همه ما قبل از اینکه بخواهیم باشگاه و در کل ورزش بدنسازی را شروع کنیم،باید با دستگاه ها و البته حرکت های مختلف آشنا باشیم تا بتوانیم به راحتی از روی برنامه جلو برویم. ما هم در این مقاله به نسبت کوتاه قصد داریم تا انواع مختلف دستگاه بدنسازی و حرکت ها را به شما دوستان عزیز آموزش دهیم.
تمام دستگاه های بدنسازی به دو گروه هوازی و قدرتی تقسیم می شوند که دستگاه های هوازی به مواردی گفته می شود که بیشتر برای کاهش وزن و کاردیو به کار می روند. دستگاه های بدنسازی قدرتی هم که برای تقویت عضلات و فشار بر آنها هستند که از مهمترین آنها می توانیم به پرس پا،پرس سینه و جلو بازو اشاره کنیم که هر کدام چندین دستگاه دیگر دارند.
انواع دستگاه های بدنسازی (قدرتی و هوازی)
توجه داشته باشید که معرفی تمام دستگاه های بدنسازی در یک پست امکان ندارد و ما سعی می کنیم تا مشهورترین و مهم ترین آنها را معرفی کنیم.
دستگاه های بدنسازی هوازی
از جمله مهمترین دستگاه های هوازی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
- تردمیل
- دوچرخه ثابت
- الپتیکال
تردمیل
قطعا بعضی از شما دوستان هم می دانید که تردمیل ها بر اساس کارایی به سه گروه تردمیل مکانیکی،تردمیل موتوری و تردمیل تاشو تقسیم می شوند که هر کدام یک سری مزایا و معایب دارند. تردمیل های مکانیکی بر اساس نیروی خود شخص کار می کنند و به این شکل است که تا شما پاهای خود را بر روی آن فشار ندهید،حرکت نخواهد کرد.
البته این نوع تردمیل ها نسبت به تردمیل های برقی امکانات کمتری دارند و از طرفی قیمتشان هم مناسب است. پیشنهاد ما این است که تنها افراد مبتدی به سراغ چنین تردمیل هایی بروند که نمی خواهند ورزش های سنگین انجام دهند و از طرفی بودجه زیادی هم برای این کار ندارند. اگر شما هم به دنبال یک دستگاه هوازی عالی و مقرون به صرفه هستید که نیاز به برق هم ندارد،حتما یک نیم نگاهی به قیمت تردمیل های مکانیکی بیاندازید.
دوچرخه ثابت
دومین دستگاه هوازی پر فروش این روزها،دوچرخه های ثابت هستند که بسیار مناسب افراد جوان و حتی مسن می باشند. دوچرخه ثابت هم دقیقا مانند تردمیل در انواع مختلفی یافت می شود که برخی از آنها مبلی بوده و شخص به راحتی می تواند بر روی آنها بنشیند بدون آنکه فشاری بر مهره ها وارد شود.
دوچرخه ثابت بر اساس کارایی و قیمتی که دارد معمولا به دو گروه خانگی و باشگاهی تقسیم می شوند. دوچرخه های باشگاهی باید برای استفاده بیشتر ساخته شوند و به همین خاطر قیمت بالاتری هم دارند. اغلب دوچرخه ثابت باشگاه ها به شکل ایستاده هستند. به هر حال اگر نیاز به یک وسیله راحت دارید که به سرعت تا شود و درون هر محیطی قرار بگیرد،پیشنهاد می کنیم که حتما به سراغ دوچرخه ثابت تاشو بروید.
الپتیکال
الپتیکال یکی از همان دستگاه هایی است که شما در هر باشگاهی می بینید اما با آن کار نمی کنید. الپتیکال که با نام اسکی فضایی هم شناخته می شود از جمله ارزان ترین و البته بهترین روش های لاغری در خانه محسوب می شود. شما می توانید یک الپتیکال خانگی با قیمت کمتر از 20 میلیون تومان تهیه کنید و برای همیشه از باشگاه بی نیاز شوید (در صورت عدم نیاز به دستگاه های قدرتی).
