به گزارش خبرنگار ایرنا، شایان نادری در سفر به خراسان شمالی به شهرستان سملقان رفت و از مجتمع آبرسانی در دست اجرا، پروژه های راه و برق رسانی به عشایر بازدید و از نزدیک با مشکلات عشایر این منطقه آشنا شد.
بهره برداری از این پروژه در حال اجرا زمینه تامین آب پایدار مورد نیاز عشایر در محله های مختلف از جمله هَوَشان، باقری ها، حبیبی ها، نیک روح ها و تکل کوه را فراهم می کند.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: طرح آبرسانی به محله های عشایری جیرانسو در شهرستان سملقان از سال ۹۹ وارد مرحله اجرایی شد، این طرح هفت محله با ۱۵۰ خانوار با ۵۰۰ نفر از جمعیت عشایر را زیر پوشش قرار می دهد.
رضا روشن ضمیر اظهار کرد: در این طرح سالانه ۶۲ هزار مترمکعب آب تخصیص داده شده است و تاکنون ۱۳ کیلومتر خط انتقال اجرا شده است.
وی افزود: برای این طرح ساختمان ایستگاه پمپاژ، مخازن ذخیره آب به ظرفیت ۳۰۰ مترمکعب و ۳۲ باب حوضچه در دست اجرا است.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی خاطرنشان کرد: برای تکمیل این پروژه ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
بازدید از بندخاکی میاندشت
شایان نادری در ادامه سفر خود همچنین از پروژه ناتمام بندخاکی میاندشت بازدید کرد.
بند خاکی میاندشت شهرستان اسفراین در اسفندماه سال ۱۳۹۰ کلنگ زنی و مقرر شد تا به مدت سه سال به بهرهبرداری برسد اما تخصیص قطره چکانی اعتبار سبب شد تا اجرای این پروژه به ۱۰ سال به طول انجامد.
این پروژه با هدف کنترل و جمع آوری سیلاب، تامین آب کشاورزی، علوفه کاری عشایر میاندشت اسفراین دارای اهمیت است.
حجم مخزن این بند خاکی ۱۱ میلیون متر مکعب که پنج میلیون متر مکعب قابل استحصال و بهرهبرداری است و یکی از سه سایت اسکان هدایت عشایر استان در نزدیکی این بند خاکی واقع است و عشایر میتوانند با دریافت زمین نسبت به کشاورزی اقدام کرده و معیشت خود را رونق دهند.
بند خاکی میاندشت قابلیتهای فراوان برای توسعه گردشگری عشایری دارد و با اجرای طرح های بومگردی نقش مهمی برای کسب درآمد این قشر زحمتکش دارد.
اهمیت بندخاکی میاندشت
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی در این باره گفت: بندخاکی میاندشت ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون ۴۰۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
رضا روشن ضمیر اظهار کرد: برای تکمیل این پروژه ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است و امید می رود با مشارکت قرارگاه محرومیت زدایی امام حسن مجتبی(ع) بخش عمدهای از این طرح تکمیل شود.
وی در خصوص اهمیت این طرح عنوان کرد: با بهرهبرداری از بند خاکی میاندشت اسفراین ۳۰۰ هکتار زمین پایاب سد برای کشت محصولات کشاورزی و علوفهکاری در اختیار عشایر شهرستان قرار میگیرد و پیش بینی می شود که بیش از ۱۰۰ خانوار عشایر در این منطقه اسکان یابند.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با بهرهبرداری از این طرح بخش زیادی از علوفه دامی منطقه تامین میشود و بیش از ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی و باغهای منطقه زیر کشت میرود.
وی اظهار کرد: طرح بند خاکی عشایری میاندشت اسفراین با هدف کنترل جریان های سطحی بالا دست، تغذیه آب های زیرزمینی دشت، جلوگیری از تخریب های احتمالی سیلاب ها، استفاده از ظرفیت های آبی و روان آب ها و استفاده از تکنیک های جدید برای فعالیت های بخش کشاورزی اجرا می شود.
روشن ضمیر خاطرنشان کرد: اکنون سه سایت اسکان عشایری در خراسان شمالی مطالعه و اجرا شده است که بزرگ ترین پروژه متعلق به منطقه میاندشت اسفراین است.
به گزارش ایرنا سفر به شهرستان اسفراین و شیروان و بازدید از عشایر این شهرستان ها و حضور در نشست شورای عشایر از دیگر برنامه های سفر ۲ روزه رییس سازمان امور عشایر به خراسان شمالی است.
نظر شما