به گزارش ایرنا، مصدومیت یزدانی و دوری ۲۰۰ روزه او از تمرینات تیم ملی اکنون به یکی از چالشهای ورزش اول ایران تبدیل شده است. یزدانی که پس از بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو کتف خود را به تیغ جراحان سپرد هنوز به آمادگی کامل برای حضور در تمرینات گروهی نرسیده و این اتفاق در فاصله چهار ماه تا بازیهای المپیک نمیتواند خبر خوبی برای کاروان ورزشی ایران باشد.
غیبت بلند مدت یزدانی هر چند که موجب شکلگیری سناریوهای فراوانی در خصوص انتخابی وزن ۸۶ کیلوگرم شده اما روز گذشته محسن کاوه سرمربی تیم ملی و علیرضا دبیر رئیس فدراسیون در ۲ اظهارنظر جداگانه به این موضوع اشاره کردند. اظهارات این دو حاوی کدهایی بود که واکاوی آن به نوعی تکلیف انتخابی این وزن را مشخص خواهد کرد.
تصمیم درست به شرط آمادگی یزدانی
محسن کاوه سرمربی تیم ملی کشتی روز گذشته در خصوص زمان بازگشت یزدانی به اردوهای تیم ملی گفت: او یکی از نوابغ کشتی دنیا و در حال مداوای کتف خود است. یزدانی از اوایل اردیبهشت به اردوی ما ملحق خواهد شد.
کاوه در این گفتوگو هر چند جانب احتیاط را رعایت و تصمیم در خصوص انتخاب نفر نهایی وزن ۸۶ کیلوگرم را منوط به آمادگی یزدانی کرد اما از نام کامران قاسمپور هم غافل نشد.
وی گفت: قاسمپور در اردوی تیم ملی حضور دارد و تمرینات خود را پیگیری میکند، امیدواریم یک تصمیم خوب برای حضور نماینده ایران در المپیک پاریس بگیریم. البته شرط این تصمیم آن است که یزدانی خوب و آماده داشته باشیم.
هر چند که کاوه در گفتوگوی روز گذشته به طور مستقیم اشارهای به برگزاری انتخابی در وزن ۸۶ کیلوگرم نداشت اما تاکید وی بر روی آمادگی یزدانی و اتخاذ یک تصمیم درست نشان از آن دارد که کادر فنی نیز نسبت یک ترس نهفته نسبت به مصدومیت یزدانی دارد و احتمالی برگزاری انتخابی با حضور کامران قاسمپور و هادی وفاییپور در این وزن وجود دارد.
چرخه در شرایط سخت قابل تغییر است
احتمال برگزاری انتخابی بین یزدانی، هادی وفاییپور و کامران هر چند با اعتراض منتقدان مواجه شده و تاکید دارند که چرخه انتخابی تکلیف این وزن را مشخص کرده، اما دبیر چند ساعت پس از مصاحبه کاوه در یک گفتوگو تلویزیونی به برخی از احتمالات وزن ۸۶ کیلوگرم پاسخ داد.
رئیس فدراسیون کشتی با بیان اینکه چرخه به مانند هر دستورالعمل دیگر میتواند در شرایط ضروری تغییر کند، گفت: ما در این دنیا فقط قرآن را نمیتوانیم عوض کنیم؛ حتی مراجع محترم تقلید هم به روز فتوا میدهند و دین اسلام برای همین است که پویا و زنده است. در چرخه انتخابی هم یک جایی نوشته شده که قابل تغییر است. درباره اوزان ۸۶ و ۹۷ کیلوگرم کادر فنی باید نظر بدهند.
تاکید دبیر بر تغییر احتمالی چرخه با نظر کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد میتواند پایانی بر مجادله منتقدان در خصوص حذف احتمالی کامران از چرخه وزن ۸۶ کیلوگرم باشد. برخی منتقدان در چند روز گذشته باور داشتند که گلادیاتور کشتی ایران به دلیل حضور در وزن ۹۷ کیلوگرم نمیتواند در انتخابی ۸۶ کیلوگرم حضور داشته باشد و این خلاف چرخه انتخابی تیم ملی کشتی آزاد است.
دبیر نگرانی خود را پنهان نکرد
البته دبیر یک اظهار نگرانی نیز در خصوص زمان بازگشت یزدانی داشت. وی با بیان اینکه جراحی یزدانی ساده نبود، گفت: کتف وی از سه جا جراحی شده و این کار راحتی نیست. پزشک وی قول داد که حسن چهار ماهه به تشک کشتی برگردد اما بعد گفتند اردیبهشت به تمرینات باز میگردد. او باید اردیبهشت روی تشک بیاید و مرور فن را شروع کند بعد ببینیم کتف او چگونه جواب میدهد. من از همه نگرانتر هستم.
نگرانی دبیر از نرسیدن یزدانی و آمادگی وی بعد از جراحی کتف در حالی است که دبیر خود یکی از قربانیان این جراحی بود. دبیر پیش از المپیک ۲۰۰۴ آتن کتف خود را به تیغ جراحان سپرد اما بعد از آن جراحی دیگر نتوانست اقتدار گذشته خود را بازیابد. او از آن جراحی به عنوان بدترین خاطر خود یاد میکند و میگوید که این جراحی زندگی قهرمانی من را در سن ۲۵ سالگی نابود کرد.
دبیر همچنین این مهم را در خلال صحبتهای روز گذشته خود یادآور شد که کشتیگیر بدون تست نباید به المپیک اعزام شود زیرا ممکن است به سرنوشت او در آتن گرفتار شود.
رفیق بازی در کار من نیست
اولویت فدراسیون دبیر کسب بهترین نتایج در المپیک ۲۰۲۴ پاریس است. او برای این مهم با نزدیکترین دوستان خود نیز تعارف ندارد. وی بعد از بازیهای آسیایی هانگژو، بدون هیچ تردیدی با پژمان درستکار یار غار خود در تیم ملی خداحافظی کرد تا منافع کشتی را به پایان دوستیهای دیرینه قربانی نکند.
دبیر روز گذشته با اشاره به احتمال برگزاری دیدار انتخابی بین یزدانی و قاسمپور گفت: من با استعفای عزیزترین رفیقم در آذرماه موافقت کردم و وقتی که با پژمان آن کار را کردم تکلیف کامران و حسن مشخص است.
وی این را هم گفت: من هر تصمیمی به نفع تیم ملی کشتی کشورم باشد را میگیرم. انتخاب حسن برای المپیک به کتف وی بستگی دارد. برای این انتخاب تمام شرایط یزدانی بررسی میشود و تصمیم میگیریم او بدون تست به المپیک نمیرود تا اتفاقی که برای من افتاد برای وی تکرار نشود، باید حسن بخاطر خودش هم که شده تست شود.
راه یزدانی برای رسیدن به المپیک هموار نیست
یزدانی به عنوان مرد بیرقیب کشتی ایران اکنون در شرایط سخت قرار دارد و باید برای رسیدن به ایستگاه پاریس خود را به بالاترین سطح ممکن از آمادگی برساند. یزدانی هر چند که مرد روزهای سخت است اما مصدومیت کتف اکنون بزرگترین رقیب وی به شمار میرود، مصدومیتی که ۲۰۰ روز وی را از تشک رقابت و تمرینات دور کرد.
در کنار این مشکلات یزدانی باید بر روی کشتی دیوید تیلور رقیب سنتی خود نیز تمرکز کند. مجموعه این عوامل و حضور ۲ مدعی آماده (کامران و وفاییپور) در وزن ۸۶ کیلوگرم موجب شده تا یزدانی برخلاف دوره گذشته مسیر همواری برای رسیدن به المپیک نداشته باشد.
البته تعدد مدعیان در اوزان المپیکی برای کشتی ایران آسیب نیست بلکه فرصتی است که قهرمانان بزرگی مانند یزدانی را با چالش مواجه خواهد کرد؛ این چالش پیش از المپیک برای کاپیتان تیم ملی میتواند وی را آمادهتر از همیشه راهی قلب اروپا کند.
همچنین وفاییپور و کامران نیز در این چالش شانس خود را برای حضور در کاروان ورزشی ایران امتحان خواهند کرد. حضور در المپیک با عبور از یکی از نوابغ کشتی ایران و جهان انگیزهای است که شاید در وجود ۲ آزادکار دیگر وزن ۸۶ کیلوگرم نهفته باشد و انتخابی تیم ملی بیتردید این انگیزه را چند برابر خواهد کرد.
انتخابی مهیج در خرداد سرنوشتها
ماههای منتهی به المپیک برای قهرمانان ایران و جهان، سرنوشتساز بوده تا جایی که وزارت ورزش و فدراسیونها باید طی چند هفته آینده باید، لیست نهایی نفرات اعزامی به آوردگاه بزرگ المپیک را اعلام کنند. کشتی نیز از این قاعده مستثنی نیست چرا که کادر فنی باید برنامه تمرینی را براساس نفرات اعزامی تنظیم کند.
بررسی شرایط تیم ملی کشتی آزاد نشان از آن دارد که برگزاری انتخابی در وزن ۸۶ کیلوگرم تقریبا قطعی شده و حتی ممکن است که ضلع چهارمی نیز برای مدعیان این وزن معرفی شود البته تمام این احتمالات در حیطه اختیارات کادر فنی تیم ملی است. علی سوادکوهی، سجاد غلامی و علیرضا کریمی از جمله نفراتی هستند که کادر فنی در کنار سه مدعی دیگر آنان را وارد چرخه انتخابی تیم ملی کشتی کند.
نظر شما