دستگاه های بدنسازی قدرتی
بهتر است از همین ابتدا بگوییم که تعداد و تنوع دستگاه های قدرتی به شدت بالا بوده و ما نمی توانیم تمام آنها را بررسی کنیم. به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا برای هر نیم تنه بدن (بالا یا پایین تنه) دو دستگاه اصلی را نام ببریم که در تمام باشگاه های کشور هم وجود دارند.
دستگاه پرس سینه
دستگاه های پرس سینه به 3 دسته پرس زیر سینه،پرس سینه و پرس بالا سینه تقسیم می شوند. همانطور که از نام آنها پیداست،هر کدام برای تقویت یک بخش خاص از عضلات سینه به کار می روند و شما برای اینکه یک بالاتنه زیبا داشته باشید،حداقل باید هفته ای 3 بار از این دستگاه استفاده کنید.
البته یک سری دستگاه های پرس وجود دارند که هر 3 حالت را پشتیبانی می کنند و دیگر نیازی نیست که برای یک عضله سه دستگاه خریداری کنید. البته این مورد را هم در نظر داشته باشید که قیمت چنین کالایی بیشتر از موارد عادی بوده و برای باشگاه ها مناسب است.
دستگاه سیمکش
قطعا همه ما یک دستگاه عریض که دو یا چند کابل به آن وصل است را دیده ایم! این دستگاه دقیقا همان سیمکش است که با کمکش می توانیم حرکات زیادی را انجام دهیم. برخی از دستگاه های سیمکش امکانات خاصی مانند بارفیکس و شنا سوئدی هم دارند. البته ما همیشه گفته ایم که دستگاه سیمکش بیشتر برای باشگاه ها به کار می آید و به دلیل حجم زیادی که دارد نمی توانیم در خانه نگهداری کنیم.
دستگاه بدنسازی چند کاره
اگر شما هم به دنبال ساده تر کردن کار خود هستید و نمی خواهید چندین دستگاه مختلف برای باشگاه خانگی خود تهیه کنید،بهتر است به سراغ دستگاه های بدنسازی چند کاره بروید. این دستگاه باتوجه به قیمت و برندی که دارد،بین 4 تا 20 حرکت مختلف را پشتیبانی می کنند. حجم دستگاه های بدنسازی چند کاره معمولا زیاد است و از طرفی سر و صدای بالایی هم دارند و به همین خاطر بهتر است در یک اتاق ایزوله یا در گاراژ نگهداری شود.
دستگاه جلو و پرس پا
از جمله مهمترین دستگاه های بدنسازی برای تقویت عضلات پا به حساب می آیند که در تمام باشگاه ها هم یافت می شوند. شما می توانید با کمک این دو دستگاه ساده،تمام عضلات پا را به طور همسان تمرین دهید و اندام ایده آل خودتان برسید. البته برخی از دستگاه های پا هستند که با کمک آنها می توانید حرکات زیادی را انجام دهید و به طور کلی جزو دستگاه های بدنسازی چند کاره به حساب می آیند.
اگر می خواهید یک باشگاه خانگی کامل داشته باشید،بهتر است یک دستگاه پا چند کاره برای خود تهیه کنید تا تمام حرکات مهم از جمله هاگ پا،پرس پا،ساق پا و جلو پا را بزنید. برای تهیه چنین محصولاتی می توانید همین حالا از طریق سایت های مختلف مانند لطیفی اسپرت و بیگلری اسپرت اقدام کنید.
نتیجه گیری
دوستان عزیز تنها بخش کوچکی از اطلاعاتی بود که شما برای خرید نیاز دارید و برای دریافت اطلاعات بیشتر بهتر است سوالات خودتان را در گوگل مطرح کنید. البته ما هم سعی می کنیم تا حد ممکن به سوالات شما عزیزان پاسخ دهیم و تنها کافیست از بخش نظرات سایت اقدام کنید. نکته آخر هم اینکه تمام دستگاه های بدنسازی که خریداری می کنید حتما باید دارای گارانتی و خدمات پس از فروش باشند و به هیچ عنوان سراغ برند و محصولات فرعی نروید! چرا که این دستگاه ها نیاز به تکنسین داشته و ممکن است بعد از مدتی دچار مشکل شوند (هزینه تعمیرات به نسبت بالاست).
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما