۱ هزار و ۳۶۸ نفر جانباز در استان و حدود یک هزار و ۱۱۴ نفر تنها در سه ماهه اخیر به این تعداد اضافه خواهد شد.
پارسیان نژاد دامه داد: جامعه ایثارگری استان ۸۶ هزار و ۷۹۲ نفر اند که پیش بینی ما این است که به ۹۱ هزار نفر افزایش یابند.۵۳۴ گلزار مطهر شهدا در استان وجود دارد و ۳۱۷ آزاده در استان وجود دارد.
وی افزود: بیمارستان اعصاب و روان سلمان یاسوج به جانبازان استان ارائه خدمات می دهد و حتی این بیمارستان حدود ۴۰ تختخوابی به جانبازان استان های همجوار خدمات ارائه می کند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد گفت: تجهیز بیمارستان اعصاب و روان سلمان در شهر یاسوج به یک دستگاه آمبولانس پس از سال ها انتظار از دیگر خدمات انجام شده برای خدمات رسانی بهتر به جانبازان استان در دولت سیزدهم است.
پارسیان نژاد تاکید کرد: سرکشی و دیدار با خانواده شهدا در این دولت جهشی بسیار خوب داشته است در سال ۱۴۰۰ تعداد پنج هزار و ۷۶۴ دیدار، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۲ هزار و ۸۶۶ مورد، ۱۷ هزار و ۱۹۶ مورد بوده است.
وی افزود: هر سال نسبت به سال قبل رشد ۲۰۰ درصدی در سرکشی از خانواده شهدا شاهد بودیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد یا اشاره به تعداد دیدارهای چه به چهره با جامعه، گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۴۸۱ مورد، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲ هزار و ۳۹۰ مورد و در سال ۱۴۰۲ به تعداد ۲ هزار و ۳۵۸ مورد بوده است.
وی اضافه کرد: تعداد ۴۰۴ والدین شهدا در استان هستند که فرزندان شهید آنها مجرد بوده و در مجموع حقوق پدر و مادر شهید به ۷۰ میلیون ریال هم نمیرسد و البته حقوق جانبازان کمتر از ۲۵ درصد هم حدود ۵۰ میلیون ریال است.
پارسیان نژاد عنوان کرد: حدود ۶ هزار نفر از فرزندان جامعه ایثارگری استان بیکار هستند که ۲۰۲ نفر از ان ها فرزندان شهدا هستند.
نظر شما